Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Άμυνας

Καλώς Ήλθατε στο Διαδικτυακό μας Τόπο


Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής της ηγεσίας της Εθνικής Φρουράς

23/07/2014

Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής της ηγεσίας της Εθνικής ΦρουράςΠραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη, η επίσημη τελετή παράδοσης παραλαβής της Αρχηγίας της Εθνικής Φρουράς, από τον Αντιστράτηγο Στυλιανό Νάση στον Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη. Στην ομιλία του ο Υπουργός Άμυνας είπε: «Κάθε ανάλογη τελετή παράδοσης – παραλαβής από τον απερχόμενο στον νέο Αρχηγό αποτελεί σημείο αναφοράς στην ιστορία της Εθνικής Φρουράς. Αποτελεί σημείο αναφοράς όχι γιατί σηματοδοτεί το τέλος ή την αρχή μιας περιόδου αλλά αντίθετα γιατί επιβεβαιώνει κάθε φορά την αδιάλειπτη συνέχεια μέσα στο χρόνο.

περισσότερα ...


Ανακοίνωση Υπουργείου Άμυνας αναφορικά με τη διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων βαθμοφόρων

22/07/2014

Το Υπουργείο Άμυνας, ενόψει της ολοκλήρωσης των διαδικασιών επιλογής για τους υποψήφιους βαθμοφόρους και συμμετοχή στις Ειδικές Δυνάμεις, επιθυμεί να διευκρινίσει ότι: 1. Έχουν τηρηθεί αυστηρά όλα τα κριτήρια επιλογής όπως προβλέπονται από τους κανονισμούς και τα θεσμικά κείμενα. Η απόλυτη συμμόρφωση και εφαρμογή των κανόνων και κανονισμών αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση χρηστής διοίκησης, ισονομίας και λειτουργίας ενός κράτους δικαίου. ....

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με την πρέσβη τη Βασιλείου της Ολλανδίας

22/07/2014

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με την πρέσβη τη Βασιλείου της ΟλλανδίαςΟ Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε σήμερα το πρωί, στο γραφείο του, με την πρέσβη του Βασιλείου της Ολλανδίας κα Brechje Schwachöfer. Ο Υπουργός και η πρέσβης συζήτησαν διμερή, ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου

22/07/2014

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Αντιναρκωτικού ΣυμβουλίουΟ Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης είχε σήμερα, στο γραφείο του, συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Χρύσανθο Γεωργίου και την Εκτελεστική Γραμματέα του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου κα Τόνια Παγιάτα. Κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν τρόποι για ενίσχυση και βελτίωση της εφαρμοζόμενης πολιτικής, για πρόληψη και καταστολή του προβλήματος των εξαρτησιογόνων ουσιών, στην Εθνική Φρουρά.


Ο Υπουργός Άμυνας παρέλαβε τα αποτελέσματα των εξετάσεων των υποψηφίων βαθμοφόρων 2014 Β΄ΕΣΣΟ

22/07/2014

Ο Υπουργός Άμυνας παρέλαβε τα αποτελέσματα των εξετάσεων των υποψηφίων βαθμοφόρων 2014 Β΄ΕΣΣΟΟ Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης παρέλαβε σήμερα το πρωί από τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Μάριο Μαυρονικόλα, τον ονομαστικό κατάλογο κατά σειρά επιτυχίας των εφέδρων αξιωματικών και υπαξιωματικών της Εθνικής Φρουράς, τάξης 2014 Β΄ΕΣΣΟ, στην παρουσία του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας κ. Γιώργου Βαρνάβα και μελών της Επιτροπής, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Στυλιανού Νάση, εκπροσώπων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και του Πανεπιστημίου Κύπρου.

περισσότερα ...


