Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Άμυνας

Καλώς Ήλθατε στο Διαδικτυακό μας Τόπο
Νέα Προγράμματα Άθλησης και Εκγύμνασης για τους εθνοφρουρούς - Εγκαίνια Γυμναστηρίου Στρατονομίας

03/07/2015

Νέα Προγράμματα Άθλησης και Εκγύμνασης για τους εθνοφρουρούς - Εγκαίνια Γυμναστηρίου Στρατονομίας Πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια ενός νέου γυμναστηρίου της Εθνικής Φρουράς που βρίσκεται στο στρατόπεδο της Στρατονομίας στην Αθαλάσσα. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Υπουργός Άμυνας, κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης. Η λειτουργία του Γυμναστηρίου εντάσσεται στο πλαίσιο της νέας πολιτικής για αναβάθμιση του αθλητισμού στο στράτευμα καθώς και της προσφοράς δυνατοτήτων για εκγύμναση των στρατιωτών.

περισσότερα ...


Μνημόσυνο και τρισάγιο των πεσόντων της έκρηξης της 11ης Ιουλίου 2011 στο Μαρί

03/07/2015

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι, θα τελεσθούν και φέτος τα ετήσια μνημόσυνα των 13 ηρώων, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την έκρηξη της 11ης Ιουλίου 2011, στο Μαρί. Οι επιμνημόσυνες τελετές για τους 13 ήρωες θα πραγματοποιηθούν ως ακολούθως:

περισσότερα ...


Μνημόσυνο και τρισάγιο Ευάγγελου Φλωράκη και αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς πεσόντων στα Κούκλια

03/07/2015

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) ανακοινώνει ότι, το Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015 και ώρα 9:00 π.μ., θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αποστόλου Λουκά, στο χωριό Κούκλια, στην Πάφο, το 13ο ετήσιο μνημόσυνο του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Ευάγγελου Φλωράκη, του Διοικητή Διοίκησης Αεροπορίας Αντιπτέραρχου Στυλιανού Δεμέγα, του Επισμηναγού Πάρη Αθανασιάδη, του Πλωτάρχη Νικόλα Γεωργίου και του Σμηναγού Μιχάλη Σιακαλλή, οι οποίοι έχασαν την ζωή τους, εν ώρα καθήκοντος, κατά την πτώση ελικοπτέρου της Εθνικής Φρουράς, στις 11 Ιουλίου 2002.

περισσότερα ...


Επίσκεψη Υπουργού Άμυνας στο ΚΕΝ Λάρνακας

02/07/2015

Επίσκεψη Υπουργού Άμυνας στο ΚΕΝ Λάρνακας Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, το ΚΕΝ Λάρνακας συνοδευόμενος από τον Υπαρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Ανδρέα Παπαπαύλου, όπου επιθεώρησε τους χώρους κατάταξης, εκπαίδευσης και διαμονής των νεοσυλλέκτων εθνοφρουρών. Στη συνέχεια, προήδρευσε σύσκεψης όπου παρακάθισαν Διοικητές Σχηματισμών, Διευθυντές Διευθύνσεων, επιτελείς του ΓΕΕΦ και οι Διοικητές των ΚΕΝ Λάρνακας, Λεμεσού και Πάφου για οδηγίες και κατευθύνσεις.

περισσότερα ...


Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων του ΥΠΑΜ κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη, 3 Ιουλίου 2015

02/07/2015

Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2015 - 11.00 π.μ. Θα τελέσει τα εγκαίνια της Αίθουσας Εκγύμνασης της Στρατονομίας, στο Στρατόπεδο «Ηλία Παπακυριακού» στην Αθαλάσσα. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις για τα νέα προγράμματα αθλητισμού και εκγύμνασης στην Ε.Φ. Παρακαλούνται οι δημοσιογράφοι που θα παρευρεθούν να φέρουν τη δημοσιογραφική τους ταυτότητα ώστε να γίνει δυνατή η πρόσβαση τους στο Στρατόπεδο. 8.00 μ.μ. Θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Κοφίνου που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Όμιλος Κοφίνου στην πλατεία της κοινότητας.


Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων του ΥΠΑΜ κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη, 2 Ιουλίου 2015

01/07/2015

Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2015 - 10:30 π.μ. Θα επισκεφθεί το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) Λάρνακας, όπου θα παρακολουθήσει, συνοδευόμενος από τον Υπαρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Ανδρέα Παπαπαύλου, την τελική προετοιμασία κατάταξης και θα ενημερωθεί επί της διαδικασίας και των θεμάτων που αφορούν την υποδοχή των νεοσύλλεκτων εθνοφρουρών.

περισσότερα ...


Ολοκλήρωση Πολυεθνικής Άσκησης Έρευνας και Διάσωσης (Ε-Δ) «ΝΕΜΕΣΙΣ 2015»

01/07/2015

Ολοκλήρωση Πολυεθνικής Άσκησης Έρευνας και Διάσωσης (Ε-Δ) «ΝΕΜΕΣΙΣ 2015»Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015, από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 14:00 μ.μ. η μεγάλης κλίμακας Πολυεθνική Άσκηση Ε-Δ με την ονομασία “NΕΜΕΣΙΣ 2015”. Η άσκηση έλαβε χώρα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή αεροναυτικών δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ), του Ισραήλ, της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) και με τη συμμετοχή της Πλατφόρμας SCARABEO-4 της εταιρείας SAIPEM S.p.A. και των πλοίων υποστήριξης της εταιρείας EDT.

περισσότερα ...


Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων του ΥΠΑΜ κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη, 1 Ιουλίου 2015

30/06/2015

Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015 - 12:00 π.μ. Θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στο πλαίσιο της άσκησης Έρευνας και Διάσωσης «ΝΕΜΕΣΙΣ 2015» στο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) στη Λάρνακα.


Εκδηλώσεις καταδίκης του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής του 1974 σε Βεργίνα και Θεσσαλονίκη

30/06/2015

Εκδηλώσεις καταδίκης του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής του 1974 σε Βεργίνα και ΘεσσαλονίκηΤο Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο «Άλσος Αγνοουμένων της Κυπριακής Τραγωδίας» στη Βεργίνα, εκδήλωση καταδίκης του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής του 1974. Την Κυπριακή Δημοκρατία εκπροσώπησε στην εκδήλωση ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης. Την εκδήλωση διοργάνωσε το Σωματείο Κυπρίων Νομού Ημαθίας «Ο Ευαγόρας» με τη στήριξη του Γενικού Προξενείου της Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, του Δήμου Βέροιας και της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας.

περισσότερα ...


Δήλωση Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη μετά τη σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού (ΑΣΑΕΦ) και την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με τον ΚΟΑ

30/06/2015

Δήλωση Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη μετά τη σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού (ΑΣΑΕΦ) και την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με τον ΚΟΑΠρωτόκολλο συνεργασίας υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) και του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ). Το Πρωτόκολλο υπεγράφη από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη και την Πρόεδρο του ΚΟΑ κα Κλέα Παπαέλληνα και επικυρώθηκε από τον Υπουργό Άμυνας κ. Χριστόφορο Φωκαΐδη. Η υπογραφή έγινε μετά τη σύνοδο του Ανώτατου Συμβούλιου Αθλητισμού Εθνικής Φρουράς (ΑΣΑΕΦ) που συνήλθε υπό την προεδρία του Υπουργού Άμυνας. Ακολουθούν αυτούσιες οι δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας.

περισσότερα ...


