Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Άμυνας

Καλώς Ήλθατε στο Διαδικτυακό μας Τόπο
Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων του ΥΠΑΜ κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη, 29 Ιανουαρίου 2015

28/01/2015

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015 - 7:15 μ.μ.: Θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται από το Δήμο Ακανθούς, για την καθιερωμένη γιορτή των Ελληνικών Γραμμάτων. Η εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Άμυνας θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Παύλος Λιασίδης» στη Λάρνακα. Στην εκδήλωση θα μιλήσει και θα τιμηθεί από το Δήμο Ακανθούς η πρώην Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κα. Κλαίρη Αγγελίδου, για τη συνεισφορά της στην Ελληνική Παιδεία της Κύπρου.


Εγκαίνια Κέντρου Εργαστηριακού Ελέγχου Πυρίτιδων και Εκρηκτικών Υλών (Χημείου) της Εθνικής Φρουράς

28/01/2015

Εγκαίνια Κέντρου Εργαστηριακού Ελέγχου Πυρίτιδων και 
Εκρηκτικών Υλών (Χημείου) της Εθνικής ΦρουράςΠραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια του Κέντρου Εργαστηριακού Ελέγχου Πυρίτιδων και Εκρηκτικών Υλών της Εθνικής Φρουράς. Τα εγκαίνια του Κέντρου (Χημείου) που βρίσκεται στο Στρατόπεδο «Χρήστου Σαμάρα» στην Αθαλάσσα, τέλεσε ο Υπουργός Άμυνας, κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης. Το εργαστήριο αποσκοπεί στην παροχή αξιόπιστης και υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και ανεξάρτητων γνωμοδοτήσεων σε θέματα προμήθειας, αποθήκευσης και χρήσης πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών με σκοπό την προστασία της ασφάλειας των μελών της Εθνικής Φρουράς.

περισσότερα ...


Χαιρετισμός Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη στα εγκαίνια Κέντρου Εργαστηριακού Ελέγχου Πυρίτιδων και Εκρηκτικών Υλών (Χημείου) της Εθνικής Φρουράς

28/01/2015

Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την Εθνική Φρουρά. Είναι μια σημαντική μέρα για το Υπουργείο Άμυνας. Η σημερινή τελετή εγκαινίων του Κέντρου Εργαστηριακού Ελέγχου Πυρίτιδων και Εκρηκτικών Υλών της Εθνικής Φρουράς συνιστά ένα μεγάλο και ουσιαστικό βήμα στο τομέα της ασφάλειας του προσωπικού. Αποτελεί μια αναγκαία, μια κρίσιμη υποδομή που έλειπε από την Εθνική Φρουρά. Και αναπόσπαστο κομμάτι, ασφαλώς, μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής στα ζητήματα της ασφάλειας και υγιεινής του προσωπικού, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων του Υπουργείου μας.

περισσότερα ...


Κοινή Άσκηση Έρευνας - Διάσωσης SAREX “CYPFRA - 01/15”

26/01/2015

Κοινή Άσκηση Έρευνας - Διάσωσης SAREX “CYPFRA - 01/15”Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι, την Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015, στις 07:30 θα διεξαχθεί διεθνής Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης (Ε-Δ) με την ονομασία “CYPFRA-01/15”. Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί σε θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ), με τη συμμετοχή Αεροναυτικών (Α/Ν) δυνάμεων της ΚΔ και της Γαλλίας (Κορβέτα ‘’COMMANDANT DUCUING’’)

περισσότερα ...


Συμμετοχή Υπουργού Άμυνας σε εκδήλωση για την επέτειο του Ολοκαυτώματος

25/01/2015

Συμμετοχή Υπουργού Άμυνας σε εκδήλωση για την επέτειο του ΟλοκαυτώματοςΟ Υπουργός Άμυνας, κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, μίλησε χθες το βράδυ στην εκδήλωση για την επέτειο της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο σε συνεργασία με το Χριστιανικό Κέντρο Λευκωσίας. Σε ομιλία του ο Υπουργός Άμυνας τόνισε ότι είναι καθήκον μας να θυμόμαστε τα θύματα του Ολοκαυτώματος και να μεταφέρουμε τα μηνύματα της θυσίας τους στις νέες γενιές έτσι ώστε να αποφευχθούν παρόμοια συμβάντα στο μέλλον.