Αποτελέσματα των εξετάσεων των υποψηφίων βαθμοφόρων 2014 Β' ΕΣΣΟ

22/07/2014

Αποτελέσματα των εξετάσεων των υποψηφίων βαθμοφόρων 2014 Β' ΕΣΣΟ. Σημειώνεται ότι από το 1-153 (σειρά επιτυχίας) ο υποψήφιος έχει περάσει ως δόκιμος αξιωματικός, από το 154 μέχρι το 513 ως λοχίας και από το 514 μέχρι 753 δεκανέας.

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας αποχαιρέτησε τον Ύπατο Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου

21/07/2014

Ο Υπουργός Άμυνας  αποχαιρέτησε τον Ύπατο Αρμοστή του Ηνωμένου ΒασιλείουΟ Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης είχε συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Υπάτη Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου κ. John Christopher William (Matthew) Kidd. Η συνάντηση με τον κ. Kidd πραγματοποιήθηκε εν όψει του τερματισμού των καθηκόντων του ως Ύπατου Αρμοστή στην Κύπρο. Ο Υπουργός Άμυνας τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες που προσέφερε αλλά και για τη συνεργασία και το ενδιαφέρον που επέδειξε, για την ενδυνάμωση των σχέσεων των δυο χωρών σε όλα τα επίπεδα.

περισσότερα ...


Ομιλία του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη στο επίσημο μνημόσυνο για τους πεσόντες της τουρκικής εισβολής

20/07/2014

Ομιλία του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη
στο επίσημο μνημόσυνο για τους πεσόντες της τουρκικής εισβολήςΜεγάλη τιμή και βαρύ το χρέος να μιλήσει κανείς για ήρωες. Να αποτιμήσει με λόγια όσα ο νους δεν μπορεί να συλλάβει. Και να αποδώσει δίκαιο φόρο αιώνιας ευγνωμοσύνης σε αυτούς που επιτέλεσαν στο ακέραιο το υπέρτατο χρέος προς την πατρίδα. Στους πεσόντες και στους αγνοουμένους μας της τουρκικής εισβολής του 1974. «Πως γίνονται οι ήρωες»; με ρώτησε μια μέρα ένας μαθητής; Ομολογώ ότι σάστισα προς στιγμή … «Πλάθονται από τη μάνα που τους γέννησε», του αποκρίθηκα.

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας παρέστη στο τρισάγιο που πραγματοποιήθηκε στον Τύμβο Μακεδονίτισσας

20/07/2014

Ο Υπουργός Άμυνας παρέστη στο τρισάγιο που πραγματοποιήθηκε στον Τύμβο ΜακεδονίτισσαςΟ Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης παρέστη στο τρισάγιο που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί, 20 Ιουλίου 2014, στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νικου Αναστασιάδη, εις μνήμην των Κυπρίων και Ελλαδιτών αξιωματικών και οπλιτών και όλων των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή.


Η Κυπριακή Δημοκρατία τίμησε τους πεσόντες και αγνοούμενους της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την τουρκική εισβολή του 1974

19/07/2014

Η Κυπριακή Δημοκρατία τίμησε τους πεσόντες και αγνοούμενους της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την τουρκική εισβολή του 1974Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης παρέστη, το Σάββατο 19 Ιουλίου 2014, στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεων των ψυχών των πεσόντων Αξιωματικών και οπλιτών της ΕΛΔΥΚ κατά την τουρκική εισβολή του 1974 και δέηση υπέρ υγείας και ανευρέσεως των αγνοουμένων της, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο Αντ/γου Σταυριανάκου, στη Μαλούντα.

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας παρέστη στην εκδήλωση που οργανώθηκε στο Πανόραμα Αγνοουμένων, στον Κόρνο

19/07/2014

Ο Υπουργός Άμυνας παρέστη στην εκδήλωση που οργανώθηκε στο Πανόραμα Αγνοουμένων, στον ΚόρνοΟ Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης παρέστη το Σάββατο βράδυ, 19 Ιουλίου, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων και η Πανελλήνια Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων, στο Πανόραμα Αγνοουμένων, στον Κόρνο. Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας μίλησε στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για τις επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, στην Αθήνα

18/07/2014

Ο Υπουργός Άμυνας μίλησε στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για τις επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, στην ΑθήναΟ Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης μίλησε χθες το βράδυ, εκ μέρους της Κυπριακής Κυβέρνησης, στην κεντρική εκδήλωση μνήμης και τιμής για την 40η επέτειο του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.