Δηλώσεις κ. Υπουργού Άμυνας Χριστόφορου Φωκαΐδη στη κοινή Διάσκεψη Τύπου με Υπουργό Παιδείας Κώστα Καδή και Πρόεδρο Διοικούσας Ανοικτού Πανεπιστημίου Κώστα Χρίστου για την έναρξη των προγράμματων εξ αποστάσεως φοίτησης εθνοφρουρών και παροχής διπλωμάτων επαγγελματικής κατάρτισης

29/06/2015

Δηλώσεις κ. Υπουργού Άμυνας Χριστόφορου Φωκαΐδη στη  κοινή Διάσκεψη Τύπου με Υπουργό Παιδείας Κώστα Καδή και Πρόεδρο Διοικούσας Ανοικτού Πανεπιστημίου Κώστα Χρίστου για την έναρξη των προγράμματων εξ αποστάσεως φοίτησης εθνοφρουρών  και παροχής διπλωμάτων επαγγελματικής κατάρτισηςΠραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη, του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή και του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Χρίστου. Θέμα της δημοσιογραφικής διάσκεψης ήταν η προσφορά του προγράμματος εξ αποστάσεως φοίτησης για τους εθνοφρουρούς για το επόμενο ακαδημαϊκό εξάμηνο καθώς και του προγράμματος παροχής διπλωμάτων επαγγελματικής κατάρτισης. Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο δηλώσεων του Υπουργού Άμυνας.

περισσότερα ...


Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων του ΥΠΑΜ κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη, 30 Ιουνίου 2015

29/06/2015

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015 - 11.30 π.μ. Θα πραγματοποιηθεί σύνοδος του Ανώτατου Συμβούλιου Αθλητισμού Εθνικής Φρουράς (ΑΣΑΕΦ) και θα ακολουθήσει υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς και Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού στο Υπουργείο Άμυνας. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις σε σχέση με τα νέα προγράμματα αθλητισμού ενόψει της νέας σειράς κατάταξης.

περισσότερα ...


Παρουσία Υπουργού Άμυνας στην έναρξη της στρατιωτικής άσκησης «ΤΑΜΣ ΔΗΜΗΤΡΑ 2015»

26/06/2015

Παρουσία Υπουργού Άμυνας στην έναρξη της στρατιωτικής άσκησης «ΤΑΜΣ ΔΗΜΗΤΡΑ 2015»Άρχισε σήμερα το πρωί η στρατιωτική άσκηση της Εθνικής Φρουράς «ΤΑΜΣ ΔΗΜΗΤΡΑ 2015». Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη, περιόδευσε σε διάφορους χώρους και παρακολούθησε διάφορα σενάρια. Στη συνέχεια, παρακάθισε σε γεύμα στο χώρο ασκήσεων με στελέχη της Εθνικής Φρουράς. Η άσκηση διεξάγεται σε όλη την ελεύθερη Κύπρο με τη συμμετοχή μεγάλο αριθμού εφέδρων.

περισσότερα ...


Πολυεθνική Άσκηση Έρευνας και Διάσωσης (Ε-Δ) «ΝΕΜΕΣΙΣ 2015

26/06/2015

Ανακοινώνεται ότι, την Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015, θα διεξαχθεί, για δεύτερο συνεχόμενο έτος, η μεγάλης κλίμακας Πολυεθνική Άσκηση Ε-Δ με την ονομασία “ΝΕΜΕΣΙΣ 2015”. Η άσκηση θα διεξαχθεί εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή αεροναυτικών δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ), του Ισραήλ, της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) και με τη συμμετοχή της πλατφόρμας εξόρυξης υδρογονανθράκων SCARABEO-4 της εταιρείας SAIPEM και των πλοίων υποστήριξης της εταιρείας EDT.

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου

23/06/2015

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του 
Κόμματος για τα Ζώα ΚύπρουO Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης είχε σήμερα συνάντηση στο γραφείο του με αντιπροσωπεία του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου, υπό τον Πρόεδρο Κυριάκο Κυριάκου. Ο κ. Υπουργός ενημερώθηκε για τους στόχους του κόμματος και άκουσε με προσοχή τις εισηγήσεις και τις προτάσεις του σχετικά με τα θέματα της ευημερίας των ζώων, κυρίως για αδέσποτα ζώα τα οποία περιφέρονται γύρω από στρατόπεδα.

