Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Άμυνας

Καλώς Ήλθατε στο Διαδικτυακό μας Τόπο
Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων του ΥΠΑΜ κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη, 22 και 23 Νοεμβρίου 2014

21/11/2014

Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014 - 10:00 π.μ : Θα εκφωνήσει επικήδειο λόγο στην κηδεία των οστών του Παναγιώτη Χατζηπαντελή, στον Ιερό Ναό Αγίου Προδρόμου στη Λάρνακα. 8:00 μ.μ Θα απευθύνει χαιρετισμό στη Συνεστίαση που διοργανώνεται από τους φίλους του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ επαρχίας Αμμοχώστου, στο ξενοδοχείο Nissi Beach, στην Αγία Νάπα. Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014 - 8:45 π.μ : Θα εκφωνήσει επιμνημόσυνο λόγο στο μνημόσυνο των πεσόντων και θανόντων μελών του Κυπριακού Στρατού, στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης (παρά το ΓΕΕΦ) στη Λευκωσία.


Συμμετοχή του Υπουργού Άμυνας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

18/11/2014

Συμμετοχή του Υπουργού Άμυνας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕΣτις προκλητικές και κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, παραβιάσεις της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ, οι οποίες στρέφονται εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, και είναι αντίθετες με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας προς εμπέδωση της προαγωγής της σταθερότητας, της ασφάλειας, ειρήνης και ανάπτυξης στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρθηκε ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, το οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

περισσότερα ...


Συμμετοχή του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς στην Τακτική Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης

14/11/2014

Συμμετοχή του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς στην Τακτική Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΠραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Νοεμβρίου 2014, στις Βρυξέλλες, η Τακτική Σύνοδος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) σε επίπεδο Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων. Στη Σύνοδο παρέστη ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης. Τη Σύνοδο προσφώνησε η νέα Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ κα Φεντερίκα Μογκερίνι όπου παρουσίασε τις απόψεις της για τα θέματα Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας.

περισσότερα ...


Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

14/11/2014

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης θα μεταβεί τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014 στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με Σύνθεση Υπουργών Άμυνας.


Άσκηση Επί Χάρτου «ΟΝΑΣΑΓΟΡΑΣ-2014»

13/11/2014

Άσκηση Επί Χάρτου «ΟΝΑΣΑΓΟΡΑΣ-2014»To Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι πραγματοποιήθηκε σήμερα προγραμματισμένη άσκηση του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, εμπλεκομένων Υπηρεσιών της Κ.Δ. και της εταιρείας ΕΝΙ CYPRUS για αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων στην πλατφόρμα SAIPEM 10000, που εκτελεί γεωτρήσεις για την ανεύρεση υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

περισσότερα ...


Άσκηση ετοιμότητας για αντιμετώπιση έκτακτου πυρηνικού, βιολογικού και χημικού περιστατικού.

12/11/2014

Άσκηση ετοιμότητας για αντιμετώπιση έκτακτου πυρηνικού, βιολογικού και χημικού περιστατικού.Πραγματοποιήθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς άσκηση ετοιμότητας για αντιμετώπιση έκτακτου πυρηνικού, βιολογικού και χημικού περιστατικού. Το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε περιστατικό διαρροής τοξικών ουσιών από βυτιοφόρο όχημα μετά από ατύχημα. Στην άσκηση συμμετείχε η Ομάδα Προστασίας του ΓΕΕΦ, η οποία επανδρώνεται από Μόνιμα Στελέχη που έτυχαν εξειδικευμένης εκπαίδευσης σε Ειδικά Σχολεία του εξωτερικού.

περισσότερα ...


Γιορτή Πολεμικής Αεροπορίας

11/11/2014

Γιορτή Πολεμικής Αεροπορίας Τη μνήμη του προστάτη της Αρχαγγέλου Μιχαήλ γιόρτασε το Σάββατο, 8 Νοεμβρίου, η Πολεμική Αεροπορία, στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Γεώργιου Μπασιακούλη, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου».

περισσότερα ...


Τελετή απονομής των πράσινων μπερέ στους νέους καταδρομείς της 2014 Β΄ ΕΣΣΟ

11/11/2014

Τελετή απονομής των πράσινων μπερέ στους νέους καταδρομείς της 2014 Β΄ ΕΣΣΟΟ Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης παρευρέθηκε σήμερα στην τελετή απονομής των πράσινων μπερέ στους νέους καταδρομείς της 2014 Β΄ ΕΣΣΟ. Στο χαιρετισμό του ο κ. Φωκαΐδης ανέφερε ότι αυτές τις μέρες, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχουμε ανάγκη από νέους, με υψηλό φρόνημα, αυτοπειθαρχία και διάθεση προσφοράς προς την πατρίδα.