περισσότερα ...


Μεταθέσεις αξιωματικών και υπαξιωματικών στο Υπουργείο Άμυνας

17/07/2014

Το Υπουργείο Άμυνας επιθυμεί να ανακοινώσει ότι η εξαγγελία του Υπουργού Άμυνας που αφορούσε την αναδιοργάνωση και εξορθολογισμό της εσωτερικής λειτουργίας του Υπουργείου, προχωρά όπως είχε προγραμματιστεί. Αυτή τη βδομάδα έχουν υπογραφεί και άρχισε η υλοποίηση των μεταθέσεων, οι οποίες αφορούν αξιωματικούς και υπαξιωματικούς που υπηρετούν στο Υπουργείο Άμυνας. Κύριο κριτήριο στις μεταθέσεις ήταν:

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας εκπροσωπεί την Κυβέρνηση στις επετειακές αντικοτοχικές εκδηλώσεις του Ιουλίου στην Αθήνα

17/07/2014

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης βρίσκεται στην Αθήνα για να συμμετάσχει, εκ μέρους της Κυβέρνησης, στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής οι οποίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των μαύρων επετείων του Ιουλίου 1974. Απόψε το βράδυ θα είναι ο κύριος ομιλητής στην κεντρική επετειακή αντικατοχική εκδήλωση για τα 40 χρόνια από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

περισσότερα ...


Διεθνής Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης SAREX “CYPUSA - 01/14”

16/07/2014

Διεθνής  Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης SAREX “CYPUSA - 01/14”Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα Τετάρτη διεθνής Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης (Ε-Δ) με την ονομασία “CYPUSA-01/14”. Η άσκηση διεξήχθη από τις 11:00 π.μ. μέχρι τις 2:30 μ.μ., σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου - Λιβάνου εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ) με τη συμμετοχή Αεροναυτικών (Α/Ν) δυνάμεων της ΚΔ και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ).

περισσότερα ...


Οι υποψήφιοι βαθμοφόροι παρακάθισαν σήμερα σε εξετάσεις

16/07/2014

Οι υποψήφιοι βαθμοφόροι παρακάθισαν σήμερα σε εξετάσειςΔιεξήχθη σήμερα, στο Στρατόπεδο «Ηλία Παπάκυριακου» στην Αθαλάσσα, στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη και του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Στυλιανού Νάση, η έναρξη της διαδικασίας των γραπτών εξετάσεων για επιλογή των Εφέδρων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών (δοκίμων εφέδρων αξιωματικών, λοχιών και δεκανέων) της 2014Β΄ ΕΣΣΟ, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του θέματος της έκθεσης ιδεών.

περισσότερα ...


Οι υποψήφιοι βαθμοφόροι παρακάθονται αύριο σε εξετάσεις

15/07/2014

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι αύριο Τετάρτη, διεξάγονται οι γραπτές εξετάσεις για την επιλογή Εφέδρων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών (δοκίμων εφέδρων αξιωματικών, λοχιών και δεκανέων) της 2014 Β΄ΕΣΣΟ. Οι εξετάσεις, οι οποίες θα διεξαχθούν στο Λύκειο και Γυμνάσιο Βεργίνας στη Λάρνακα, στο Λύκειο Αγίας Φύλας στη Λεμεσό, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στην Πάφο και στο Στρατόπεδο «Ηλία Παπακυριακού» στην Αθαλάσσα, θα αρχίσουν το πρωί της Τετάρτης, στις 8 π.μ. και θα ολοκληρωθούν η ώρα 1μ.μ. Στις εξετάσεις, οι οποίες θα περιλαμβάνουν έκθεση ιδεών και δυο δοκίμια νοημοσύνης (μη λεκτικής σκέψης και λογικής σκέψης), δικαίωμα έχουν να παρακαθίσουν οι υποψήφιοι που έχουν επιτύχει στην αθλητική δοκιμασία η οποία πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα.