περισσότερα ...


Μνημόσυνο και αποκαλυπτήρια προτομής του ήρωα Κυριάκου Κκολού

22/06/2015

Μνημόσυνο  και αποκαλυπτήρια προτομής του ήρωα Κυριάκου ΚκολούΤελέστηκε χθες στην εκκλησία της Παναγίας της Τρασιάς στο Δασάκι Άχνας, το Εθνικό Μνημόσυνο και αποκαλυπτήρια προτομής του ήρωα Κυριάκου Κκολού, ο οποίος έπεσε μαχόμενος στη μάχη του Συγχαρί στον Πενταδάκτυλο. Κύριος ομιλητής ήταν ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, ο οποίος εκφώνησε τον επιμνημόσυνο λόγο και τέλεσε τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα.

περισσότερα ...


Η ΣΜΕΦ σε εκδήλωση στον ακριτικό Κάτω Πύργο

20/06/2015

Η ΣΜΕΦ σε εκδήλωση στον ακριτικό Κάτω Πύργο.Στο πλαίσιο της εκστρατείας ανάδειξης του κοινωνικού προσώπου της Εθνικής Φρουράς και με στόχο την προαγωγή του πολιτισμού, αλλά και της ψυχαγωγίας των εθνοφρουρών διοργανώθηκε ψες στις 8:00 μ.μ. στο λιμανάκι του Κάτω Πύργου μουσική εκδήλωση για τους εθνοφρουρούς και τις οικογένειές τους.

περισσότερα ...


Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων «Όλυμπος 2015»

19/06/2015

Διεξήχθη με επιτυχία, από 15 έως 19 Ιουνίου 2015, η Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων «ΟΛΥΜΠΟΣ 2015», η οποία οργανώθηκε, συντονίστηκε και εκτελέστηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ). Πρόκειται για άσκηση του Γενικού Επιτελείου, των Επιτελείων των Διοικήσεων, των Σχηματισμών και του Τακτικού Συγκροτήματος της Εθνικής Φρουράς, με τη συμμετοχή του Στρατιωτικού και Πολιτικού Τομέα, η οποία πραγματοποιήθηκε, μετά από αρκετά χρόνια, ταυτόχρονα με την Άσκηση «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 1/2015» του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) της Ελλάδας, στο πλαίσιο της μόνιμης, σταθερής και αναβαθμισμένης συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου.

περισσότερα ...


Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Άμυνας και Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου

18/06/2015

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Άμυνας
και Αντιναρκωτικού Συμβουλίου ΚύπρουΜνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου Δρ. Χρύσανθος Γεωργίου. Μετά τη συνάντηση, Υπουργός Άμυνας και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου προέβησαν σε δηλώσεις, οι οποίες παρατίθενται πιο κάτω.

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ΕΔΟΝ

17/06/2015

O Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης είχε σήμερα συνάντηση στο γραφείο του με αντιπροσωπεία της Ενιαίας Δημοκρατικής Οργάνωσης Νεολαίας (ΕΔΟΝ), υπό τον Γενικό Γραμματέα Χάρη Καράμανο, με κεντρικό θέμα συζήτησης τον αγώνα κατά των ναρκωτικών. Ο κ. Υπουργός άκουσε με προσοχή τις εισηγήσεις και τις προτάσεις της ΕΔΟΝ και ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων.

περισσότερα ...


