Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Άμυνας

Καλώς Ήλθατε στο Διαδικτυακό μας Τόπο
Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων του ΥΠΑΜ κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη, 28 Φεβρουαρίου, 1 και 2 Μαρτίου 2015

27/02/2015

Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015 - 11:00 π.μ. Θα απευθύνει χαιρετισμό στην πόντιση του σκάφους «Κερύνεια» του πολεμικού ναυτικού της Κυπριακής Δημοκρατίας στη θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή τεχνητών υφάλων «Περνέρα» στην Αγία Νάπα. Κυριακή, 1 Μαρτίου 2015 - 08:30 π.μ. Θα εκφωνήσει επιμνημόσυνο λόγο στο ετήσιο μνημόσυνο του ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου, στην Ιερά Μονή Μαχαιρά. Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015 - 10:00 π.μ. Θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στην ενημερωτική ημερίδα «Μέρες Σταδιοδρομίας» στο στρατόπεδο «Ευμένιου Παναγιώτου» στη Λεμεσό.

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Βουλγαρίας

27/02/2015

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Πρέσβη της ΒουλγαρίαςO Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης είχε σήμερα συνάντηση στο γραφείο του με τον Πρέσβη της Βουλγαρίας στην Κύπρο κ. Hristo Georgiev. Κατά τη συνάντηση Υπουργός και Πρέσβης συζήτησαν θέματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.


Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ελλάδας

26/02/2015

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Πρέσβη της ΕλλάδαςO Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης είχε σήμερα αποχαιρετιστήρια συνάντηση στο γραφείο του με τον Πρέσβη της Ελλάδας κ. Βασίλη Παπαϊωάννου, με την ευκαιρία της αναχώρησής του από την Κύπρο. Κατά τη συνάντηση, ο κ. Φωκαΐδης ευχαρίστησε τον Έλληνα Πρέσβη για την άψογη συνεργασία του με το Υπουργείο Άμυνας αλλά και για την πολύπλευρη προσφορά του προς την Κύπρο.


Υποβoλή αντίγραφου αίτησης/μηχανογραφικού δελτίου συμμετοχής στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2015 για τα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών της Ελλάδας

24/02/2015

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Παγκύπριες Εξετάσεις για διεκδίκηση θέσης στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και στις Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών της Ελλάδας, για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, θα πρέπει να υποβάλουν στο Υπουργείο Άμυνας αντίγραφο της αίτησης/μηχανογραφικού δελτίου συμμετοχής στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2015 του Μηχανογραφικού Συστήματος της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, μαζί με τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

περισσότερα ...


Ολοκληρώθηκε η σύνοδος των Υπουργών Άμυνας στη Λετονία - Απόφαση επικαιροποίησης της στρατηγικής ασφάλειας της ΕΕ

19/02/2015

Ολοκληρώθηκε η σύνοδος των Υπουργών Άμυνας στη Λετονία -  Απόφαση επικαιροποίησης της στρατηγικής ασφάλειας της ΕΕ Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύνοδος των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) που πραγματοποιήθηκε στη Ρίγα της προεδρεύουσας Λετονίας. Κύρια θέματα που απασχόλησαν τη σύνοδο ήταν η ανάγκη για επικαιροποίηση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής Ασφαλείας, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του ερχόμενου Ιουνίου. Η ατζέντα περιελάμβανε επίσης την αντιμετώπιση των «υβριδικών» απειλών ασφαλείας, τη δυνατότητα της ΕΕ για ταχεία αντίδραση στη διαχείριση κρίσεων καθώς και τον ρόλο των Ευρωπαϊκών Συγκροτημάτων Μάχης. Oι Υπουργοί Άμυνας ενημερώθηκαν, επίσης, για την εξέλιξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων της ΕΕ που διεξάγονται στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας.

περισσότερα ...


Μέρες Σταδιοδρομίας: Ενημέρωση Εθνοφρουρών για προγράμματα σπουδών

18/02/2015

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής θετικών κινήτρων του Υπουργείου Άμυνας που στοχεύει στο να καταστήσει το χρόνο της στρατιωτικής θητείας όσο το δυνατό πιο χρήσιμο και παραγωγικό, εγκαινιάζεται φέτος ένας νέος θεσμός οι «Μέρες Σταδιοδρομίας». Μέσα από την πρωτοβουλία αυτή, το Υπουργείο Άμυνας επιδιώκει να δώσει την ευκαιρία στους εθνοφρουρούς να ενημερωθούν για τα προσφερόμενα προγράμματα όλων των πανεπιστημίων του τόπου καθώς επίσης και για τις ευκαιρίες επαγγελματικής κατάρτισης.

