Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Άμυνας

Καλώς Ήλθατε στο Διαδικτυακό μας Τόπο
Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων ΥΠΑΜ, κ. Χριστόφορου Φωκαϊδη, 25 και 26 Οκτωβρίου 2014

24/10/2014

Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014 - 10:00 π.μ.: Θα επισκεφθεί συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Ε.Φ Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη φυλάκια στην περιοχή Πύργου Τηλλυρίας. 11:30 π.μ. Θα εκφωνήσει χαιρετισμό στην τελετή παράδοσης δύο παλαιών ιστορικών όπλων της Ε.Φ στο Μουσείο Αγώνος της κοινότητας Παχυάμμου, το οποίο ανεγέρθηκε εις μνήμη των πεσόντων κατά τις μάχες της Τηλλυρίας του 1964.

περισσότερα ...


Ολοκλήρωση των ερευνών εντοπισμού του μικρού αεροσκάφους που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 50 ν.μ. νοτιοανατολικά Λάρνακος

24/10/2014

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του μικρού αεροσκάφους που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 50 ναυτικών μιλίων νοτιοανατολικά Λάρνακος, με την τραγική κατάληξη της ανευρέσεως των σορών των δύο επιβατών.

περισσότερα ...


Δελτίο Τύπου

23/10/2014

Στις 11:00 σήμερα το πρωί ανευρέθηκαν σωροί στο χώρο του ατυχήματος, οι οποίες μεταφέρονται για ταυτοποίηση από τις αρμόδιες Αρχές. Οι οικογένειες των θυμάτων έχουν ενημερωθεί στην παρουσία ψυχολόγων του Υπουργείου Υγείας. Η επιχείρηση για την περισυλλογή όλων των συντριμμιών του αεροσκάφους συνεχίζεται. Στις 13:40 κατέπλευσε στο Λιμάνι Λεμεσού το Βραζιλιάνικο Πολεμικό πλοίο της UNIFIL CONSTITUICAO το οποίο μετέφερε τα πρώτα συντρίμμια από τη περιοχή του ατυχήματος.

περισσότερα ...


Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη στην ημερίδα του έργου «Ασφαλές Διασυνοριακό Λιμενικό Σύστημα – Safeport»

23/10/2014

Το εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με τις Ελληνικές Περιφέρειες Αιγαίου – Κρήτης και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου, έχει ως σκοπό την βελτίωση των δυνατοτήτων έρευνας και επιτήρησης του θαλάσσιου χώρου πλησίον των Λιμένων της Κύπρου, με την εγκατάσταση συστήματος θερμικών καμερών εμβέλειας 20 χιλιομέτρων στα λιμάνια Λάρνακας και Λεμεσού. Για την Κυπριακή Δημοκρατία, ειδικότερα την τελευταία περίοδο, η βελτίωση των δυνατοτήτων της σε θέματα Έρευνας και Διάσωσης αποτελεί σταθερό στόχο και προτεραιότητα.

περισσότερα ...


Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων ΥΠΑΜ, κ. Χριστόφορου Φωκαϊδη, 24 Οκτωβρίου 2014

23/10/2014

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014 - 10:00 π.μ.: Θα συναντηθεί, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη, με τον Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Γιώργο Βαρνάβα και Αντιπροσωπεία του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, στα γραφεία του κόμματος. 07:30 μ.μ. Θα εκφωνήσει πανηγυρικό λόγο στον εθνικό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940, που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Όμιλο «ΟΜΟΝΟΙΑ» Αραδίππου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του οικήματος του σωματείου. Της εκδήλωσης, θα προηγηθεί λαμπαδηφορία και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.


Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Άμυνας και Πανεπιστημίου Κύπρου

22/10/2014

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 22 Οκτωβρίου 2014, η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας και του Πανεπιστημίου Κύπρου. Το εν λόγω Μνημόνιο, θα αποτελέσει το γενικότερο πλαίσιο που θα κατευθύνει και θα διέπει μια αμφίδρομη και αμοιβαία επωφελή συνεργασία ανάμεσα στους δύο φορείς όσον αφορά την εκπαίδευση και την έρευνα σε σχέση με τα θέματα άμυνας και ασφάλειας. Το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Άμυνας και Πανεπιστημίου Κύπρου θέτει μεσοπρόθεσμες στρατηγικές προτεραιότητες που θα κατευθύνουν συστηματικά τη συνεργασία μεταξύ των δύο μερών.

περισσότερα ...


Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων ΥΠΑΜ, κ. Χριστόφορου Φωκαϊδη, 23 Οκτωβρίου 2014

22/10/2014

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014 - 12:00 π.μ.: Θα χαιρετίσει την ημερίδα που διοργανώνεται από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου «Ασφαλές Διασυνοριακό Λιμενικό Σύστημα – SAFEPORT» του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου 2007 – 2013. Στην ημερίδα θα γίνει παρουσίαση των δράσεων και των αποτελεσμάτων του έργου, με έμφαση στην Εγκατάσταση του Συστήματος Ασφάλειας και Ελέγχου στο ΚΣΕΔ. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Sun Hall, στη Λάρνακα.


Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων ΥΠΑΜ, κ. Χριστόφορου Φωκαϊδη, 22 Οκτωβρίου 2014

22/10/2014

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014 - 10:00 π.μ.: Θα έχει συνάντηση με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Κωνσταντίνο Χριστοφίδη, κατά την οποία θα υπογράφει Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας και του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο Κτίριο Συμβουλίου – Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης» στην Πανεπιστημιούπολη, στην αίθουσα της Συγκλήτου (Αρ. 15 – 1ος όροφος) .


Προσφορά μαθημάτων προπτυχιακού επιπέδου στους εθνοφρουρούς της Εθνικής Φρουράς από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

20/10/2014

Σκοπός του προγράμματος, είναι η παροχή της δυνατότητας στους εθνοφρουρούς, που έχουν εξασφαλίσει θέσεις στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) σε Κύπρο ή/και Ελλάδα ή σκοπεύουν να εγγραφούν σε ιδιωτικά Πανεπιστήμια της Κύπρου ή του Εξωτερικού, να μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα προπτυχιακού επιπέδου στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας, με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Επιτροπής Μητέρων και Συζύγων Εθνοφρουρών (ΠΕΜΣΕ)

13/10/2014

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Υπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερώσει την ΠΕΜΣΕ για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται για προώθηση της αξιοκρατίας, της δικαιοσύνης και της ισονομίας στην Εθνική Φρουρά. Ο κ. Υπουργός Άμυνας ανέφερε χαρακτηριστικά πως με ευθύνη όλων μας τα συμπτώματα και οι παθογένειες του πελατειακού συστήματος, δεν άφησαν ανεπηρέαστη την Εθνική Φρουρά, με αποτέλεσμα αυτό να έχει άμεση επίπτωση στη ψυχολογία και στο ηθικό φρόνημα των στρατευσίμων. Τόνισε, επίσης, ότι δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε τις αρνητικές προεκτάσεις που αυτό έχει, σε σχέση με την φυγοστρατία.

περισσότερα ...


Ομιλία του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη στο μνημόσυνο Τάσου Μητσόπουλου, που διοργανώνεται από τον ΔΗ.ΣΥ Μαρωνιτών

12/10/2014

Ομιλία του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη στο μνημόσυνο Τάσου Μητσόπουλου, που διοργανώνεται από τον ΔΗ.ΣΥ ΜαρωνιτώνΣυγκεντρωθήκαμε σήμερα, εδώ, για να αποτίσουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής σε ένα πολιτικό και συνάμα σε έναν αγνό αγωνιστή της πατρίδας μας, που έφυγε τόσο πρόωρα και τόσο αναπάντεχα από τη ζωή, μα κυρίως βρισκόμαστε εδώ για να στρέψουμε τη σκέψη μας σε ένα ιδιαίτερα προσφιλές σε όλους μας εδώ πρόσωπο. Τον αλησμόνητο Τάσο Μητσόπουλο. Ομολογώ ότι είναι πολύ δύσκολο το εγχείρημα να συμπυκνώσει κανείς μέσα σε λίγες λέξεις αυτό που εκπροσωπούσε ο αγαπητός και χαρισματικός Τάσος Μητσόπουλος.