Διεξαγωγή Πολυεθνικής Άσκησης «ΝΕΜΕΣΙΣ 2015» στο ΚΣΕΔ

16/06/2015

Διεξαγωγή Πολυεθνικής Άσκησης «ΝΕΜΕΣΙΣ 2015» στο ΚΣΕΔΠραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας η πρώτη φάση της διεθνούς άσκησης Έρευνας και Διάσωσης (Ε-Δ) «ΝΕΜΕΣΙΣ 2015», στην οποία συμμετείχαν η Κυπριακή Δημοκρατία, η Ελλάδα, το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Σε αυτή τη φάση διεξήχθη Άσκηση επί Χάρτου, η οποία περιλάμβανε αντιμετώπιση τρομοκρατικών ενεργειών σε πλοία και πλατφόρμες εξόρυξης υδρογονανθράκων, επιχειρήσεις Ε-Δ και καταπολέμηση θαλάσσιας ρύπανσης, στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ) και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

περισσότερα ...


Συνάντηση Υπουργού Άμυνας με αντιπροσωπεία του Παντείου Πανεπιστημίου

12/06/2015

Συνάντηση Υπουργού Άμυνας με αντιπροσωπεία του Παντείου Πανεπιστημίου Ο Υπουργός Άμυνας, κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, είχε σήμερα συνάντηση στο γραφείο του με τον Πρύτανη Γρηγόριο Ι. Τσάλτα και αντιπροσωπεία καθηγητών του Παντείου Πανεπιστημίου. Κατά τη συνάντηση, ο κ. Φωκαΐδης, αφού τόνισε τη σημασία που αποδίδει το Υπουργείο Άμυνας στη συνεχή κατάρτιση του προσωπικού καθώς και την αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης, αναφέρθηκε στο σχέδιο για τη σύσταση Ακαδημίας Άμυνας, Ασφάλειας και Στρατηγικής, η οποία αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2016. Η Ακαδημία θα προσφέρει τακτικά αλλά και ταχύρυθμα ειδικά προγράμματα σπουδών για το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς, του Υπουργείου Άμυνας και άλλων φορέων.

περισσότερα ...


Παρουσία Υπουργού Άμυνας στο μουσικό μνημόσυνο Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου

12/06/2015

Παρουσία Υπουργού Άμυνας στο μουσικό μνημόσυνο 
Χρίστου και Μίλτου ΧριστοφόρουΠραγματοποιήθηκε χθες βράδυ το μουσικό μνημόσυνο των διδύμων Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου. Το μουσικό μνημόσυνο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Κηποθέατρο Λεμεσού, διοργανώθηκε από το Ίδρυμα «Μίλτου και Χρίστου Χριστοφόρου» με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής Εθνικής Φρουράς (Σ.Μ.Ε.Φ.) και του Πολιτιστικού Χορευτικού Ομίλου Λεμεσού «Διόνυσος».

περισσότερα ...


Παρουσία Υπουργού Άμυνας σε τελετή απονομής διαμνημονεύσεων

12/06/2015

Παρουσία Υπουργού Άμυνας σε τελετή απονομής διαμνημονεύσεων Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή απονομής διαμνημονεύσεων στα εξ Ελλάδος στελέχη που ολοκληρώνουν την υπηρεσία τους στην Κύπρο. Στην τελετή παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Άμυνας, κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, καθώς και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης, οι οποίοι επέδωσαν τιμητικές αναμνηστικές πλακέτες στα δικαιούχα στελέχη.

περισσότερα ...


Θέσεις για εισαγωγή Κυπρίων σπουδαστών στις Στρατιωτικές Σχολές στην Ελλάδα

12/06/2015

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι έχουν εξασφαλισθεί ενενήντα πέντε (95) θέσεις για εισαγωγή Κυπρίων σπουδαστών στις Στρατιωτικές Σχολές στην Ελλάδα, για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

περισσότερα ...


Ανακοίνωση για διαμνημονεύσεις

10/06/2015

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) ανακοινώνει ότι, την Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015 και ώρα 9:30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του τελετή απονομής διαμνημονεύσεων «Υπηρεσίας στην Εθνική Φρουρά» και επίδοση τιμητικής αναμνηστικής πλακέτας στα εξ’ Ελλάδος στελέχη που ολοκληρώνουν την υπηρεσία τους στην Εθνική Φρουρά και στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ).

περισσότερα ...