περισσότερα ...


Συμμετοχή Υπουργού Άμυνας σε εκδήλωση της Παγκύπριας Επιτροπής Μητέρων και Συζύγων Εθνοφρουρών

23/01/2015

Ο Υπουργός Άμυνας, κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, ήταν προσκεκλημένος την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015 στην εκδήλωση της Παγκύπριας Επιτροπής Μητέρων και Συζύγων Εθνοφρουρών (ΠΕΜΣΕ) που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Atrium Zenon στη Λάρνακα.

περισσότερα ...


Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων του ΥΠΑΜ κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη, 28 Ιανουαρίου 2015

26/01/2015

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015 - 11:45 π.μ.: Θα τελέσει τα εγκαίνια του Κέντρου Εργαστηριακού Ελέγχου Πυρίτιδων και Εκρηκτικών Υλών της Εθνικής Φρουράς, στο Στρατόπεδο «Χρήστου Σαμαρά», στην Αθαλάσσα. Παρακαλούνται οι δημοσιογράφοι που θα παρευρεθούν να φέρουν δημοσιογραφική ταυτότητα έτσι ώστε να γίνει δυνατή η πρόσβαση τους στο Στρατόπεδο. 06:00 μ.μ.: Θα απευθύνει χαιρετισμό στην τελετή απόλυσης των Εθνοφυλάκων των Ταγμάτων Εθνοφυλακής της Πρώτης Μεραρχίας Πεζικού (ΙΜΠ), στο στρατόπεδο «Λοχία Γεωργίου Λαζάρου», στη Λάρνακα.


Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων του ΥΠΑΜ κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη, 26 Ιανουαρίου 2015

26/01/2015

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015 - 7:30 μ.μ.: Θα απευθύνει, εκ μέρους της Κυβέρνησης, χαιρετισμό στη δεξίωση για την 65η επέτειο της Δημοκρατίας της Ινδίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία.


Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων του ΥΠΑΜ κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη, 25 Ιανουαρίου 2015

23/01/2015

Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2015 - 12:00 π.μ.: Θα χαιρετήσει τον Διεθνή Ημιμαραθώνιο Pokka Coffee, τον οποίο διοργανώνει το Σωματείο Δρομέων Κύπρου «Περικλής Δημητρίου», στα Περβόλια. 7:00 μ.μ. Θα μιλήσει στην εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώνεται από την Πρεσβεία του Ισραήλ και το Χριστιανικό Κέντρο Λευκωσίας, για την επέτειο της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.


Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με την Αναπληρώτρια Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ

22/01/2015

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με την Αναπληρώτρια Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑΟ Υπουργός Άμυνας, κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης είχε σήμερα προγραμματισμένη συνάντηση με την Αναπληρώτρια Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για θέματα Νότιας Ευρώπης και Ανατολικής Μεσογείου, Δρ. Amanda Sloat, η οποία πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο . Στη συνάντηση που ήταν η δεύτερη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Άμυνας το τελευταίο εξάμηνο, έγινε ανασκόπηση των διμερών σχέσεων στα θέματα ασφάλειας και άμυνας, ιδιαίτερα σε σχέση με την απειλή που προέρχεται από την έξαρση της τρομοκρατίας. Η πρώτη συνάντηση με την Δρ. Sloat είχε πραγματοποιηθεί και με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Υφυπουργού Άμυνας κ.Townsend.

περισσότερα ...


Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων του ΥΠΑΜ κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη, 23 Ιανουαρίου 2015

22/01/2015

Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015 - 7:00 μ.μ.: Θα παρευρεθεί στην εκδήλωση της Παγκύπριας Επιτροπής Μητέρων και Συζύγων Εθνοφρουρών (ΠΕΜΣΕ) για κοπή βασιλόπιττας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Atrium Zenon στη Λάρνακα.


Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων του ΥΠΑΜ κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη, 22 Ιανουαρίου 2015

22/01/2015

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015 - 3:00 μ.μ. Ο Υπουργός Άμυνας, κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Αναπληρώτρια Υφυπουργό Εξωτερικών της Αμερικής, αρμόδια για θέματα Νότιας Ευρώπης και Ανατολικής Μεσογείου, κα Amanda Sloat, και τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κύπρο, κ. John M. Koenig, στο Υπουργείο Άμυνας.