περισσότερα ...


Ομιλία του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη στην εκδήλωση του Δήμου Μόρφου «Θα κρατηθούμε στις ρίζες μας»

11/10/2014

«(…)Κι ακόμη, μ’ έκανε να νιώσω, όταν ξαναείδα το χώμα που με γέννησε, πως ο άνθρωπος έχει ρίζες, κι όταν τις κόψουν πονεί, βιολογικά, όπως όταν τον ακρωτηριάσουν(…)». Με αυτές τις σκέψεις περιγράφει ο Γιώργος Σεφέρης τον πόνο που αισθάνεται ο άνθρωπος, ο διωγμένος από τις ρίζες και τα χώματα που τον γέννησαν. Με τις ίδιες λέξεις επέλεξα και εγώ να αρχίσω την ομιλία μου απόψε. Λέξεις που θέλουν να εκφράσουν την κοινή μας πεποίθηση ότι θα κρατηθούμε γερά στις ρίζες μας, όπως και ο εύστοχος τίτλος της αποψινής εκδήλωσης, και πως θα διατηρήσουμε άσβεστη τη μνήμη της αγαπημένης κατεχόμενης γης μας.

περισσότερα ...


Κοινή Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης SAREX “CYPUSA - 02/14”

09/10/2014

Κοινή Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης SAREX “CYPUSA - 02/14”Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι, την Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2014, απογευματινές ώρες διεξήχθη διεθνής Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης (Ε-Δ) με την ονομασία “CYPUSA-02/14”. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ), με τη συμμετοχή Αεροναυτικών (Α/Ν) δυνάμεων της ΚΔ και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ).

περισσότερα ...


Εκπαίδευση στις Ένοπλες Δυνάμεις του Λιβάνου σε θέματα Έρευνας και Διάσωσης από ΚΣΕΔ

07/10/2014

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της διεθνούς προσπάθειας για στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων του Λιβάνου, ως μέσου για την προαγωγή της σταθερότητας και της κρατικής κυριαρχίας της γειτονικής χώρας, το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) ξεκίνησε χθες την παροχή προγράμματος εκπαίδευσης σε αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων του Λιβάνου σε θέματα Έρευνας - Διάσωσης (Ε-Δ). Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει ως θέμα «Βασική Εκπαίδευση Συντονιστή Επιχειρήσεων Έρευνας – Διάσωσης (SMC – SAR Mission Coordinator)».

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε χθες με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ

07/10/2014

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε χθες με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟΠραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα συνάντηση του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) κ. Νικόλα Παπαδόπουλο, στα γραφεία του κόμματος. Τον Υπουργό Άμυνας στη συνάντηση συνόδευσε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας κ. Χρίστος Μαληκκίδης, ενώ παρέστησαν και Βουλευτές του ΔΗΚΟ και μέλη της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής κ.κ. Φύτος Κωνσταντίνου και Γιώργος Προκοπίου.

περισσότερα ...


Συγχαρητήριο Μήνυμα Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη για την επιτυχή διεξαγωγή της στρατιωτικής παρέλασης

02/10/2014

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην ηγεσία της Εθνικής Φρουράς αλλά και προς όλους όσοι εργάστηκαν για την επιτυχή διεξαγωγή της χθεσινής στρατιωτικής παρέλασης. Ιδιαίτερα, όμως, θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσοι συμμετείχαν στα πεζοπόρα και μηχανοκίνητα τμήματα της Εθνικής Φρουράς, Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς, άνδρες και γυναίκες, οπλίτες, εφέδρους, εθνοφύλακες, μαθητές των Στρατιωτικών Σχολών, όπως επίσης και όσους μετείχαν στα τμήματα της ΕΛΔΥΚ, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Άμυνας και του Τμήματος Δασών.

