Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Άμυνας

Καλώς Ήλθατε στο Διαδικτυακό μας Τόπο


Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων ΥΠΑΜ, κ. Χριστόφορου Φωκαϊδη, 1η Οκτωβρίου 2014

30/09/2014

Τετάρτη, 1η Οκτωβρίου 2014 - 11.00 π.μ.: Θα παραστεί στη στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου 2014, για την 54η επέτειο ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. 12.35 μ.μ.: Θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, στο Υπουργείο Άμυνας. Ακολούθως θα υπογράψουν διακρατική συμφωνία και θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας επισκέπτεται την Κύπρο

30/09/2014

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος πραγματοποιεί μονοήμερη επίσκεψη, την Τετάρτη, 1η Οκτωβρίου 2014, στην Κύπρο, όπου θα εκπροσωπήσει την Ελληνική Κυβέρνηση στη στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 54η επέτειο ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

περισσότερα ...


Χαιρετισμός ΥΠΑΜ στην εκδήλωση μνήμης και τιμής, που οργάνωσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων

30/09/2014

Χαιρετισμός ΥΠΑΜ στην εκδήλωση μνήμης και τιμής, που οργάνωσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων ΚαταδρομέωνΟ Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό την Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014, στην εκδήλωση μνήμης και τιμής, που οργάνωσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων, για τους εφέδρους που πολέμησαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστου του 1974, στο στρατόπεδο του Αντιστράτηγου Γεώργιου Κατσάνη, της 33ης Μοίρας Καταδρομών. Η τελετή περιλάμβανε τρισάγιο, δέηση για ανεύρεση αγνοουμένων καταδρομέων της Μοίρας και κατάθεση στεφάνων.


Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και αντιπροσωπεία του ΕΥΡΩΚΟ

29/09/2014

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και αντιπροσωπεία του ΕΥΡΩΚΟ Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Συλλούρη και αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κόμματος (ΕΥΡΩΚΟ). Ο Υπουργός στη συνάντηση, η οποία έλαβε χώρα στα γραφεία του κόμματος, συνοδευόταν από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη.

περισσότερα ...


Στρατιωτική παρέλαση 1ης Οκτωβρίου 2014

29/09/2014

Ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2014 και ώρα 11.00 π.μ., στo πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της 54ης Επετείου Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική παρέλαση, με τη συμμετοχή πεζοπόρων και μηχανοκίνητων τμημάτων της Εθνικής Φρουράς - ΕΛΔΥΚ, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Άμυνας, στη Λεωφόρο Ιωσήφ Χ" Ιωσήφ στον Στρόβολο.

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα και αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών

26/09/2014

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα και αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων ΠεριβαλλοντιστώνΟ Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Γενικό Γραμματέα του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργο Περδίκη. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Κινήματος, τον Υπουργό συνόδευε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας κ. Χρίστος Μαληκκίδης. Στις δηλώσεις του, μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός Άμυνας ευχαρίστησε τον κ. Περδίκη και τους συνεργάτες του για τη χρήσιμη και πολύ εποικοδομητική συζήτηση που είχε, στο πλαίσιο των επαφών του με τα πολιτικά κόμματα.

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και αντιπροσωπεία του Κινήματος της Συμμαχίας Πολιτών

26/09/2014

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και αντιπροσωπεία του Κινήματος της Συμμαχίας ΠολιτώνΟ Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Πρόεδρο του Κινήματος Συμμαχίας Πολιτών κ. Γιώργο Λιλλήκα και αντιπροσωπεία του. Ο Υπουργός συνοδευόταν από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακουλη και τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας κ. Χρίστο Μαληκκίδη. Ο Υπουργός Άμυνας στις δηλώσεις του, μετά το πέρας της συνάντησης, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Κινήματος και τους συνεργάτες του, για τη χρήσιμη και εποικοδομητική, όπως τη χαρακτήρισε, συνάντηση.

περισσότερα ...


Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων ΥΠΑΜ, κ. Χριστόφορου Φωκαϊδη, 29 Σεπτεμβρίου 2014

26/09/2014

Δευτέρα, 26/9/2014 - 9.00 π.μ. Θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Συλλούρη και αντιπροσωπεία του ΕΥΡΩΚΟ, στα γραφεία του κόμματος. 1.30μ.μ. Θα έχει συνάντηση, στο Υπουργείο Άμυνας, με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Κωνσταντίνο Χριστοφίδη.


Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων ΥΠΑΜ, κ. Χριστόφορου Φωκαϊδη, 28 Σεπτεμβρίου 2014

26/09/2014

Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014 - 10.30π.μ.: Θα μιλήσει στην εκδήλωση μνήμης και τιμής, που οργανώνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων, για τους εφέδρους που πολέμησαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστου του 1974, στο στρατόπεδο της 33 Μοίρας Καταδρομών. Η τελετή θα περιλαμβάνει τρισάγιο, δέηση για ανεύρεση αγνοουμένων καταδρομέων της Μοίρας και κατάθεση στεφάνων.


Επιχείρηση Μαζικής Διάσωσης (Τρίτη Ενημέρωση)

26/09/2014

Επιχείρηση Μαζικής Διάσωσης (Τρίτη Ενημέρωση)Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι χθες στις 20:50 ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η μεταφορά και αποβίβαση των 345 κινδυνευόντων ατόμων του σκάφους στο λιμάνι Λεμεσού. Όλοι οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με το κρουαζιερόπλοιο “SALAMIS FILOXENIA”. Με τον κατάπλου του πλοίου, οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα για την υποδοχή, ιατρική περίθαλψη και φιλοξενία τους σε ειδικό χώρο.

περισσότερα ...


Επιχείρηση Μαζικής Διάσωσης (Δεύτερη Ενημέρωση)

25/09/2014

Επιχείρηση Μαζικής Διάσωσης (Δεύτερη Ενημέρωση)Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι στις 14:30 ολοκληρώθηκε ομαλά και χωρίς κανένα τραυματισμό η περισυλλογή και επιβίβαση όλων των κινδυνευόντων ατόμων του σκάφους, τα οποία κατόπιν καταμέτρησης ανέρχονται στους 345, εκ των οποίων 293 ενήλικες και 52 παιδιά.

περισσότερα ...


Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων ΥΠΑΜ, κ. Χριστόφορου Φωκαϊδη, 26 Σεπτεμβρίου 2014

25/09/2014

Παρασκευή, 26/9/2014 - 10.00π.μ.: Θα συναντηθεί, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη, με τον Γενικό Γραμματέα κ. Γιώργο Περδίκη και αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, στα γραφεία του κινήματος. 12.00 μ.: Θα συναντηθεί, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη, με τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Λιλλήκα και αντιπροσωπεία του Κινήματος Συμμαχίας Πολιτών του, στα γραφεία του κινήματος.

περισσότερα ...


Επιχείρηση Μαζικής Διάσωσης

25/09/2014

Επιχείρηση Μαζικής ΔιάσωσηςΤο Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), σήμερα, 25 Σεπτεμβρίου 2014, στις 06:25 π.μ., έλαβε σήμα κινδύνου μέσω ασυρμάτου από μικρό σκάφος το οποίο έπλεε περί τα 50 Ναυτικά Μίλια ΝΔ της Πάφου. Στο σκάφος επιβαίνουν γύρω στα 300 άτομα (κυρίως γυναικόπαιδα) και απαιτείται η περισυλλογή και διάσωσή τους λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Το πλοίο κατά πάσα πιθανότητα προέρχεται από τη Συρία με επιβαίνοντες άμαχους πρόσφυγες.

περισσότερα ...


Σύσκεψη με εκπροσώπους των ΜΜΕ για τη τηλεοπτική κάλυψη της στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου 2014

25/09/2014

Προσκαλούνται οι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών καναλιών που θα καλύψουν την παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου 2014 να παραστούν σε σύσκεψη που διοργανώνει το Υπουργείο Άμυνας τη Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου, στις 10.00π.μ (ισόγειο του Υπουργείου). Η σύσκεψη σκοπό θα έχει το συντονισμό της κάλυψης της παρέλασης. Σημειώνεται ότι κατά τη σύσκεψη θα δοθεί σχετικό υλικό.

περισσότερα ...


