Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Άμυνας

Καλώς Ήλθατε στο Διαδικτυακό μας Τόπο
Δήλωση Υπουργού Άμυνας Χριστόφορου Φωκαΐδη μετά τη Σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού

17/12/2014

Είχαμε τη δυνατότητα σήμερα να πραγματοποιήσουμε τη τακτική Σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού (ΑΣΑΕΦ). Η σημερινή Σύνοδος συνιστά ουσιαστικά μια επανεκκίνηση ενός θεσμού, που αφέθηκε δυστυχώς, να αδρανήσει. Πρόθεση μας είναι από τούδε και στο έξης το ΑΣΑΕΦ να διαδραματίσει ρόλο σημαντικό, αντάξιο της σημασίας που αποδίδουμε στην προώθηση του αθλητισμού στην Εθνική Φουρά.

περισσότερα ...


Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων του ΥΠΑΜ κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη, 17 Δεκεμβρίου 2014

17/12/2014

Tετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014 - 1:30: Προσκαλείσθε σε διάσκεψη τύπου του Υπουργού ΄Αμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαίδη, η οποία θα πραγματοποιηθεί μετά την σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού (ΑΣΑΕΦ) στο Υπουργείο Άμυνας.


Δηλώσεις Υπουργού Άμυνας Χριστόφορου Φωκαϊδη μετά από επίσκεψη στο Ελληνικό Πολεμικό Πλοίο «Υποπλοίαρχος Ρουσσέν»

13/12/2014

Δηλώσεις Υπουργού Άμυνας Χριστόφορου Φωκαϊδη 
μετά από επίσκεψη στο Ελληνικό Πολεμικό Πλοίο «Υποπλοίαρχος Ρουσσέν»O Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Μπασιακούλη εθιμοτυπική επίσκεψη στο Ελληνικό Πολεμικό Πλοίο (ΤΠΚ) «Υποπλοίαρχος Ρουσσέν», το οποίο ελλιμενίζεται στη Λεμεσό. Μιλώντας για την παρουσία πολεμικών πλοίων στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, ο Υπουργός Άμυνας είπε ότι η παρουσία Ελληνικών πολεμικών πλοίων και όχι μόνο, είναι συνεχής στις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου, αθόρυβα, χωρίς τυμπανοκρουσίες.

περισσότερα ...


Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων του ΥΠΑΜ κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη, 13 και 14 Δεκεμβρίου 2014

13/12/2014

Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014 - 9:00 μ.μ: Θα εκφωνήσει χαιρετισμό στην ετήσια χοροεσπερίδα που διοργανώνεται από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Εφέδρων Καταδρομέων, στο Hilton Park. 1:00 μ.μ: Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Ελληνικό Πολεμικό Πλοίο Υποπλοίαρχος «ΡΟΥΣΣΕΝ» που ελλιμενίζεται στο Λιμάνι Λεμεσού. Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014 - 10:00 π.μ: Θα εκφωνήσει επιμνημόσυνο λόγο στο μνημόσυνο του αγωνιστή της Ε.Ο.Κ.Α Θεοδόση Χατζηθεοδοσίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Νεοφύτου στα Πολεμίδια.


Νέα Πολιτική Θετικών Κινήτρων και Εκστρατεία ενάντια στα Ναρκωτικά στην Εθνική Φρουρά

12/12/2014

Νέα Πολιτική Θετικών Κινήτρων και Εκστρατεία ενάντια στα Ναρκωτικά στην Εθνική ΦρουράΟλοκληρώνεται σήμερα σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Υγειονομικού του ΓΕΕΦ στο πλαίσιο της εβδομάδας κατά των ναρκωτικών. Το πρόγραμμα της εβδομάδας περιελάμβανε διαγωνισμούς δοκιμίου, ποιήματος, αφίσας, τραγουδιού, έργων τέχνης και υποκριτικής. Πραγματοποιήθηκαν διαφωτιστικές ομιλίες σε όλους τους Σχηματισμούς και Συγκροτήματα της Εθνικής Φρουράς από γιατρούς και ψυχολόγους. Εγκαινιάστηκε επίσης μια νέα διαρκής προσπάθεια ενημέρωσης για τα ναρκωτικά που περιλαμβάνει εβδομαδιαίες αναφορές των Διοικητών των μονάδων και άτυπες ενημερώσεις από γιατρούς και ψυχολόγους στα στρατόπεδα ανά τρίμηνο.

περισσότερα ...