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υφυπουργό Άμυνας και την Αναπληρώτρια Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ

11/07/2014

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υφυπουργό Άμυνας και την Αναπληρώτρια Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑΟ Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης συναντήθηκε σήμερα, στο γραφείο του, με τον Αναπληρωτή Υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και ΝΑΤΟ κ. James Townsend και την Αναπληρώτρια Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδια για θέματα Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων κα Amanda Sloat. Την αμερικανική αντιπροσωπεία συνόδευε ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Κύπρο.

περισσότερα ...


Τελέστηκε σήμερα το πρωί το τρισάγιο εις μνήμη των 13 πεσόντων κατά τη φονική έκρηξη της 11ης Ιουλίου 2011, στο Μαρί

11/07/2014

Τελέστηκε σήμερα το πρωί το τρισάγιο εις μνήμη των 13 πεσόντων κατά τη φονική έκρηξη της 11ης Ιουλίου 2011, στο ΜαρίΤελέστηκε σήμερα το πρωί στη Ναυτική Βάση «Αντγος Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, το τρισάγιο εις μνήμη των 13 πεσόντων αξιωματικών και υπαξιωματικών της Εθνικής Φρουράς και των Πυροσβεστών της ΕΜΑΚ που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος κατά τη φονική έκρηξη της 11ης Ιουλίου 2011.

περισσότερα ...


Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη κατά την τελετή ονομασίας των εγκαταστάσεων του Διοικητηρίου της Διοίκησης Ναυτικού στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» εις μνήμη του Αρχιπλοίαρχου Ανδρέα Ιωαννίδη

10/07/2014

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη
κατά την τελετή ονομασίας των εγκαταστάσεων του Διοικητηρίου της Διοίκησης Ναυτικού στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» εις μνήμη του Αρχιπλοίαρχου Ανδρέα Ιωαννίδη«Ο τάφος τους είναι βωμός, κι αντί για θρήνους έχουν τη θύμηση· και γίνεται η λύπη παίνεμά τους. Ο λυρικός ποιητής Σιμωνίδης ο Κείος, με τους στίχους του θρήνου του για τους πεσόντες στις Θερμοπύλες, σκιαγραφεί την αιώνια μνήμη που ακολουθεί τους λίγους, τους εκλεκτούς, αυτούς που κατάφεραν να αφήσουν στο πέρασμα τους κάτι για να θυμούνται οι επόμενοι, μια ιερή παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

περισσότερα ...


Τρισάγιο των 13 πεσόντων κατά τη φονική έκρηξη της 11ης Ιουλίου 2011, στο Μαρί

09/07/2014

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι θα τελεστεί την Παρασκευή 11 Ιουλίου, στις 9 π.μ., στη Ναυτική Βάση «Αντγος Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, το τρισάγιο εις μνήμη των 13 πεσόντων αξιωματικών και υπαξιωματικών της Εθνικής Φρουράς και των Πυροσβεστών της ΕΜΑΚ που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος κατά τη φονική έκρηξη της 11ης Ιουλίου 2011. Το τρισάγιο θα τελεστεί στην παρουσία των οικογενειών των πεσόντων και του Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδης.


Τελετή διαβεβαίωσης των νέων Αξιωματικών, αποφοίτων της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων

09/07/2014

Τελετή διαβεβαίωσης των νέων Αξιωματικών, αποφοίτων της Στρατιωτικής Σχολής ΕυελπίδωνΟ Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης παρέστη και απόνειμε τα ξίφη στην τελετή διαβεβαίωσης των νέων Αξιωματικών, αποφοίτων της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, η οποία έγινε χθες απόγευμα στον προαύλιο χώρο του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ).