Χαιρετισμός του ΥΠΑΜ στην τελετή απονομής ηθικών αμοιβών στους εθελοντές Εθνοφύλακες της Εθνικής Φρουράς

24/09/2014

Χαιρετισμός του ΥΠΑΜ στην τελετή απονομής ηθικών αμοιβών στους εθελοντές Εθνοφύλακες της Εθνικής ΦρουράςΜε ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, εδώ στο Στρατόπεδο «Ηλία Παπακυριακού», για την απονομή των ηθικών αμοιβών στους εθελοντές Εθνοφύλακες που υπηρέτησαν επί σειρά ετών στα Τάγματα Εθνοφυλακής της Εθνικής Φρουράς, ταυτίζοντας την προσωπική τους προσπάθεια, με την προσπάθεια επιβίωσης του Κυπριακού Ελληνισμού. Οι Εθνοφύλακες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι και βασικό πυλώνα των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Είναι αυτοί που βίωσαν το δράμα που υπέστη η πατρίδα μας, αλλά και αυτοί που εξακολουθούν και σήμερα να δηλώνουν παρόν στη πρώτη γραμμή του αγώνα, μέχρι την τελική δικαίωση του αγώνα μας. Είναι αυτοί που προτάσσουν τις επιταγές της πατρίδας και θέτουν αυτοβούλως ως χρέος και αποστολή τους, να παραμείνουν μάχιμοι προασπιστές της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και των εθνικών συμφερόντων της χώρας.

περισσότερα ...


Δηλώσεις Υπουργού Άμυνας σε θέματα επικαιρότητας

24/09/2014

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και Βουλευτές, μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας του Δημοκρατικού Συναγερμού, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για θέματα που αφορούν την επικαιρότητα. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αναφορικά με την πρόκληση από κορβέτα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), ο Υπουργός απάντησε ότι η Λευκωσία παρακολουθεί τις κινήσεις που γίνονται και λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την απρόσκοπτη υλοποίηση των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

περισσότερα ...


Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων ΥΠΑΜ, κ. Χριστόφορου Φωκαϊδη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

24/09/2014

Πέμπτη, 25/9/2014 - 10.00π.μ.: Θα συναντηθεί, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη, με τον Γενικό Γραμματέα κ. Άντρο Κυπριανού και αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, στα γραφεία του κόμματος. 12.00 μ.: Θα συναντηθεί, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη, με τον Πρόεδρο κ. Νικόλα Παπαδόπουλο και αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ), στα γραφεία του κόμματος.


Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και Βουλευτές μέλη της Επιτροπής Άμυνας του κόμματος

24/09/2014

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ 
και Βουλευτές μέλη της Επιτροπής Άμυνας του κόμματος«Είχαμε τη δυνατότητα σήμερα να ενημερώσουμε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και τους φίλους Βουλευτές της Επιτροπής Άμυνας του κόμματος, μαζί με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, αλλά και να ανταλλάξουμε απόψεις για μια σειρά νέων πολιτικών πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουμε στο Υπουργείο Άμυνας.Είτε σε ό,τι αφορά το συνολικό σχεδιασμό για την αναδιοργάνωση της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ), τα νομοσχέδια που προωθούμε το επόμενο χρονικό διάστημα, εντός φθινοπώρου, και αφορούν τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και τους ΕΠΥ, τα ζητήματα της αξιοκρατίας και την προσπάθεια μας για την αναδιοργάνωση του θεσμού της εφεδρείας. Κοινή μας διαπίστωση είναι ότι τα θέματα της άμυνας πρέπει να παραμείνουν μακριά από την όποια κομματική ή πολιτική αντιπαράθεση διότι η άμυνα είναι εθνική υπόθεση και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπίζεται».

περισσότερα ...


Δηλώσεις Υπουργού Άμυνας για θέματα επικαιρότητας

23/09/2014

Ο Υπουργός Άμυνας προέβη στην ακόλουθη δήλωση όσον αφορά τη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με του Παγκύπριους Συνδέσμους Εφέδρων για τα στρατιωτικά τυφέκια G3: «Είχα τη δυνατότητα σήμερα, μαζί με την ηγεσία του ΓΕΕΦ, τον Αρχηγό και τους επιτελείς να ενημερώσουμε ενδελεχώς και να ανταλλάξουμε απόψεις με τους Παγκύπριους Συνδέσμους Εφέδρων αναφορικά με την απόφασή μας να εξασφαλίσουμε καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες για την φύλαξη των στρατιωτικών τυφεκίων G3.