Συμμετοχή Υπουργού Άμυνας στην εκδήλωση Αγώνας Δρόμου «Μάρκου Δράκου»

17/01/2015

Συμμετοχή Υπουργού Άμυνας στην εκδήλωση Αγώνας Δρόμου «Μάρκου Δράκου»Ο Υπουργός Άμυνας, κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, παρευρέθηκε σήμερα και ήταν ο κύριος ομιλητής στην τελετή απονομής των επάθλων, του Αγώνα Δρόμου «Μάρκου Δράκου», που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών «Μάρκου Δράκου», στο οίκημα της ΣΕΚ στον Στρόβολο. Στο πλαίσιο καθιερωμένης, εκδήλωσης, που διοργανώνεται από το Τμήμα Εργαζόμενης Νεολαίας της ΣΕΚ πραγματοποιήθηκε αγώνας δρόμου προς τιμή του ήρωα της ΕΟΚΑ.

περισσότερα ...


Μεγάλο ενεργειακό σχέδιο στον τομέα της άμυνας έρχεται στην Κύπρο

16/01/2015

Μια σημαντική σύμβαση έχει υπογραφεί πριν λίγες μέρες από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας (ΕΟΑ) με κοινοπραξία εταιρειών ενέργειας από την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, που αφορά στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στην Αεροπορική Βάση Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφο. Όπως αναφέρει ο ΕΟΑ στην ιστοσελίδα του, πρόκειται «για το πρώτο ενεργειακό σχέδιο συνεργασίας στον τομέα της άμυνας σε ολόκληρη την Ευρώπη»

περισσότερα ...


Προώθηση σειράς νομοσχεδίων για αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό της Εθνικής Φρουράς

15/01/2015

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε χθες δύο νομοθετήματα τα οποία εκκρεμούν για αρκετά χρόνια και αφορούν το ωράριο εργασίας του μόνιμου προσωπικού της Εθνικής Φρουράς και τις στολές των μελών του Στρατού. Η προώθηση των δύο αυτών νομοσχεδίων εντάσσεται στο πλαίσιο της συλλογικής προσπάθειας για αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων σε όλα τα επίπεδα. Στο ίδιο πλαίσιο έχει ολοκληρωθεί και η επεξεργασία δύο άλλων νομοσχεδίων που αφορούν τις προαγωγές, τις αφυπηρετήσεις και την ιεραρχία των αξιωματικών και των υπαξιωματικών.

περισσότερα ...


Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη στην δεξίωση προς τιμή των ξένων πρέσβεων και στρατιωτικών ακολούθων

14/01/2015

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη
στην δεξίωση προς τιμή των ξένων πρέσβεων και στρατιωτικών ακολούθωνΗ σημερινή συνάντηση μας, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, τονίζει τη σημασία που αποδίδει το Υπουργείο Άμυνας στις εξωτερικές του σχέσεις. Επιθυμώ να υπογραμμίσω τη συγκεκριμένη διάσταση επειδή αντανακλά την ισχυρή πεποίθηση της κυβέρνησης για την ανάγκη ενίσχυσης και εμβάθυνσης των εξωτερικών σχέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας. Είναι μια πεποίθηση, πρέπει να πω, που εδράζεται στην διαπίστωση ότι σήμερα αντιμετωπίζουμε όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν κοινούς κινδύνους και κοινές προκλήσεις. Κι αυτό καθιστά ακόμα πιο αναγκαία την ενίσχυση της μεταξύ μας συνεργασίας.

περισσότερα ...


Επιχείρηση διάσωσης τραυματία από εμπορικό πλοίο νότια της Πάφου

13/01/2015

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι στις 13 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 14:45, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε επείγουσα κλήση, ότι στο υπό σημαία Μολδαβίας εμπορικό πλοίο «HELENH» που έπλεε νότια του αερολιμένα Πάφου, τραυματίστηκε σοβαρά μέλος του πληρώματος του πλοίου συνεπεία ατυχήματος με αποτέλεσμα την ακατάσχετη αιμορραγία του στο χέρι. Ο κυβερνήτης του πλοίου ζήτησε από το ΚΣΕΔ την άμεση μεταφορά του τραυματία Αιγυπτιακής καταγωγής 29 ετών σε Νοσοκομείο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας παρέστη στους εορτασμούς των Αγίων Θεοφανείων στην Αγία Νάπα

07/01/2015

Ο Υπουργός Άμυνας παρέστη στους εορτασμούς των Αγίων Θεοφανείων στην Αγία Νάπα Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης παρευρέθη χθες στον επίσημο εορτασμό των Αγίων Θεοφανείων της επαρχίας Αμμοχώστου που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στον Ιερό Ναό Παναγίας στην Αγία Νάπα. Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασίλειος.

