Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Άμυνας

Καλώς Ήλθατε στο Διαδικτυακό μας Τόπο


Ο Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε στρατόπεδα και φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς

17/04/2014

Ο Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε στρατόπεδα και φυλάκιο της Εθνικής ΦρουράςΟ Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, επισκέφτηκε Στρατόπεδα της ΕΛΔΥΚ και της Εθνικής Φρουράς, καθώς και Φυλάκιο στην Προκεχωρημένη Γραμμή Άμυνας για ανταλλαγή ευχών, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του ΓΕΕΦ, Αντιστράτηγο Νάση Στυλιανό. Μιλώντας στο προσωπικό της ΕΛΔΥΚ, ανέφερε: «Θέλω να πιστεύω ότι αισθάνεστε και την Κύπρο ως πατρίδα σας και ότι είστε περήφανοι που υπηρετείται εδώ».

περισσότερα ...


Δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας κ. Φωκαΐδη Χριστόφορου κατά την επίσημη επίσκεψη στο ΓΕΕΦ

17/04/2014

Δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας κ. Φωκαΐδη Χριστόφορου κατά την επίσημη επίσκεψη στο ΓΕΕΦΕίχα τη δυνατότητα σήμερα, για μια πλήρη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση για την τρέχουσα επιχειρησιακή κατάσταση της Ε.Φ. αλλά και τις ανάγκες που επιβάλλονται. Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το τεράστιο έργο που επιτελείται, αλλά και να διαβεβαιώσω για την ισχυρή πολιτική βούληση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στις απαραίτητες αποφάσεις αλλά και στις τομές που πρέπει να γίνουν και οι οποίες θα οδηγούν στην αναδιοργάνωση, στην αναδιάρθρωση και στον εκσυγχρονισμό της Ε.Φ.

περισσότερα ...


Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων ΥΠΑΜ, κ. Χριστόφορου Φωκαϊδη, 17 Απριλίου 2014

16/04/2014

Μεγάλη Πέμπτη, 17/4/2014 : Θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο ΓΕΕΦ για ενημέρωση και ανταλλαγή ευχών. Ακολούθως, με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, θα επισκεφτεί Στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ καθώς και Φυλάκιο στην ΠΓΑ, για ανταλλαγή ευχών. Το πρόγραμμα των επισκέψεων, έχει ως ακολούθως:

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας Εκπροσώπησε την Κυπριακή Δημοκρατία στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε Σύνθεση Υπουργών Άμυνας στo Λουξεμβούργο

15/04/2014

Ο Υπουργός Άμυνας Εκπροσώπησε την Κυπριακή Δημοκρατία στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε Σύνθεση Υπουργών Άμυνας στo ΛουξεμβούργοΟ Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, συμμετείχε στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), σε σύνθεση Υπουργών Άμυνας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο, στις 15 Απριλίου 2014. Το πρωί της 15ης Απριλίου 2014 πραγματοποιήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας. Στη συνέχεια οι Υπουργοί Άμυνας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την κοινή ανακοίνωση της Υπάτου Εκπρόσωπου της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη στρατηγική για τη Θαλάσσια Ασφάλεια.

περισσότερα ...


Χαιρετισμός Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη - Κοινωνικά Προβλήματα και Νεανική Παραβατικότητα με θέμα τον Ρατσισμό

15/04/2014

Με ιδιαίτερη χαρά συγκεντρωθήκαμε σήμερα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της Αστυνομίας Κύπρου, στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης κατά των κοινωνικών προβλημάτων και της νεανικής παραβατικότητας, για να γίνουμε κοινωνοί της στοχευμένης προσπάθειας καταπολέμησης του ρατσισμού. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια αυξημένη τάση ξενοφοβίας και ρατσισμού στην Ευρώπη, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας παρέστη στη διεξαγωγή της άσκησης «ΝΕΜΕΣΙΣ – 2014»

10/04/2014

Ο Υπουργός Άμυνας παρέστη στη διεξαγωγή της άσκησης «ΝΕΜΕΣΙΣ – 2014»«Έχουμε παρακολουθήσει την έναρξη της άσκησης μαζί με τους συναδέλφους Υπουργούς Ενέργειας και Δικαιοσύνης. Θα ήθελα να εκφράσω την απόλυτη ικανοποίηση μου για την άρτια από κάθε άποψη, προετοιμασία και οργάνωση της άσκησης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Είναι η μεγαλύτερη ανάλογη άσκηση που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα και επιβεβαιώνει την επάρκεια και τον επαγγελματισμό των στελεχών της Εθνικής Φρουράς και όλων των υπηρεσιών που εμπλέκονται.

περισσότερα ...


Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη κατά την έναρξη της Άσκησης «ΝΕΜΕΣΙΣ 2014»

10/04/2014

Με ιδιαίτερη χαρά και ευχαρίστηση, προσφωνώ την έναρξη της Άσκησης «ΝΕΜΕΣΙΣ – 2014». Ως ο νέος Υπουργός Άμυνας, αισθάνομαι υποχρέωση να αποτίσω τον ελάχιστο φόρο τιμής στον προκάτοχό μου Υπουργό Άμυνας, Τάσο Μητσόπουλο, ο οποίος μας άφησε τόσο νωρίς. Πρέπει να πω ότι, η υλοποίηση αυτής της Άσκησης, ήταν ανάμεσα στις πρώτες του προτεραιότητες, καθώς ο Τάσος, ήταν πάντα ένας σταθερός υποστηρικτής της προαγωγής του γεωστρατηγικού ρόλου της Κύπρου στην περιοχή. Έτσι, πιστεύω ότι σήμερα, θα μας δοθεί η ευκαιρία να τιμήσουμε τη μνήμη του με μια άρτια εκτέλεση της άσκησης.

περισσότερα ...


Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων ΥΠΑΜ, κ. Χριστόφορου Φωκαϊδη, 10 Απριλίου 2014

09/04/2014

Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων ΥΠΑΜ, κ. Χριστόφορου Φωκαϊδη, 10 Απριλίου 2014Πέμπτη, 10/4/2014 - 9.30 π.μ.: Θα προσφωνήσει, στο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) στη Λάρνακα, την έναρξη της Άσκησης «ΝΕΜΕΣΙΣ 2014», στην παρουσία και των υπόλοιπων αρμόδιων Υπουργών που μετέχουν στην Υπουργική Ομάδα Χειρισμού Κρίσεων. Μετά το πέρας της πρώτης φάσης της άσκησης, θα προβεί σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ (γύρω στις 10.15-10.30 π.μ.).

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Ελλάδας

09/04/2014

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαϊδης είχε χθες αργά το απόγευμα στο γραφείο του εθιμοτυπική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού (Α/ΓΕΣ) Ελλάδας Αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο στο πλαίσιο της συμμετοχής του στη Συνάντηση της FINABEL. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης.

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας δέχθηκε πρόσκληση από τον Έλληνα ομόλογό του για επίσκεψη στην Αθήνα

08/04/2014

Ο νέος Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαϊδης δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο. Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο Έλληνας ομόλογος του συνεχάρη τον κ. Φωκαϊδη για την ανάληψη των καθηκόντων του και τον προσκάλεσε όπως σύντομα επισκεφθεί την Αθήνα.

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε την ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα

08/04/2014

Ο Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε την ΕΛΔΥΚ στη ΜαλούνταΟ Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαϊδης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το στρατόπεδο «Αντιστράτηγου Σταυριανάκου Σωτήριου» της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα, όπου στρατιωτικό άγημα της Δύναμης του απέδωσε τιμές. Στη συνέχεια παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των πεσόντων, κατά την τουρκική εισβολή, αξιωματικών και οπλιτών της ΕΛΔΥΚ, και στη δέηση υπέρ υγείας και ανευρέσεως των αγνοουμένων της.

περισσότερα ...


Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαϊδη στην από κοινού Υψηλού Επιπέδου Διάσκεψη του ΕΟΑ/ FINABEL

08/04/2014

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, Κυρίες και Κύριοι, Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στην Κύπρο, με την ευκαιρία της από κοινού Υψηλού Επιπέδου Διάσκεψης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (ΕΟΑ) και της FINABEL και να σας ευχηθώ μια παραγωγική και εποικοδομητική συνάντηση.

περισσότερα ...


Πολυεθνική Άσκηση Έρευνας και Διάσωσης (Ε-Δ) «ΝΕΜΕΣΙΣ -2014»

08/04/2014

Ανακοινώνεται ότι, την Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014, από τις 09:00 πμ μέχρι τις 6.00 μ.μ. θα διεξαχθεί μεγάλης κλίμακας Πολυεθνική Άσκηση Ε-Δ με την ονομασία “NEMESIS - 2014”. Η άσκηση θα διεξαχθεί σε περιοχή μεταξύ ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ, με τη συμμετοχή αεροναυτικών δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ), του Ισραήλ, της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ).

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε τον τάφο του αείμνηστου Τάσου Μητσόπουλου

07/04/2014

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαϊδης επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα το Κοιμητήριο Αγίου Γεωργίου του Κοντού στη Λάρνακα, όπου κατέθεσε στεφάνι στον τάφο του αείμνηστου Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου.