Ανακοίνωση Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς

09/06/2015

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) ανακοινώνει ότι την Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015 και ώρα 8:30 π.μ. θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αυξιβίου, στο χωριό Αστρομερίτης, το ένατο ετήσιο μνημόσυνο του Επισμηναγού Ανδρέα Παπασωζόμενου, ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα με ελικόπτερο ΜΙ 35 στις 5 Ιουλίου 2006.

περισσότερα ...


Παρουσία Υπουργού Άμυνας σε δεξίωση για την εθνική μέρα της Γεωργίας

09/06/2015

Παρουσία Υπουργού Άμυνας σε δεξίωση για την 
εθνική μέρα της Γεωργίας Ο Υπουργός Άμυνας, κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, παρευρέθηκε χθες και απηύθυνε χαιρετισμό, εκ μέρους του Υπουργού Εξωτερικών, σε δεξίωση για τους εορτασμούς της εθνικής μέρας της Γεωργίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία.

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ελλάδας

08/06/2015

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Πρέσβη της ΕλλάδαςO Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης είχε σήμερα συνάντηση στο γραφείο του με τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Ηλία Φωτόπουλο με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του. Ο Υπουργός Άμυνας, αφού καλωσόρισε το νέο πρέσβη, προέβη σε ενημέρωση για το έργο και τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Άμυνας προς την κατεύθυνση της αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού της Ε.Φ. καθώς και το κοινό σχεδιασμό στο πλαίσιο της αμυντικής σύζευξης Ελλάδας-Κύπρου. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος καθώς και οι νέες προκλήσεις

περισσότερα ...


Καλλιτεχνική Εκδήλωση Αφιέρωμα στον Τάσο Μάρκου

05/06/2015

Καλλιτεχνική Εκδήλωση Αφιέρωμα
στον Τάσο ΜάρκουΠραγματοποιήθηκε την Παρασκευή με απόλυτη επιτυχία εκδήλωση αφιερωμένη στον Τάσο Μάρκου, με τίτλο «Τάσος Μάρκου: Άνθρωπος, Ήρωας, Θρύλος», στο Αμφιθέατρο Σκαλί Αγλαντζιάς που διοργάνωσε το Υπουργείο Άμυνας. Το καλλιτεχνικό αφιέρωμα παρουσιάστηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ρωμηοσύνη» μέσα από μια εξαιρετική σύνθεση κειμένων, μουσικής και εικόνας. Στην εκδήλωση παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος επέδωσε τιμητικές πλακέτες στα παιδιά του Τάσου Μάρκου.

περισσότερα ...


Επιχείρηση Έρευνας – Διάσωσης μετά από τραυματισμό αλεξιπτωτιστή

07/06/2015

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι στις 7 Ιουνίου 2015 και ώρα 11:15 π.μ., το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας έλαβε επείγουσα κλήση, μέσω του Κέντρου Επιχειρήσεων (JOC) Ακρωτηρίου, ότι άντρας κυπριακής υπηκοότητας, ηλικίας 49 χρονών, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια δραστηριότητας ρίψεων αλεξιπτωτιστών εντός των Βρετανικών Βάσεων, στην περιοχή Δεκέλειας.

περισσότερα ...


Νέα πρωτοποριακή εκστρατεία διακοπής του καπνίσματος εγκαινίασε το Υπουργείο Άμυνας

07/06/2015

Νέα πρωτοποριακή εκστρατεία διακοπής του καπνίσματος 
εγκαινίασε το Υπουργείο ΆμυναςΝέα πρωτοποριακή εκστρατεία για διακοπή του καπνίσματος εγκαινιάζει το Υπουργείο Άμυνας σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας. Μετά από εξειδικευμένα επιμορφωτικά σεμινάρια που έχουν πραγματοποιηθεί, ο σχεδιασμός προβλέπει τη δημιουργία μικρών ομάδων ως πυρήνες στήριξης στα στρατόπεδα στο πλαίσιο μιας στοχευμένης εκστρατείας διακοπής του καπνίσματος. Μέχρι σήμερα χρησιμοποιούνταν πιο συμβατικά μέσα όπως σχετικές διαλέξεις, εκδηλώσεις και διανομή ενημερωτικού υλικού.