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης συναντήθηκε με τον πρέσβη της Ισπανίας κ. Angel Lossada

10/11/2014

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης συναντήθηκε με τον πρέσβη της  Ισπανίας κ. Angel LossadaΚατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και οι πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Ο κ. Φωκαΐδης τόνισε στον Ισπανό πρέσβη πως στόχος της Κυπριακής Κυβέρνησης, μέσα από τις συνεργασίες που αναπτύσσει με χώρες της περιοχής, διμερείς ή πολυμερείς, είναι η προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας ολόκληρης της περιοχής.

περισσότερα ...


Συγχαρητήρια Υπουργού Άμυνας για άρτια εκτέλεση άσκησης της Εθνικής Φρουράς

07/11/2014

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης σε δηλώσεις σήμερα, σχετικά με την πολυήμερη άσκηση της Εθνικής Φρουράς, ανέφερε ότι είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί αναλυτικά από τον Αρχηγό και τους Επιτελείς του ΓΕΕΦ για τα αποτελέσματα της άσκησης και εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στην ηγεσία και στο προσωπικό της Εθνικής Φρουράς, για την άρτια εκτέλεση της.

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης συναντήθηκε με τον Διοικητή της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο (UNIFIL) Υποστράτηγο Luciano Portolano.

07/11/2014

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης συναντήθηκε με τον Διοικητή της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο (UNIFIL) Υποστράτηγο Luciano Portolano.Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με τον Διοικητή της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο (UNIFIL), Υποστράτηγο Luciano Portolano, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο για την περιφερειακή συνάντηση των Διοικητών Ειρηνευτικών Δυνάμεων των Η.Ε., που πραγματοποιείται από 5-7 Νοεμβρίου 2014. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή και ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει η UNIFIL στην περιοχή.

περισσότερα ...


28η Παγκύπρια Έκθεση Ζωγραφικής και Ψηφιδωτού των Μελών της Ένωσης Αυτοδίδακτων Ζωγράφων

05/11/2014

28η Παγκύπρια Έκθεση Ζωγραφικής και Ψηφιδωτού των Μελών της Ένωσης Αυτοδίδακτων ΖωγράφωνΤελέστηκαν χθες στην Πύλη Αμμοχώστου τα εγκαίνια της 28ης Παγκύπριας Έκθεσης Ζωγραφικής και Ψηφιδωτού των Μελών της Ένωσης Αυτοδίδακτων Ζωγράφων (ΕΝ.Α.Ζ.), από τον Υπουργό Άμυνας κ. Χριστόφορο Φωκαϊδη. Στον χαιρετισμό του ο κ. Φωκαΐδης ανέφερε ότι η καλλιτεχνική δραστηριότητα και η ευρύτερη πολιτιστική δημιουργία σε μια κοινωνία, αντανακλούν τον πνευματικό πλούτο κάθε λαού και αποτελούν φορέα συντήρησης της παράδοσης και της ταυτότητας.

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης συναντήθηκε με τον πρέσβη της Σουηδίας στην Κύπρο κ. Klas Gierow

04/11/2014

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης συναντήθηκε με τον πρέσβη της Σουηδίας στην Κύπρο κ. Klas GierowΚατά τη συνάντηση συζητήθηκαν διμερή και ευρωπαϊκά θέματα και οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή. Ο Υπουργός Άμυνας, αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, τόνισε πως αυτές δεν στρέφονται μόνο ενάντια στα συμφέροντα της Κύπρου, αλλά και ενάντια στα συμφέροντα της ευρύτερης περιοχής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

περισσότερα ...


Επίσημος εορτασμός του Προστάτη της Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στην Αεροπορική Βάση «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ», στην Πάφο

04/11/2014

Ανακοινώνεται ότι, το Σάββατο 08 Νοε 2014 και ώρα 10:00, θα πραγματοποιηθεί ο επίσημος εορτασμός του Προστάτη της Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στην Αεροπορική Βάση «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ», στην Πάφο. Στο πλαίσιο του διήμερου εορτασμού, θα επιτρέπεται η είσοδος για το κοινό στην Αεροπορική Βάση, το Σάββατο 08 Νοε 2014 από 13:00 μέχρι 16:00 και την Κυριακή 09 Νοεμβρίου από 09:30 μέχρι 14:00. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στατική έκθεση αεροσκαφών, ελικοπτέρων, αντιαεροπορικών όπλων και μέσων της Εθνικής Φρουράς.


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Νίκο Δένδια

03/11/2014

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Νίκο Δένδια, κατά την οποία τον συνεχάρη για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει. Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι η εξαίρετη συνεργασία στα θέματα άμυνας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου θα συνεχίσει και θα ενδυναμωθεί περαιτέρω.

