Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης - JRCC Larnaca
Αρχική Σελίδα Τελευταία Νέα Συμμετοχή της Κύπρου στην Ελληνική Άσκηση Ε-Δ «ΑΕΤΟΣ 2019»

Τελευταία Νέα
Συμμετοχή της Κύπρου στην Ελληνική Άσκηση Ε-Δ «ΑΕΤΟΣ 2019» - 02/10/2019 04:24:10 μμ


Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019, στο πλαίσιο της μεγάλης κλίμακας ελληνικής άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ», πραγματοποιήθηκε η Άσκηση Έρευνας – Διάσωσης (Ε-Δ) «ΑΕΤΟΣ 2019» σε περιοχή νοτιοανατολικά της νήσου Μεγίστης, εντός των FIR Αθηνών και Λευκωσίας.

Η άσκηση, το σενάριο της οποίας περιελάμβανε την Έρευνα και Διάσωση Ιπταμένων της ΠΑ, μετά από εικονική εγκατάλειψη, σε απομακρυσμένη περιοχή του FIR Αθηνών, εκτελέστηκε υπό τον συντονισμό του Εθνικού Κέντρου Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης Πειραιά (Αεροπορικός Τομέας) της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Συγκεκριμένα στην άσκηση συμμετείχαν δύο (2) μαχητικά αεροσκάφη, ένα (1) ελικόπτερο Super Puma, πλωτά μέσα του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ένα (1) ελικόπτερο AW-139 της 460 Μοίρας Έρευνας – Διάσωσης της Εθνικής Φρουράς της Κυπριακής Δημοκρατίας και το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης Λάρνακας.

Η από κοινού συμμετοχή μέσων Ε-Δ της Κυπριακής και της Ελληνικής Δημοκρατίας σε παρόμοιες ασκήσεις, στα όρια των FIR Αθηνών και Λευκωσίας, καταδεικνύουν με τον πιο έμπρακτο τρόπο την ετοιμότητα ανάληψης οποιασδήποτε αποστολής Ε-Δ υλοποιώντας στην πράξη την υφιστάμενη Διακρατική Συμφωνίας Ε-Δ Ελλάδος και Κύπρου.

NOTAM

NAVTEX

BOOKLET

Facebook

Youtube_EL

ΦΟΡΜΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΡΑΔΙΟΦΑΡΟΥ PLB 406MHz

Καιρός

Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός 112

COSPAS

ΥΠΑΜ

ΓΕΕΦ

ISO

TRIP INFORMATION FORM

Υποβολή Σχολίων