Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης - JRCC Larnaca
Αρχική Σελίδα Τελευταία Νέα Κοινή Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης Κύπρου - Γαλλίας SAREX “CYFRA – 03/19”

Τελευταία Νέα
Κοινή Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης Κύπρου - Γαλλίας
SAREX “CYFRA – 03/19” - 26/07/2019 02:21:10 μμ


Την Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019, εκτελέστηκε διεθνής Άσκηση Έρευνας – Διάσωσης (Ε-Δ) με την ονομασία “CYFRA-03/19”. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή Νότια της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης Ε-Δ της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ), με τη συμμετοχή Ελικοπτέρου της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας και της Γαλλικής Φρεγάτας «ACONIT».

Η άσκηση εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο ανάπτυξης της συνεργασίας για αντιμετώπιση περιστατικών Ε-Δ ή καταστάσεων ανάγκης που δύναται να προκύψουν κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων εντός της ΑΟΖ και την περιοχή Ε-Δ της Κ.Δ, καθώς και διάσωσης προσφύγων.


Τον επιχειρησιακό έλεγχο και το συντονισμό των Α/Ν Μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία με το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό.


Η εν λόγω άσκηση αποτελεί την Τρίτη συνεργασία εντός του 2019, στο πλαίσιο μιας μακρόχρονης συνεργασίας σε θέματα Ε-Δ μεταξύ των δυνάμεων της ΚΔ και αεροναυτικών δυνάμεων της Γαλλίας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Αν. Μεσογείου.

NOTAM

NAVTEX

BOOKLET

Facebook

Youtube_EL

ΦΟΡΜΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΡΑΔΙΟΦΑΡΟΥ PLB 406MHz

Καιρός

Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός 112

COSPAS

ΥΠΑΜ

ΓΕΕΦ

ISO

TRIP INFORMATION FORM

Υποβολή Σχολίων