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης συναντήθηκε σήμερα με τον πρέσβη της Γερμανίας κ. Shoepff και τον Στρατιωτικό Ακόλουθο Συνταγματάρχη Pfeiffer.

03/11/2014

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης συναντήθηκε σήμερα με τον πρέσβη της Γερμανίας κ. Shoepff και τον Στρατιωτικό Ακόλουθο Συνταγματάρχη Pfeiffer.Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και οι πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Ο κ. Φωκαΐδης αναφέρθηκε στην ανάγκη αντιμετώπισης των νέων προκλήσεων και απειλών στα πλαίσια μιας συντονισμένης προσπάθειας της διεθνούς κοινότητας αλλά και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας προσφώνησε σήμερα την επιστημονική ημερίδα, που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Frederick

03/11/2014

Ο Υπουργός Άμυνας προσφώνησε σήμερα την επιστημονική ημερίδα, που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο FrederickΟ Υπουργός Άμυνας προσφώνησε σήμερα την επιστημονική ημερίδα, που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Frederick, η οποία αφορούσε στη μελέτη και παρακολούθηση της ιονόσφαιρας πάνω από την περιοχή της Κύπρου. Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε το ερευνητικό κέντρο Frederick, με τη συνεργασία του Υπουργείου Άμυνας.

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης συναντήθηκε σήμερα με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ρουμανίας, αρμόδιο για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. George Ciamba

31/10/2014

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης συναντήθηκε σήμερα με τον  Υφυπουργό Εξωτερικών της Ρουμανίας, αρμόδιο για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. George CiambaΟ Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης συναντήθηκε σήμερα με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ρουμανίας, αρμόδιο για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. George Ciamba, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο. Κατά τη συνάντηση υπογράφηκε Συμφωνία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Ρουμανίας, που αφορά στην Αμοιβαία Προστασία των Διαβαθμισμένων Πληροφοριών.

περισσότερα ...


Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη, 31 Οκτωβρίου 2014

30/10/2014

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014 - 08:45 π.μ. Θα έχει συνάντηση, στο Υπουργείο Άμυνας, με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ρουμανίας, αρμόδιο για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. George Ciamba, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο, με τον οποίο θα υπογράψει συμφωνία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Ρουμανίας, για την Ανταλλαγή και Αμοιβαία Προστασία των Διαβαθμισμένων Πληροφοριών.

περισσότερα ...


Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων ΥΠΑΜ κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη, 27,28 και 29 Οκτωβρίου 2014

27/10/2014

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014 04:30 μ.μ. Θα συναντηθεί με τον Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη. 06:00 μ.μ. Θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση «Κυπριακό αφιέρωμα στον Κ.Π. Καβάφη», στο πλαίσιο της έκθεσης «Έλληνες και Κύπριοι Καλλιτέχνες, 60΄ - 70΄».

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας μεταβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη

27/10/2014

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης μεταβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη, όπου θα εκπροσωπήσει την Κυπριακή Δημοκρατία στη στρατιωτική παρέλαση, με την ευκαιρία της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Φωκαΐδης θα έχει, μεταξύ άλλων, συνάντηση με τον Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη, και θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση «Κυπριακό αφιέρωμα στον Κ.Π. Καβάφη», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί φυλάκια της περιοχής Πύργου Τηλλυρίας.

25/10/2014

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί φυλάκια της περιοχής Πύργου Τηλλυρίας. Δεδηλωμένη πρόθεση του Υπουργείου Άμυνας είναι η στήριξη των εθνοφρουρών, ιδιαίτερα αυτών που υπηρετούν στην Γραμμή Καταπαύσεως του Πυρός και σε απομακρυσμένες περιοχές. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν εξαγγελθεί διάφορα μέτρα, όπως αυτό της επιπρόσθετης άδειας, καθώς και της προτεραιότητας που θα δοθεί σε ότι αφορά στην παρακολούθηση εξ αποστάσεως μαθημάτων στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης συναντήθηκε με τον Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Γιώργο Βαρνάβα και αντιπροσωπεία του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ

24/10/2014

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης συναντήθηκε με τον  Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Γιώργο Βαρνάβα και αντιπροσωπεία του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚΟ Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Γιώργο Βαρνάβα και αντιπροσωπεία του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, στα γραφεία του κόμματος. Τον Υπουργό Άμυνας στη συνάντηση συνόδευσε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας κ. Χρίστος Μαληκκίδης. Στις δηλώσεις του, μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός Άμυνας ευχαρίστησε τον κ. Βαρνάβα και τους συνεργάτες του για τη χρήσιμη και πολύ εποικοδομητική συζήτηση που είχε, στο πλαίσιο των επαφών του με τα πολιτικά κόμματα.