περισσότερα ...


Παράδοση Διπλωμάτων Παρακολούθησης Πρώτου Κύκλου Διαλέξεων Ελεύθερου Πανεπιστημίου

05/06/2015

Παράδοση Διπλωμάτων Παρακολούθησης Πρώτου Κύκλου 
Διαλέξεων Ελεύθερου Πανεπιστημίου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες το βράδυ ο πρώτος κύκλος διαλέξεων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Στη τελετή λήξης του πρώτου κύκλου παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, οι οποίοι επέδωσαν τα διπλώματα παρακολούθησης στους συμμετέχοντες. Ο θεσμός του Ελεύθερου Πανεπιστημίου λειτούργησε φέτος στο πλαίσιο του Μνημονίου συνεργασίας του Υπουργείου Άμυνας με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και απευθυνόταν τόσο στα μόνιμα στελέχη της Εθνικής Φρουράς, όσο και στο πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Άμυνας. Οι διαλέξεις περιλάμβαναν θεματολογία από τους τομείς της άμυνας, της ασφάλειας, των διεθνών σχέσεων, της διπλωματικής ιστορίας και της διοίκησης προσωπικού. Γραφείο Τύπου, 5 Ιουνίου 2015

περισσότερα ...


Εγκόλπιο - Υπηρετώντας τη Πατρίδα

02/06/2015

Σε λίγες μέρες θα καταταγείς στην Εθνική Φρουρά για να εκπληρώσεις την υπέρτατη υποχρέωσή σου προς την πατρίδα. Θα πρέπει να είσαι υπερήφανος για την κατάταξή σου στην Εθνική Φρουρά. Πρέπει, λοιπόν, να είσαι ενημερωμένος για ορισμένα θέματα προκειμένου να προβληματιστείς και να αποφασίσεις από τώρα. Προς τούτο, σου συστήνουμε τη μελέτη του παρόντος Εγκολπίου για να επιλυθούν αρκετές από τις απορίες σου.

περισσότερα ...


Καλείται για κατάταξη η κλάση 2015 και στρατεύσιμοι προηγούμενων κλάσεων

03/06/2015

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι με Απόφαση του Υπουργού Άμυνας που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας με αρ. 4663 /8.5.2015, καλούνται για κατάταξη στην Εθνική Φρουρά από 3 έως 10 Ιουλίου 2015 οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2015 (γεννηθέντες από 1η Ιανουαρίου 1997 έως και 31 Δεκεμβρίου 1997) καθώς και όσοι έχουν υποχρέωση θητείας στην Εθνική Φρουρά, στρατεύσιμοι και ανυπότακτοι που ανήκουν στις κλάσεις 1988 έως και 2014 (γεννηθέντες τα έτη 1970 έως και 1996).

περισσότερα ...


Καλύτερα 2014

Εγκόλπιο - Υπηρετώντας την Πατρίδα

Μονάδα Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Εκστρατεία για την πρόληψη των πυρκαγιών

Διαδικασία εξασφάλισης διαβουλεύσεων πριν την
υποβολή αίτησης για πολεοδομική αδεία

Αντιναρκωτικό  Συμβουλίο Κύπρου

Υπηρεσία Αντιναρκωτικού  Συμβουλίου Κύπρου

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς

Κύπρος

Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης

ΚΣΕΔ - Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης

112 - Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Κλήσης Έκτακτης Ανάγκης

Δημόσιες Συμβάσεις

Κάντο Ηλεκτρονικά

Τελευταία Ενημέρωση στις: 05/07/2015 10:28:31 AM
 

© 2011 - 2015 Κυπριακή Δημοκρατία,
Υπουργείο Άμυνας