Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης - JRCC Larnaca
Αρχική Σελίδα Mονάδες Διοίκηση Ναυτικού

Διοίκηση ΝαυτικούΗ Διοίκηση Ναυτικού (ΔΝ) της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ) συμβάλει αποφασιστικά στη διεξαγωγή επιχειρήσεων SAR μέσα στη περιοχή ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κύριο όπλο στη προσπάθεια αυτή αποτελούν τα περιπολικά σκάφη της Διοίκησης Παράκτιων Περιπολικών, τα οποία επανειλημμένα έχουν συμμετάσχει σε αποστολές SAR, τόσο πλησίον των ακτών όσο και σε μεγάλες αποστάσεις από τις βάσεις τους και κάτω από αντίξοες πολλές φορές συνθήκες.


Εξίσου σημαντική συνεισφορά σε αποστολές SAR έχει και η Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών (ΜΥΚ) της ΔΝ. Τα ταχύπλοα της ΜΥΚ παίζουν ουσιαστικό ρόλο σε επιχειρήσεις SAR πλησίον των ακτών, ενώ οι αυτοδύτες της συμβάλουν καθοριστικά σε περιπτώσεις υποβρύχιας αναζήτησης.


Πέρα από τις Μονάδες της ΔΝ που διαθέτουν άμεσα προσωπικό και μέσα για την εκτέλεση μιας αποστολής SAR, πρέπει να τονισθεί η σπουδαιότητα της συμβολής της Διοίκησης Παράκτιας Επιτήρησης που με τα ηλεκτρονικά που διαθέτει για την επιτήρηση του εθνικού θαλάσσιου χώρου, επιτρέπει στο ΚΣΕΔ τον ασφαλή και αποτελεσματικό συντονισμό των επιχειρήσεων SAR.NOTAM

NAVTEX

BOOKLET

Facebook

Youtube_EL

ΦΟΡΜΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΡΑΔΙΟΦΑΡΟΥ PLB 406MHz

Καιρός

Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός 112

COSPAS

ΥΠΑΜ

ΓΕΕΦ

ISO

TRIP INFORMATION FORM

Υποβολή Σχολίων