περισσότερα ...


Μνημόνιο Συνεργασίας Υπουργείου Άμυνας και Πανεπιστημίου Λευκωσίας

17/02/2015

Μνημόνιο Συνεργασίας Υπουργείου Άμυνας και Πανεπιστημίου ΛευκωσίαςΣτο πλαίσιο της πολιτικής του Υπουργείου Άμυνας για αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης και την παροχή δυνατοτήτων εκπαίδευσης και κατάρτισης των εθνοφρουρών αλλά και του μόνιμου προσωπικού πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας της ΕΕ

16/02/2015

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης αναχωρεί σήμερα για τη Ρίγα της Λετονίας, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), που θα πραγματοποιηθεί στις 18-19 Φεβρουαρίου 2015, στο πλαίσιο της Λετονικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

περισσότερα ...


Δεύτερη μέρα επίσημης επίσκεψης Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας στην Κύπρο

12/02/2015

Δεύτερη μέρα επίσημης επίσκεψης Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας στην ΚύπροΟ Υπουργός Άμυνας, κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης συνόδευσε σήμερα το πρωί τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, κ. Πάνο Καμμένο, στην οικία της οικογένειας του Θεόφιλου Γεωργιάδη όπου είχε συνάντηση με τους οικείους του και κατέθεσε στεφάνι στο παρακείμενο μνημείο. Στη συνέχεια, ο κ. Καμμένος επισκέφθηκε τον Τύμβο Μακεδονίτισσας, όπου κατέθεσε στεφάνι καθώς και το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα, όπου τον υποδέχτηκε ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ ενώ στρατιωτικό άγημα απέδιδε τιμές.

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας

11/02/2015

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας O Υπουργός Άμυνας, κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης συναντήθηκε σήμερα στο ΓΕΕΦ με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, κ. Πάνο Καμμένο, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη του κ. Καμμένου στο νησί μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Υπουργού Άμυνας. Μετά το πέρας της κατ’ ιδίαν συνάντησης και των συνομιλιών μεταξύ των αντιπροσωπειών που ακολούθησαν, οι δύο Υπουργοί προέβησαν σε δηλώσεις, οι οποίες παρατίθενται πιο κάτω.

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με το Συμβούλιο Γεωστρατηγικών Μελετών

09/02/2015

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με το Συμβούλιο Γεωστρατηγικών ΜελετώνO Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης είχε σήμερα συνάντηση με το Συμβούλιο Γεωστρατηγικών Μελετών, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων του Υπουργείου Άμυνας. Κατά τη συνάντηση έγινε ενημέρωση του Συμβουλίου από τον Υπουργό για τους κύριους άξονες πολιτικής του Υπουργείου καθώς και τις νέες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για αναβάθμιση της αμυντικής διπλωματίας. Ο κ. Υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά ότι το Υπουργείο αποδίδει ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης στη διαμόρφωση και χάραξη πολιτικής.

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας συνόδευσε το νέο Έλληνα Πρωθυπουργό

03/02/2015

Ο Υπουργός Άμυνας συνόδευσε το νέο Έλληνα Πρωθυπουργό O Υπουργός Άμυνας, κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης συνόδευσε σήμερα το νέο Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Αλέξη Τσίπρα, σε επίσκεψή του στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, όπου κατέθεσε στεφάνι. Άγημα της Εθνικής Φρουράς και η Φιλαρμονική της Εθνικής Φρουράς απέδωσαν τιμές. Στη συνέχεια ο κ. Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον κ. Υπουργό Άμυνας επισκέφθηκε το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα, όπου έτυχε σύντομης ενημέρωσης από τον Διοικητή της Δύναμης, και ακολούθως αναχώρησε για το Αεροδρόμιο Λάρνακας.

περισσότερα ...


Καλύτερα 2014

Εκστρατεία για την πρόληψη των πυρκαγιών

Εγκόλπιο - Υπηρετώντας την Πατρίδα

Διαδικασία εξασφάλισης διαβουλεύσεων πριν την
υποβολή αίτησης για πολεοδομική αδεία

Αντιναρκωτικό  Συμβουλίο Κύπρου

Υπηρεσία Αντιναρκωτικού  Συμβουλίου Κύπρου

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς

Κύπρος

Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης

ΚΣΕΔ - Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης

112 - Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Κλήσης Έκτακτης Ανάγκης

Δημόσιες Συμβάσεις

Κάντο Ηλεκτρονικά

Τελευταία Ενημέρωση στις: 02/27/2015 03:50:56 PM
 

© 2011 - 2015 Κυπριακή Δημοκρατία,
Υπουργείο Άμυνας