Ο Υπουργός προήδρευσε σύσκεψης με τους Συνδέσμους Εφέδρων και Αποστράτων Αξιωματικών

08/07/2014

Ο Υπουργός προήδρευσε σύσκεψης με τους Συνδέσμους Εφέδρων και Αποστράτων ΑξιωματικώνΟ Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης προήδρευσε σήμερα στο Υπουργείο Άμυνας, σύσκεψης, η οποία συγκλήθηκε για πρώτη φορά και στην οποία παρευρέθησαν οι ηγεσίες του Συνδέσμων Εφέδρων και Αποστράτων Αξιωματικών. Συγκεκριμένα συμμετείχαν ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού, η Παγκύπρια Ομοσπονδία Εφέδρων Αξιωματικών και οι Παγκύπριοι Συνδέσμοι Εφέδρων Καταδρομέων, Αποφοίτων Στρατονομίας, Εφέδρων Πυροβολικού και Εφέδρων Τεθωρακισμένων.

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Ύπατο Αρμοστή της Ινδίας

07/07/2014

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Ύπατο Αρμοστή της ΙνδίαςΟ Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης είχε σήμερα στο γραφείο του εθιμοτυπική συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή της Δημοκρατίας της Ινδίας κ. Ravi Bangar. Κατά τη συνάντηση, ο Υπουργός και ο Ύπατος Αρμοστής αντάλλαξαν απόψεις για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, καθώς και για τις δυνατότητες ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών στον τομέα της ενεργειακής ασφάλειας, αλλά και στην εκπαίδευση, σε θέματα ανθρωπίνων και ειρηνευτικών αποστολών.


Ομιλία του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη κατά την τέλεση του ετήσιου θρησκευτικού μνημόσυνου στη μνήμη του Αρχιπλοίαρχου Ανδρέα Ιωαννίδη και του Ανθυπασπιστή Κλεάνθη Κλεάνθους

06/07/2014

Ομιλία του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη κατά την τέλεση του ετήσιου θρησκευτικού μνημόσυνου στη μνήμη του Αρχιπλοίαρχου Ανδρέα Ιωαννίδη και του Ανθυπασπιστή Κλεάνθη ΚλεάνθουςΜε αισθήματα βαθιάς συγκίνησης αλλά και εθνικής περηφάνιας, προσήλθαμε σήμερα στον ιερό τούτο ναό, για να αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης σε δύο εκ των δεκατριών αδικοχαμένων ηρώων της ανείπωτης τραγωδίας, που ταρακούνησε το παγκύπριο το μαύρο εκείνο πρωινό της 11ης Ιουλίου, τρια ακριβώς χρόνια πριν. Να αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στον Αρχιπλοίαρχο Ανδρέα Ιωαννίδη και τον Ανθυπασπιστή Κλεάνθη Κλεάνθους. Σε αυτούς που έκαναν πράξη και βίωμα την αλληλένδετη τριάδα λέξεων του Επιταφίου του Περικλή. «τὸ εὔδαιμον τὸ ἐλεύθερον, τὸ δ' ἐλεύθερον τὸ εὔψυχον»

περισσότερα ...


Ομιλία του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη κατά την τέλεση του ετήσιου θρησκευτικού μνημόσυνου στη μνήμη των πέντε αξιωματικών που έχασαν τη ζωή τους κατά την πτώση του ελικοπτέρου στα Κούκλια

05/07/2014

Ομιλία του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη κατά την τέλεση του ετήσιου θρησκευτικού μνημόσυνου στη μνήμη των πέντε αξιωματικών που έχασαν τη ζωή τους κατά την πτώση του ελικοπτέρου στα ΚούκλιαΜε αισθήματα βαθιάς συγκίνησης, δέους και εθνικού χρέους, προσήλθαμε σήμερα, σεμνοί προσκυνητές, εναποθέτοντας στεφάνι ευγνωμοσύνης στη μνήμη των πέντε αδικοχαμένων Αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς κατά το τραγικό ατύχημα της 10ης Ιουλίου 2002. Του αείμνηστου Αρχηγού, Αντιστράτηγου Ευάγγελου Φλωράκη, του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορίας Ταξίαρχου Στυλιανού Δεμένεγα, του Επισμηναγού Πάρη Αθανασιάδη, του Πλωτάρχη Νικόλα Γεωργίου και του Σμηναγού Μιχάλη Σιακαλλή.