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογό του

01/10/2014

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογό τουΟ Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τον Έλληνα ομόλογό του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος πραγματοποιεί μονοήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, με την ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων για την 54η επέτειο ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι δυο Υπουργοί, συνοδευόμενοι από τους Αρχηγούς των Γενικών τους Επιτελείων τους, Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και Α/ΓΕΕΦ Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη, είχαν αρχικά κατ΄ ιδίαν συνάντηση, ενώ ακολούθως υπέγραψαν το «Κοινό Μνημόνιο Χειρισμού Κρίσεων».

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας επισκέπτεται την Κύπρο

30/09/2014

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος πραγματοποιεί μονοήμερη επίσκεψη, την Τετάρτη, 1η Οκτωβρίου 2014, στην Κύπρο, όπου θα εκπροσωπήσει την Ελληνική Κυβέρνηση στη στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 54η επέτειο ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

περισσότερα ...


Χαιρετισμός ΥΠΑΜ στην εκδήλωση μνήμης και τιμής, που οργάνωσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων

30/09/2014

Χαιρετισμός ΥΠΑΜ στην εκδήλωση μνήμης και τιμής, που οργάνωσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων ΚαταδρομέωνΟ Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό την Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014, στην εκδήλωση μνήμης και τιμής, που οργάνωσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων, για τους εφέδρους που πολέμησαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστου του 1974, στο στρατόπεδο του Αντιστράτηγου Γεώργιου Κατσάνη, της 33ης Μοίρας Καταδρομών. Η τελετή περιλάμβανε τρισάγιο, δέηση για ανεύρεση αγνοουμένων καταδρομέων της Μοίρας και κατάθεση στεφάνων.


Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και αντιπροσωπεία του ΕΥΡΩΚΟ

29/09/2014

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και αντιπροσωπεία του ΕΥΡΩΚΟ Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Συλλούρη και αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κόμματος (ΕΥΡΩΚΟ). Ο Υπουργός στη συνάντηση, η οποία έλαβε χώρα στα γραφεία του κόμματος, συνοδευόταν από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη.

περισσότερα ...


Στρατιωτική παρέλαση 1ης Οκτωβρίου 2014

29/09/2014

Ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2014 και ώρα 11.00 π.μ., στo πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της 54ης Επετείου Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική παρέλαση, με τη συμμετοχή πεζοπόρων και μηχανοκίνητων τμημάτων της Εθνικής Φρουράς - ΕΛΔΥΚ, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Άμυνας, στη Λεωφόρο Ιωσήφ Χ" Ιωσήφ στον Στρόβολο.

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα και αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών

26/09/2014

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα και αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων ΠεριβαλλοντιστώνΟ Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Γενικό Γραμματέα του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργο Περδίκη. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Κινήματος, τον Υπουργό συνόδευε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας κ. Χρίστος Μαληκκίδης. Στις δηλώσεις του, μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός Άμυνας ευχαρίστησε τον κ. Περδίκη και τους συνεργάτες του για τη χρήσιμη και πολύ εποικοδομητική συζήτηση που είχε, στο πλαίσιο των επαφών του με τα πολιτικά κόμματα.

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και αντιπροσωπεία του Κινήματος της Συμμαχίας Πολιτών

26/09/2014

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και αντιπροσωπεία του Κινήματος της Συμμαχίας ΠολιτώνΟ Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Πρόεδρο του Κινήματος Συμμαχίας Πολιτών κ. Γιώργο Λιλλήκα και αντιπροσωπεία του. Ο Υπουργός συνοδευόταν από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακουλη και τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας κ. Χρίστο Μαληκκίδη. Ο Υπουργός Άμυνας στις δηλώσεις του, μετά το πέρας της συνάντησης, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Κινήματος και τους συνεργάτες του, για τη χρήσιμη και εποικοδομητική, όπως τη χαρακτήρισε, συνάντηση.