Ο Υπουργός Άμυνας πραγματοποίησε επισκέψεις στον Τύμβο Μακεδονίτισσας και στα Φυλακισμένα Μνήματα

07/04/2014

Ο Υπουργός Άμυνας πραγματοποίησε επισκέψεις στον Τύμβο Μακεδονίτισσας και στα Φυλακισμένα Μνήματα  Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαϊδης, με την ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων του, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Στρατιωτικό Κοιμητήριο στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας όπου κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων αγωνιστών. Κατά την άφιξη του, στρατιωτικό άγημα του απέδωσε τιμές.

περισσότερα ...


Ο νέος Υπουργός Άμυνας ανέλαβε σήμερα τα καθήκοντα του

07/04/2014

Ο νέος Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαϊδης ανέλαβε τα καθήκοντα του σήμερα το πρωί. Το Υπουργείο παρέλαβε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας κ. Σωκράτη Χάσικο.

περισσότερα ...


Στην Κύπρο διεξάγεται η Ετήσια Συνάντηση της FINABEL

07/04/2014

Η Ετήσια Συνάντηση της FINABEL, η οποία διεξάγεται σε επίπεδο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων Χερσαίων Δυνάμεων των Κρατών Μελών αρχίζει τις εργασίες της αύριο στη Λευκωσία και ολοκληρώνεται την Τετάρτη, 09 Απριλίου 2014.

περισσότερα ...


Τελετή παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου Άμυνας

04/04/2014

Δευτέρα, 7/4/2014 - 11.00 π.μ. Θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου Άμυνας από τον Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας κ. Σωκράτη Χάσικο, στον κ. Χριστόφορο Φωκαϊδη, στον 1ο όροφο του Υπουργείου.


Τραυματισμός δύο ατόμων κατά την προγραμματισμένη βολή χειροβομβίδας στο πεδίο βολής Ασγάτας

03/04/2014

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι, κατά την προγραμματισμένη βολή χειροβομβίδας στο πεδίο βολής Ασγάτας, τραυματίστηκαν δυο άτομα, ένας οπλίτης και ένα στέλεχος της Εθνικής Φρουράς, οι οποία διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται. Περαιτέρω λεπτομέρειες θα δοθούν στη συνέχεια.


Πρόγραμμα Προκαταρκτικών Εξετάσεων για τους υποψηφίους των Στρατιωτικών Σχολών

26/03/2014

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει για πληροφόρηση των υποψηφίων για εισαγωγή στα πιο πάνω Ιδρύματα/Σχολές ότι οι προκαταρκτικές εξετάσεις που γίνονται από το Υπουργείο Άμυνας, θα διεξαχθούν στους πιο κάτω χώρους και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ακολουθεί:

περισσότερα ...


Κηδεύτηκε ο Υπουργός Άμυνας Τάσος Μητσόπουλος

24/03/2014

Μέσα σε κλίμα συγκλονισμού και βαθύτατου πόνου για την απώλεια του Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου τελέστηκε σήμερα η κηδεία του από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού, στη Λάρνακα, προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου Β΄, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, πολιτειακών και κρατικών αξιωματούχων, εκπροσώπων της ελληνικής Κυβέρνησης και πλήθους κόσμου.

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας προήδρευσε σύσκεψης εργασίας στο ΓΕΕΦ

20/03/2014

Ο Υπουργός Άμυνας προήδρευσε σύσκεψης εργασίας στο ΓΕΕΦΟ Υπουργός Άμυνας κ. Τάσος Μητσόπουλος προήδρευσε σήμερα το πρωί σύσκεψης εργασίας, στο γραφείο του, στο Γενικό Επιτελείο της Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), με στόχο την ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο θεμάτων που αφορούν την άμυνα και την ασφάλεια. Τον Υπουργό στο ΓΕΕΦ υποδέχθηκε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης και το επιτελείο του, ενώ στρατιωτικό άγημα, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής της Στρατιωτικής Μουσικής της Εθνικής Φρουράς (ΣΜΕΦ), του απέδωσε τιμές.

περισσότερα ...


Εισαγωγή φοιτητών στις θέσεις Στρατιωτικών Σχολών

11/03/2014

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι με έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου, έχουν διατεθεί θέσεις για κάθε Ίδρυμα/Σχολή ως εξής:

περισσότερα ...Ευρωπαϊκές Εκλογές 22-25 Μαΐου 2014

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κύπρος

Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς

ΚΣΕΔ - Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης

Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης

112 - Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Κλήσης Έκτακτης Ανάγκης

Δημόσιες Συμβάσεις

Κάντο Ηλεκτρονικά

Τελευταία Ενημέρωση στις: 04/17/2014 10:53:36 PM
 

© 2011 - 2014 Κυπριακή Δημοκρατία,
Υπουργείο Άμυνας