Συνάντηση του Υπουργού Άμυνας κ. Φωκαΐδη Χριστόφορου με το Συμβούλιο του Παγκύπριου Συντοντιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού

12/12/2014

Συνάντηση του Υπουργού Άμυνας κ. Φωκαΐδη Χριστόφορου με το Συμβούλιο του Παγκύπριου Συντοντιστικού Συμβουλίου ΕθελοντισμούΠραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη με το Συμβούλιο του Παγκύπριου Συντοντιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού, υπό τον Πρόεδρό του κ. Σταύρο Ολύμπιο Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται από μέρους του Υπουργείου Άμυνας για ενίσχυση του κοινωνικού προσώπου της Εθνικής Φρουράς ως παράγοντα καλλιέργειας αρχών και αξιών στους νέους μας αφενός, αλλά και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο αφετέρου.

περισσότερα ...


Καλλιτεχνική εκδήλωση στα πλαίσια των εορτασμών της επετείου των πενήντα χρόνων της Εθνικής Φρουράς

10/12/2014

Καλλιτεχνική εκδήλωση στα πλαίσια των εορτασμών της επετείου των πενήντα χρόνων της Εθνικής ΦρουράςΜέσα στα πλαίσια των εορτασμών της επετείου των πενήντα χρόνων της Εθνικής Φρουράς πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ από το ΓΕΕΦ στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, καλλιτεχνική εκδήλωση στην οποία συμμετείχε η ΣΜΕΦ μαζί με την χορωδία «ΓΕΝΕΣΙΣ». Στην εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκαν βουλευτές, ο πρέσβης της Ελλάδος, δήμαρχοι και άλλοι επίσημοι, έγινε επίσης παρουσίαση της μελέτης από τον Δρα Άγγελο Χρυσοστόμου, με θέμα «Από τον Κυπριακό Στρατό στην Εθνική Φρουρά».

περισσότερα ...


Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Προοπτικές – Προκλήσεις στο περιβάλλον Ασφάλειας της Νοτιοανατολικής Μεσογείου»

08/12/2014

Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Προοπτικές – Προκλήσεις στο περιβάλλον Ασφάλειας της Νοτιοανατολικής Μεσογείου»Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας επιστημονική ημερίδα με θέμα «Προοπτικές – Προκλήσεις στο περιβάλλον Ασφάλειας της Νοτιοανατολικής Μεσογείου», στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 50 χρόνων από την ίδρυση της Εθνικής Φρουράς. Στην ημερίδα, που διοργανώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς και στην οποία, κατέθεσαν εισηγήσεις ο Δρ. Ιωάννης Μάζης, ο Δρ. Θεόδωρος Τσακίρης και η Αντισυνταγματάρχης Σιοτρόπου Ευαγγελία. Τον συντονισμό της ημερίδας είχε ο Δρ. Γεώργιος Κέντας.

περισσότερα ...


Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη, στην ημερίδα με θέμα «Προοπτικές – Προκλήσεις στο περιβάλλον Ασφάλειας της Νοτιοανατολικής Μεσογείου»

08/12/2014

Είναι πραγματικά με ιδιαίτερη χαρά που παρευρίσκομαι σήμερα εδώ και επιθυμώ, κατ’ αρχάς να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, το οποίο με την ευκαιρία της συμπλήρωσης πενήντα χρόνων από την ίδρυση της Εθνικής Φρουράς, αλλά και ανταποκρινόμενο στην ανάγκη που προκύπτει από τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας, είχε την πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή αυτής της σημαντικής ημερίδας.

περισσότερα ...


Ανακοίνωση Λήξης Εκπαίδευσης Δοκίμων Εφέδρων Αξιωματικών 2014 Β΄ ΕΣΣΟ

08/12/2014

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι περατώθηκε η εκπαίδευση των Δοκίμων Εφέδρων Αξιωματικών της 2014 Β΄ ΕΣΣΟ στις διάφορες Σχολές Όπλων και Σωμάτων στην Ελλάδα. Η κατανομή του αριθμού των θέσεων Δοκίμων Εφέδρων Αξιωματικών στις Μονάδες της Εθνικής Φρουράς γίνεται σύμφωνα με τις υπηρεσιακές ανάγκες και την ειδικότητά τους.

περισσότερα ...


Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη, στην τελετή ένταξης του Περιπολικού ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ

06/12/2014

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη,
 στην τελετή ένταξης του Περιπολικού ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣΕίναι με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση που παρευρίσκομαι σήμερα εδώ για τον εορτασμό του Προστάτη του Ναυτικού, του Αγίου Νικολάου αλλά και για την τελετή ένταξης στις δυνάμεις του Ναυτικού, του Περιπολικού «ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ». Ο φετινός εορτασμός του Αγίου Νικολάου πραγματοποιείται, δυστυχώς, υπό το φως των απαράδεκτων προκλήσεων της Τουρκίας εντός της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

περισσότερα ...


Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη στην τελετή ορκωμοσίας των νέων στρατονόμων

05/12/2014

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι σήμερα εδώ για την τελετή αποφοίτησης των υποψηφίων Στρατονόμων της 2014 Β΄ ΕΣΣΟ. Η σοβαρή και συνεπής προσπάθεια που καταβάλατε και η σκληρή και επίμοχθη εκπαίδευσή σας επιστεγάζεται με τη σημερινή εντυπωσιακή τελετή. Επιτρέψτε μου να εκφράσω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια προς τον Διευθυντή της Στρατονομίας και τους εκπαιδευτές Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς, οι οποίοι με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα, εκπαίδευσαν τους νέους οπλίτες, καταστώντας τους άριστους μαχητές και ικανότατους Στρατονόμους.

περισσότερα ...


Δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας κ. Φωκαΐδη Χριστόφορου μετά από συνάντηση με τον επίτροπο εθελοντισμού κ. Γιάννη Γιαννάκη

05/12/2014

Δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας κ. Φωκαΐδη Χριστόφορου μετά από συνάντηση με τον  επίτροπο εθελοντισμού κ. Γιάννη ΓιαννάκηΕίχαμε σήμερα, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας μέρας εθελοντισμού μια πολύ χρήσιμη συνάντηση με τον Επίτροπο εθελοντισμού φίλο κ. Γιαννάκη στην παρουσία και του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς. Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, αναγνωρίζουν και προωθούν τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς. Αποτελεί άλλωστε βασικό γνώρισμα των ενόπλων μας δυνάμεων, ο αλτρουισμός και η προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο. Γι’ αυτό και πέρα από τον πρωταρχικό στόχο και αποστολή, που είναι η υπεράσπιση της ελευθερίας και της κυριαρχίας της πατρίδας, η Εθνική Φρουρά επιτελεί πλούσιο κοινωνικό έργο.

περισσότερα ...


Ανακοίνωση Εκδηλώσεων στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 50 χρόνων από την ίδρυση της Εθνικής Φρουράς

05/12/2014

Ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 50 χρόνων από την ίδρυση της Εθνικής Φρουράς, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις. Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014 - 9:00 π.μ.: Ημερίδα με θέμα «Προοπτικές – Προκλήσεις στο Περιβάλλον Ασφαλείας της Νοτιοανατολικής Μεσογείου», στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014 - 7:00 μ.μ.: Μουσική εκδήλωση από τη Στρατιωτική Μουσική της Εθνικής Φρουράς (ΣΜΕΦ) με τη συμμετοχή της Χορωδίας ΓΕΝΕΣΙΣ, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

περισσότερα ...


Δήλωση Υπουργού Άμυνας με την ολοκλήρωση της συζήτησης για τον προϋπολογισμό στην Επιτροπή Άμυνας

04/12/2014

Ολοκληρώθηκε σήμερα η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του Υπουργείου Άμυνας για τη νέα χρονιά και θέλω καταρχάς και δημόσια να αναφέρω ότι, πέρα από τον ενδεδειγμένο αυστηρό κοινοβουλευτικό έλεγχο, το κλίμα που επικράτησε ήταν κλίμα υπευθυνότητας και συναντίληψης. Αναντίλεκτα, ο φετινός προϋπολογισμός η συζήτηση για το φετινό προϋπολογισμό διεξήχθη υπό το φως των απαράδεκτων απειλών της Τουρκίας και της προκλητικής αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

περισσότερα ...


Εορτασμός του Προστάτη του Ναυτικού, Αγίου Νικολάου, στη Ναυτική Βάση «ΑΝΤΓΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ»

04/12/2014

Ανακοινώνεται ότι, το Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 10:00, θα πραγματοποιηθεί ο επίσημος εορτασμός του Προστάτη του Ναυτικού, Αγίου Νικολάου, στη Ναυτική Βάση «ΑΝΤΓΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ», στο Μαρί. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η τελετή ένταξης του Παράκτιου Περιπολικού «ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ» στο Ναυτικό.

περισσότερα ...