περισσότερα ...


Δήλωση του Υπουργού Άμυνας μετά το πέρας της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής

03/07/2014

Είχα τη δυνατότητα σήμερα να ενημερώσω την Επιτροπή Άμυνας της Βουλής για τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες που προωθούμε με στόχο τη δημιουργία συνθηκών αξιοκρατίας, δικαιοσύνης και χρηστής διοίκησης εντός του στρατεύματος. Θεωρώ ότι η προώθηση του στόχου αυτού είναι εξαιρετικά σημαντική στο πλαίσιο της συντεταγμένης προσπάθειας που καταβάλλουμε για την αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων.

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε το ΚΕΝ Λάρνακας για να παρακολουθήσει την τελική δοκιμαστική κατάταξης

02/07/2014

Ο Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε το ΚΕΝ Λάρνακας για να παρακολουθήσει την τελική δοκιμαστική κατάταξηςΟ Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Στυλιανό Νάση, το ΚΕΝ Λάρνακας όπου παρακολούθησε την τελική δοκιμαστική κατάταξης και ενημερώθηκε επί της διαδικασίας και των θεμάτων που αφορούν την υποδοχή των νεοσύλλεκτων εθνοφρουρών.

περισσότερα ...


Μνημόσυνο και τρισάγιο των 13 πεσόντων της 11ης Ιουλίου 2011, στο Μαρί

01/07/2014

Το Υπουργείο Άμυνας και το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ανακοινώνουν ότι θα τελεσθούν τα ετήσια μνημόσυνα των 13 πεσόντων Αξιωματικών, Υπαξιωματικών της Εθνικής Φρουράς και των Πυροσβεστών της ΕΜΑΚ, από την έκρηξη της 11ης Ιουλίου 2011, στη Ναυτική Βάση «Αντγος Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί.

περισσότερα ...


50 Χρόνια Εθνική Φρουρά - Έκθεση ιστορικών κειμηλίων και τεκμηρίων

21/05/2014

50 Χρόνια Εθνική Φρουρά - Έκθεση ιστορικών κειμηλίων και τεκμηρίωνΤο Υπουργείο Άμυνας διοργανώνει Έκθεση Ιστορικών Κειμηλίων και Τεκμηρίων, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την ίδρυση της Εθνικής Φρουράς. Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη της ιστορίας, του ρόλου, του έργου και της προσφοράς της Εθνικής Φρουράς από ιδρύσεώς της. Τα εγκαίνια θα τελέσει, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης την Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014, η ώρα 19.00. Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 30 Μαΐου 2014 μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2014 (ώρες λειτουργίας: Δευτέρα –Παρασκευή 09.00 – 16.00 και Σάββατο 09.00 – 13.00).

περισσότερα ...


Εισαγωγή φοιτητών στις θέσεις Στρατιωτικών Σχολών

11/03/2014

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι με έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου, έχουν διατεθεί θέσεις για κάθε Ίδρυμα/Σχολή ως εξής:

περισσότερα ...Εκστρατεία για την πρόληψη των πυρκαγιών

Διαδικασία εξασφάλισης διαβουλεύσεων πριν την
υποβολή αίτησης για πολεοδομική αδεία

Εγκόλπιο - Υπηρετώντας την Πατρίδα

Ευρωπαϊκές Εκλογές 22-25 Μαΐου 2014

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κύπρος

Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς

ΚΣΕΔ - Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης

Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης

112 - Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Κλήσης Έκτακτης Ανάγκης

Δημόσιες Συμβάσεις

Κάντο Ηλεκτρονικά

Τελευταία Ενημέρωση στις: 07/31/2014 06:00:47 PM
 

© 2011 - 2014 Κυπριακή Δημοκρατία,
Υπουργείο Άμυνας