περισσότερα ...


Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων ΥΠΑΜ, κ. Χριστόφορου Φωκαϊδη, 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2014

22/09/2014

Τρίτη, 23/9/2014 - 7.30 μ.μ.: Θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση που διοργανώνει το Δ.Σ. της «Ένωσις Νέων Παραλιμνίου», αφιερωμένη στην 70ή επέτειο μετονομασίας του Σωματείου. 5.45 μ.μ. : Θα προβεί σε δηλώσεις προς τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.Τετάρτη, 24/9/2014 - 9.00 μ.μ. : Θα έχει συνάντηση, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη, με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και αντιπροσωπεία του κόμματος, στα γραφεία του ΔΗΣΥ.

περισσότερα ...


Χαιρετισμός του ΥΠΑΜ εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας στην εκδήλωση «Ιωαννίδεια» που διοργανώνεται από τον Ναυτικό Όμιλο Αμμοχώστου

22/09/2014

Χαιρετισμός του ΥΠΑΜ εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας στην εκδήλωση «Ιωαννίδεια» που διοργανώνεται από τον Ναυτικό Όμιλο ΑμμοχώστουΔεν μπορεί κανείς να αισθάνεται άλλο παρά βαθιά συγκίνηση παραβρισκόμενος σε μια εκδήλωση που διοργανώνεται προς τιμή του Αρχιπλοίαρχου Ανδρέα Ιωαννίδη, του ήρωα του Ναυτικού μας, ο οποίος στάθηκε όρθιος και αγέρωχος μπροστά στο καθήκον μέχρι την τελευταία στιγμή. Συγκίνηση, ακόμα, γιατί στα φετινά «Ιωαννίδεια» θα τιμηθεί ο αείμνηστος προκάτοχος μου Τάσος Μητσόπουλος, που αποτελεί ένα άλλο πρότυπο ανδρός με απέραντη αγάπη και αφοσίωση προς την πατρίδα και το καθήκον.

περισσότερα ...


Χαιρετισμός του ΥΠΑΜ στην τελετή απονομής των πτυχίων – διακριτικών σημάτων στους απόφοιτους του 74ου Σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφέων.

19/09/2014

Χαιρετισμός του ΥΠΑΜ στην τελετή απονομής των πτυχίων – διακριτικών σημάτων στους απόφοιτους του 74ου Σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφέων.Με ιδιαίτερα αισθήματα χαράς, έχουμε συγκεντρωθεί σήμερα στη Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης, για να απονείμουμε τα πτυχία και τα διακριτικά σήματα, στους απόφοιτους του 74ου Σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφέων. Επιτρέψτε μου καταρχάς να συγχαρώ θερμά τον Διοικητή της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών, τον Διοικητή του Σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφών και τους εκπαιδευτές Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς, οι οποίοι χωρίς να φείδονται χρόνου και μόχθου, πέτυχαν την άρτια εκπαίδευση των νέων υποβρυχίων καταστροφέων μας.

περισσότερα ...


Δήλωση του Υπουργού Άμυνας αναφορικά με τα μέτρα φύλαξης των στρατιωτικών τυφεκίων G3, που βρίσκονται στην κατοχή των εφέδρων

18/09/2014

Μέσα στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων που εγκαινιάζουμε με την Επιτροπή Άμυνας είχα τη δυνατότητα σήμερα να ενημερώσω τους κύριους Βουλευτές για τα νέα μέτρα που πρόκειται να εφαρμοστούν και αφορούν τη φύλαξη των στρατιωτικών όπλων G3, που έχουν στην κατοχή τους οι έφεδροι.

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

18/09/2014

Ο Υπουργός Άμυνας έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Βουλής των ΑντιπροσώπωνΟ Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Ομήρου δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι τον Υπουργό Άμυνας κ. Χριστόφορο Φωκαΐδη, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς κ. Γεώργιο Μπασιακούλη. Μετά το πέρας της συνάντησης, σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους, ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε: «Είχα τη δυνατότητα σήμερα να συναντηθώ στη Βουλή με τον Πρόεδρο του Σώματος κ. Γιαννάκη Ομήρου. Όπως γνωρίζετε, ο Πρόεδρος είναι βαθύς γνώστης των θεμάτων της Άμυνας και διατηρεί αδιάλειπτο το ενδιαφέρον για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

περισσότερα ...