περισσότερα ...


Επιχείρηση Μαζικής Διάσωσης (Τρίτη Ενημέρωση)

26/09/2014

Επιχείρηση Μαζικής Διάσωσης (Τρίτη Ενημέρωση)Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι χθες στις 20:50 ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η μεταφορά και αποβίβαση των 345 κινδυνευόντων ατόμων του σκάφους στο λιμάνι Λεμεσού. Όλοι οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με το κρουαζιερόπλοιο “SALAMIS FILOXENIA”. Με τον κατάπλου του πλοίου, οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα για την υποδοχή, ιατρική περίθαλψη και φιλοξενία τους σε ειδικό χώρο.

περισσότερα ...


Επιχείρηση Μαζικής Διάσωσης (Δεύτερη Ενημέρωση)

25/09/2014

Επιχείρηση Μαζικής Διάσωσης (Δεύτερη Ενημέρωση)Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι στις 14:30 ολοκληρώθηκε ομαλά και χωρίς κανένα τραυματισμό η περισυλλογή και επιβίβαση όλων των κινδυνευόντων ατόμων του σκάφους, τα οποία κατόπιν καταμέτρησης ανέρχονται στους 345, εκ των οποίων 293 ενήλικες και 52 παιδιά.

περισσότερα ...


Επιχείρηση Μαζικής Διάσωσης

25/09/2014

Επιχείρηση Μαζικής ΔιάσωσηςΤο Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), σήμερα, 25 Σεπτεμβρίου 2014, στις 06:25 π.μ., έλαβε σήμα κινδύνου μέσω ασυρμάτου από μικρό σκάφος το οποίο έπλεε περί τα 50 Ναυτικά Μίλια ΝΔ της Πάφου. Στο σκάφος επιβαίνουν γύρω στα 300 άτομα (κυρίως γυναικόπαιδα) και απαιτείται η περισυλλογή και διάσωσή τους λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Το πλοίο κατά πάσα πιθανότητα προέρχεται από τη Συρία με επιβαίνοντες άμαχους πρόσφυγες.

περισσότερα ...


50 Χρόνια Εθνική Φρουρά - Έκθεση ιστορικών κειμηλίων και τεκμηρίων

21/05/2014

50 Χρόνια Εθνική Φρουρά - Έκθεση ιστορικών κειμηλίων και τεκμηρίωνΤο Υπουργείο Άμυνας διοργανώνει Έκθεση Ιστορικών Κειμηλίων και Τεκμηρίων, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την ίδρυση της Εθνικής Φρουράς. Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη της ιστορίας, του ρόλου, του έργου και της προσφοράς της Εθνικής Φρουράς από ιδρύσεώς της. Τα εγκαίνια θα τελέσει, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης την Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014, η ώρα 19.00. Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 30 Μαΐου 2014 μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2014 (ώρες λειτουργίας: Δευτέρα –Παρασκευή 09.00 – 16.00 και Σάββατο 09.00 – 13.00).

περισσότερα ...Εκστρατεία για την πρόληψη των πυρκαγιών

Διαδικασία εξασφάλισης διαβουλεύσεων πριν την
υποβολή αίτησης για πολεοδομική αδεία

Εγκόλπιο - Υπηρετώντας την Πατρίδα

Ευρωπαϊκές Εκλογές 22-25 Μαΐου 2014

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κύπρος

Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς

ΚΣΕΔ - Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης

Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης

112 - Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Κλήσης Έκτακτης Ανάγκης

Δημόσιες Συμβάσεις

Κάντο Ηλεκτρονικά

Τελευταία Ενημέρωση στις: 10/25/2014 12:12:03 PM
 

© 2011 - 2014 Κυπριακή Δημοκρατία,
Υπουργείο Άμυνας