Το Υπουργείο Άμυνας συμμετέχει στη «Εβδομάδα Εθελοντισμού»

03/12/2014

Στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του και με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων, το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει την έναρξη παγκύπριας εκστρατείας συλλογής τροφίμων. Στην εκστρατεία συλλογής τροφίμων θα συνδράμουν το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Άμυνας και της Εθνικής Φρουράς σε εθελοντική βάση κατά τη διάρκεια της εβδομάδας εθελοντισμού.

περισσότερα ...


Τελετή αποφοίτησης των Υποψηφίων Στρατονόμων της 2014Β΄ ΕΣΣΟ

03/12/2014

Ανακοινώνεται ότι, την Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 11:00, θα πραγματοποιηθεί η τελετή αποφοίτησης των Υποψηφίων Στρατονόμων της 2014Β΄ ΕΣΣΟ, στο Στρατόπεδο «ΗΛΙΑ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ», στην Αθαλάσσα. Στο πλαίσιο αυτό, θα επιτρέπεται η είσοδος στο Στρατόπεδο, στους συγγενείς των αποφοιτούντων Στρατονόμων, την Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2014 από τις 10:00 έως τις 13:00.

περισσότερα ...


Εορτασμός της Προστάτιδας του Πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας

28/11/2014

Ανακοινώνεται ότι, την Πέμπτη 04 Δεκ 2014 και ώρα 10:00, θα πραγματοποιηθεί ο επίσημος εορτασμός της Προστάτιδας του Πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας, στο Στρατόπεδο «ΑΝΤΓΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΚΑΛΜΠΟΥΡΤΖΗ», στον Δελίκηπο. Στο πλαίσιο του εορτασμού, θα επιτρέπεται η είσοδος για το κοινό, την Πέμπτη 04 Δεκ 2014 από 09:30 έως 11:30.

περισσότερα ...


Επικήδειος λόγος στην κηδεία των οστών του Παναγιώτη Χατζηπαντελή, αγνοούμενου της τουρκικής εισβολής

22/11/2014

Επικήδειος λόγος στην κηδεία των οστών του Παναγιώτη Χατζηπαντελή, αγνοούμενου της τουρκικής εισβολήςΜε αισθήματα ανείπωτης θλίψης και βαθύτατου πένθους, συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου, για να κηδεύσουμε και να συνοδεύσουμε στην τελευταία του κατοικία τον άξιο γόνο της κοινότητας Λευκονοίκου Παναγιώτη Χατζηπαντελή. Μαζί με τους υπόλοιπους ήρωες που πολέμησαν και θυσιάστηκαν για την πατρίδα, κατά τη διάρκεια μιας τραγικής περιόδου, έρχεται να προστεθεί σήμερα ακόμα ένας ηρωικά πεσόντας.

περισσότερα ...


Εορτασμός της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων

21/11/2014

Εορτασμός της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαϊδης, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρευρέθηκε σήμερα στον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων που έλαβε χώρα στο στρατόπεδο Τχη (ΜΧ) Σωτήρη Σταυριάνακου της ΕΛΔΥΚ, στη Μαλούντα. Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Άκης Γεροντόπουλος.

περισσότερα ...


Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα “Ασφάλεια Πτήσεων κατά τη διάρκεια Επιχειρήσεων Έρευνας - Διάσωσης και καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης”

21/11/2014

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα “Ασφάλεια Πτήσεων κατά τη διάρκεια Επιχειρήσεων Έρευνας - Διάσωσης και καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης”Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι στις 20 και 21 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) στη Λάρνακα εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα “Ασφάλεια Πτήσεων κατά τη διάρκεια Επιχειρήσεων Έρευνας - Διάσωσης και καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης”. Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η παρουσίαση θεμάτων ασφάλειας πτήσεων στρατιωτικών και πολιτικών αεροσκαφών ή/και ελικοπτέρων, σε περιπτώσεις επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης.

περισσότερα ...Εκστρατεία για την πρόληψη των πυρκαγιών

Διαδικασία εξασφάλισης διαβουλεύσεων πριν την
υποβολή αίτησης για πολεοδομική αδεία

Εγκόλπιο - Υπηρετώντας την Πατρίδα

Αντιναρκωτικό  Συμβουλίο Κύπρου

Υπηρεσία Αντιναρκωτικού  Συμβουλίου Κύπρου

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κύπρος

Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς

ΚΣΕΔ - Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης

Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης

112 - Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Κλήσης Έκτακτης Ανάγκης

Δημόσιες Συμβάσεις

Κάντο Ηλεκτρονικά

Τελευταία Ενημέρωση στις: 17/12/2014 08:14:50 PM
 

© 2011 - 2014 Κυπριακή Δημοκρατία,
Υπουργείο Άμυνας