περισσότερα ...


Κάλαντα και καθιερωμένες ευχές ενόψει της έλευσης του νέου έτους

31/12/2014

Κάλαντα και καθιερωμένες ευχές ενόψει της έλευσης του νέου έτουςΟ Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης δέχθηκε σήμερα τις Φιλαρμονικές της Αστυνομίας Κύπρου, της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΔΛΥΚ) και της Στρατιωτικής Μουσικής της Εθνικής Φρουράς (ΣΜΕΦ) για τα κάλαντα και τις καθιερωμένες ευχές ενόψει της έλευσης του νέου έτους.


Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα Υπουργού Άμυνας προς το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς

30/12/2014

Με την ευκαιρία της έλευσης του νέου έτους σας απευθύνω τους εγκάρδιους μου χαιρετισμούς, μαζί με τις ειλικρινείς μου ευχές για υγεία, κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και ευόδωση των ατομικών σας προσδοκιών κατά τη νέα χρόνια. Είμαι πεπεισμένος ότι η νέα χρονιά θα φέρει και την εκπλήρωση πολλών συλλογικών μας προσδοκιών. Τους τελευταίους μήνες έχουμε εργαστεί σκληρά προκειμένου να αντιμετωπίσουμε συσσωρευμένα προβλήματα και να βάλουμε τα θεμέλια μια νέας πορείας για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

περισσότερα ...


Επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας σε στρατόπεδα και φυλάκια της Εθνικής Φρουράς με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

30/12/2014

Επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας σε στρατόπεδα και φυλάκια της Εθνικής Φρουράς με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της ΠρωτοχρονιάςΟ Υπουργός Άμυνας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη, ολοκλήρωσε σήμερα την περιοδεία του σε στρατόπεδα και φυλάκια της Εθνικής Φρουράς στο πλαίσιο των επισκέψεων με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Σήμερα επισκέφθηκε το Στρατόπεδο «Στέλιου Μαυρομάτη» στο Σταυροβούνι και το Φυλάκιο «Κολοκασίδη» στη Λευκωσία, όπου εξέφρασε τις θερμές του ευχές στα στελέχη, στους εθνοφρουρούς και στο πολιτικό προσωπικό και προσέφερε δώρα.


Επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας σε στρατόπεδα και φυλάκια της Εθνικής Φρουράς με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

29/12/2014

Επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας σε στρατόπεδα και φυλάκια της Εθνικής Φρουράς με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της ΠρωτοχρονιάςΟ Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη συνέχισε σήμερα την περιοδεία του σε στρατόπεδα και φυλάκια της Εθνικής Φρουράς στα πλαίσια των επισκέψεων του με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ο Υπουργός μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς και τις θερμές ευχές εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας στα στελέχη της Εθνικής Φρουράς, τους εθνοφρουρούς και το πολιτικό προσωπικό και πρόσφερε δώρα.

περισσότερα ...


Καλύτερα 2014

Εκστρατεία για την πρόληψη των πυρκαγιών

Εγκόλπιο - Υπηρετώντας την Πατρίδα

Διαδικασία εξασφάλισης διαβουλεύσεων πριν την
υποβολή αίτησης για πολεοδομική αδεία

Αντιναρκωτικό  Συμβουλίο Κύπρου

Υπηρεσία Αντιναρκωτικού  Συμβουλίου Κύπρου

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς

Κύπρος

Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης

ΚΣΕΔ - Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης

112 - Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Κλήσης Έκτακτης Ανάγκης

Δημόσιες Συμβάσεις

Κάντο Ηλεκτρονικά

Τελευταία Ενημέρωση στις: 28/01/2015 06:30:28 PM
 

© 2011 - 2015 Κυπριακή Δημοκρατία,
Υπουργείο Άμυνας