Πρόσκληση δήλωσης ενδιαφέροντος για την ενοικίαση κτηρίου στη Λευκωσία για τη στέγαση του Υπουργείου Άμυνας

15/09/2014

Ζητείται δήλωση ενδιαφέροντος από άτομα ή Εταιρείες που διαθέτουν προς ενοικίαση αδειούχα οικοδομή στη ευρύτερη περιοχή Λευκωσίας, συνολικού γραφειακού εμβαδού 6.500 τ.μ. ± 10 %, με περίπου 700τ.μ. αποθηκευτικού χώρου ± 10 %, με 2 τουλάχιστον υπόγεια, 300 περίπου χώρους στάθμευσης, οι οποίοι μπορούν να είναι και σε παρακείμενα τεμάχια, με εύκολη πρόσβαση από το σύνολο της πόλης και της Επαρχίας Λευκωσίας καθώς και των άλλων Επαρχιών και με εύκολη πρόσβαση σε άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες, για τη στέγαση του Υπουργείου Άμυνας, για περίοδο τριών χρόνων με δικαίωμα παράτασης δύο χρόνων και δικαίωμα ανανέωσης από μέρους του Ενοικιαστή. Η οικοδομή πρέπει να είναι έτοιμη για παράδοση το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο του 2015.

περισσότερα ...


O Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Κινέζο ομόλογό του και Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της χώρας στο Πεκίνο

12/09/2014

O Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Κινέζο ομόλογό του και Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της χώρας στο ΠεκίνοΤον ρόλο της Κύπρου ως αξιόπιστου και σημαντικού εταίρου της Κίνας εντός της Ευρωπαίκης Ενώσης υπογράμμισε ο Κινέζος ΥΠΑΜ και αναπληρωτής Πρωθυπουργός της χώρας, στρατηγός Chang Wanquan, κατά τη σημερινή συνάντηση του με τον Κύπριο ομόλογο του κ. Χριστόφορο Φωκαϊδη, όπου συζητήθηκαν διμερή και περιφερειακά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος στους τομείς της άμυνας και ασφάλειας.

περισσότερα ...


Πρώτη επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας της Κύπρου στην Κίνα μετά από δώδεκα χρόνια

11/09/2014

Πρώτη επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας της Κύπρου στην Κίνα μετά από δώδεκα χρόνιαΤην πρώτη μετά από 12 χρόνια, επίσημη επίσκεψη Υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, πραγματοποιεί ο Υπουργός κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ολοκληρώθηκε η πρώτη επίσημη συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, Στρατηγό Xu Qiliang, δεύτερο στην τάξη μετά τον Πρόεδρο της χώρας.

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας συμμετείχε στην Άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της Ε.Ε. στο Μιλάνο

10/09/2014

Ο Υπουργός Άμυνας συμμετείχε στην Άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της Ε.Ε. στο ΜιλάνοΤην επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης της ορατής απειλής που προκύπτει για την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο από την χωρίς προηγούμενο βίαιη και ειδεχθή δράση του ούτω καλούμενου Ισλαμικού Κράτους, υπογράμμισε κατά την παρέμβαση του στη χθεσινή πρώτη ενότητα της Άτυπης Συνόδου των Υπουργών Άμυνας της Ε.Ε. στο Μιλάνο, ο Κύπριος Υπουργός κ. Χριστόφορος Φωκαίδης. Αφού σκιαγράφησε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ε.Ε. από τις κρίσεις που σοβούν στη νότια και ανατολική περιφέρειά της, ο Κύπριος Υπουργός τόνισε την ανάγκη ανάληψης συντονισμένης δράσης για αποτροπή της διάχυσης των συνεπακόλουθων και συνεπειών των κρίσεων αυτών στο εσωτερικό της Ε.Ε..