περισσότερα ...


Ολοκλήρωση των ερευνών εντοπισμού του μικρού αεροσκάφους που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 50 ν.μ. νοτιοανατολικά Λάρνακος

24/10/2014

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του μικρού αεροσκάφους που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 50 ναυτικών μιλίων νοτιοανατολικά Λάρνακος, με την τραγική κατάληξη της ανευρέσεως των σορών των δύο επιβατών.

περισσότερα ...


Δελτίο Τύπου

23/10/2014

Στις 11:00 σήμερα το πρωί ανευρέθηκαν σωροί στο χώρο του ατυχήματος, οι οποίες μεταφέρονται για ταυτοποίηση από τις αρμόδιες Αρχές. Οι οικογένειες των θυμάτων έχουν ενημερωθεί στην παρουσία ψυχολόγων του Υπουργείου Υγείας. Η επιχείρηση για την περισυλλογή όλων των συντριμμιών του αεροσκάφους συνεχίζεται. Στις 13:40 κατέπλευσε στο Λιμάνι Λεμεσού το Βραζιλιάνικο Πολεμικό πλοίο της UNIFIL CONSTITUICAO το οποίο μετέφερε τα πρώτα συντρίμμια από τη περιοχή του ατυχήματος.

περισσότερα ...


Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη στην ημερίδα του έργου «Ασφαλές Διασυνοριακό Λιμενικό Σύστημα – Safeport»

23/10/2014

Το εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με τις Ελληνικές Περιφέρειες Αιγαίου – Κρήτης και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου, έχει ως σκοπό την βελτίωση των δυνατοτήτων έρευνας και επιτήρησης του θαλάσσιου χώρου πλησίον των Λιμένων της Κύπρου, με την εγκατάσταση συστήματος θερμικών καμερών εμβέλειας 20 χιλιομέτρων στα λιμάνια Λάρνακας και Λεμεσού. Για την Κυπριακή Δημοκρατία, ειδικότερα την τελευταία περίοδο, η βελτίωση των δυνατοτήτων της σε θέματα Έρευνας και Διάσωσης αποτελεί σταθερό στόχο και προτεραιότητα.

περισσότερα ...


Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Άμυνας και Πανεπιστημίου Κύπρου

22/10/2014

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 22 Οκτωβρίου 2014, η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας και του Πανεπιστημίου Κύπρου. Το εν λόγω Μνημόνιο, θα αποτελέσει το γενικότερο πλαίσιο που θα κατευθύνει και θα διέπει μια αμφίδρομη και αμοιβαία επωφελή συνεργασία ανάμεσα στους δύο φορείς όσον αφορά την εκπαίδευση και την έρευνα σε σχέση με τα θέματα άμυνας και ασφάλειας. Το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Άμυνας και Πανεπιστημίου Κύπρου θέτει μεσοπρόθεσμες στρατηγικές προτεραιότητες που θα κατευθύνουν συστηματικά τη συνεργασία μεταξύ των δύο μερών.

περισσότερα ...


50 Χρόνια Εθνική Φρουρά - Έκθεση ιστορικών κειμηλίων και τεκμηρίων

21/05/2014

50 Χρόνια Εθνική Φρουρά - Έκθεση ιστορικών κειμηλίων και τεκμηρίωνΤο Υπουργείο Άμυνας διοργανώνει Έκθεση Ιστορικών Κειμηλίων και Τεκμηρίων, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την ίδρυση της Εθνικής Φρουράς. Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη της ιστορίας, του ρόλου, του έργου και της προσφοράς της Εθνικής Φρουράς από ιδρύσεώς της. Τα εγκαίνια θα τελέσει, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης την Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014, η ώρα 19.00. Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 30 Μαΐου 2014 μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2014 (ώρες λειτουργίας: Δευτέρα –Παρασκευή 09.00 – 16.00 και Σάββατο 09.00 – 13.00).

περισσότερα ...Εκστρατεία για την πρόληψη των πυρκαγιών

Διαδικασία εξασφάλισης διαβουλεύσεων πριν την
υποβολή αίτησης για πολεοδομική αδεία

Εγκόλπιο - Υπηρετώντας την Πατρίδα

Αντιναρκωτικό  Συμβουλίο Κύπρου

Υπηρεσία Αντιναρκωτικού  Συμβουλίου Κύπρου

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κύπρος

Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς

ΚΣΕΔ - Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης

Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης

112 - Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Κλήσης Έκτακτης Ανάγκης

Δημόσιες Συμβάσεις

Κάντο Ηλεκτρονικά

Τελευταία Ενημέρωση στις: 21/11/2014 03:26:23 PM
 

© 2011 - 2014 Κυπριακή Δημοκρατία,
Υπουργείο Άμυνας