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας θα συμμετάσχει στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας της ΕΕ στο Μιλάνο

08/09/2014

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης μεταβαίνει αύριο στο Μιλάνο, προκειμένου να συμμετάσχει στην Άτυπη Συνάντηση των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), που θα πραγματοποιηθεί στις 9-10 Σεπτεμβρίου 2014, στα πλαίσια της Ιταλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

περισσότερα ...


Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη στην ημερίδα με θέμα «Παρατήρηση Γης»

05/09/2014

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη
στην ημερίδα με θέμα «Παρατήρηση Γης»Είναι με ιδιαίτερη χαρά που χαιρετίζω τη σημερινή ημερίδα με θέμα: «Παρατήρηση Γης», η οποία διοργανώνεται από κοινού από το CYPRUS REMOTE SENSING SOCIETY, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου, το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (ΤΗΕ) του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων, το Υπουργείο Άμυνας, και θα ήθελα θερμά να συγχαρώ τους διοργανωτές για αυτή την εξαιρετική πραγματικά πρωτοβουλία.

περισσότερα ...


Ομιλία του ΥΠΑΜ κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη - "Προσφορά μαθημάτων προπτυχιακού επιπέδου σε εθνοφρουρούς της ΕΦ από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου"

04/09/2014

Ομιλία του ΥΠΑΜ κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη -  Θα ήθελα θερμά να ευχαριστήσω τον συνάδελφο Υπουργό Παιδείας και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο για την πολύ εποικοδομητική και καρποφόρα συνεργασία που είχαμε το τελευταίο διάστημα και που μας επιτρέπει σήμερα να ανακοινώσουμε αυτό το πολύ πρωτοποριακό μέτρο.

περισσότερα ...


Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη στην τελετή διαβεβαίωσης των σπουδαστών στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και στις Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών της Ελλάδας

04/09/2014

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη στην τελετή διαβεβαίωσης των σπουδαστών στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και στις Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών της Ελλάδας Θέλω κατ’ αρχάς να σας εκφράσω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια για την επιτυχία σας και να σας ευχηθώ καλές και παραγωγικές σπουδές. Η σημερινή διαβεβαίωση αποτελεί το επιστέγασμα των σκληρών προσπαθειών σας, και σηματοδοτεί την έναρξη της ενεργούς προσφοράς σας προς τις Ένοπλες Δυνάμεις. Επιλέξατε να βάλετε την τιμημένη στολή του στρατιωτικού και να υπηρετήσετε την ύψιστη αποστολή της προάσπισης της ελευθερίας και της κυριαρχίας της πατρίδας, με ευπρέπεια, θάρρος, και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

περισσότερα ...


50 Χρόνια Εθνική Φρουρά - Έκθεση ιστορικών κειμηλίων και τεκμηρίων

21/05/2014

50 Χρόνια Εθνική Φρουρά - Έκθεση ιστορικών κειμηλίων και τεκμηρίωνΤο Υπουργείο Άμυνας διοργανώνει Έκθεση Ιστορικών Κειμηλίων και Τεκμηρίων, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την ίδρυση της Εθνικής Φρουράς. Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη της ιστορίας, του ρόλου, του έργου και της προσφοράς της Εθνικής Φρουράς από ιδρύσεώς της. Τα εγκαίνια θα τελέσει, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης την Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014, η ώρα 19.00. Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 30 Μαΐου 2014 μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2014 (ώρες λειτουργίας: Δευτέρα –Παρασκευή 09.00 – 16.00 και Σάββατο 09.00 – 13.00).

περισσότερα ...Εκστρατεία για την πρόληψη των πυρκαγιών

Διαδικασία εξασφάλισης διαβουλεύσεων πριν την
υποβολή αίτησης για πολεοδομική αδεία

Εγκόλπιο - Υπηρετώντας την Πατρίδα

Ευρωπαϊκές Εκλογές 22-25 Μαΐου 2014

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κύπρος

Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς

ΚΣΕΔ - Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης

Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης

112 - Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Κλήσης Έκτακτης Ανάγκης

Δημόσιες Συμβάσεις

Κάντο Ηλεκτρονικά

Τελευταία Ενημέρωση στις: 30/09/2014 02:31:06 PM
 

© 2011 - 2014 Κυπριακή Δημοκρατία,
Υπουργείο Άμυνας