Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Άμυνας

Καλώς Ήλθατε στο Διαδικτυακό μας Τόπο
Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Άμυνας και Ασφάλειας στην Κύπρο

27/04/2015

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Ασφάλειας και Άμυνας (ESDC) που φιλοξενεί το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου στη Λάρνακα από τις 27 μέχρι τις 30 Απριλίου. Στο Συνέδριο συμμετέχουν εκπρόσωποι από τα κράτη μέλη της ΕΕ και για πρώτη φορά συμμετέχει, κατόπιν πρόσκλησης, και αντιπροσωπεία από το Ισραήλ.

περισσότερα ...


Παρουσία Υπουργού Άμυνας στον Αγώνα Ανώμαλου Δρόμου (CISM Day Run 2015)

27/04/2015

Παρουσία Υπουργού Άμυνας στον Αγώνα Ανώμαλου Δρόμου 
(CISM Day Run 2015)Ο Υπουργός Άμυνας, κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, παρευρέθηκε το Σάββατο 25 Απριλίου 2015, και χαιρέτησε τον 6ο Αγώνα Ανώμαλου Δρόμου (CISM Day Run 2015) ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο «Στέλιου Μαυρομάτη» στην περιοχή Σταυροβουνίου. Ο αγώνας διοργανώθηκε από το Συμβούλιο Αθλητισμού Εθνικής Φρουράς (ΑΣΑΕΦ) σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου.

περισσότερα ...


Συμμετοχή Υπουργού Άμυνας στην Πορεία Χριστοδούλας

27/04/2015

Συμμετοχή Υπουργού Άμυνας στην Πορεία ΧριστοδούλαςΟ Υπουργός Άμυνας, κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, συμμετείχε χθες, Κυριακή 26 Απριλίου 2015, στην καθιερωμένη πορεία Χριστοδούλας που διοργανώνεται από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου. Ο Υπουργός Άμυνας προσφώνησε τους πεζοπόρους και συμμετείχε στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα με σημείο αφετηρίας την Πλατεία Ευρώπης στις Φοινικούδες.

περισσότερα ...


Συμμετοχή της Εθνικής Φρουράς στην Εκστρατεία Καθαριότητας «Let’s do it Cyprus!»

26/04/2015

Συμμετοχή της Εθνικής Φρουράς στην Εκστρατεία Καθαριότητας «Let’s do it Cyprus!»Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 26 Απριλίου 2015 η καθιερωμένη εκστρατεία καθαριότητας «Let’s do it Cyprus! – Καθαρίζουμε την Κύπρο σε μια Μέρα» που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Ιωάννας Παναγιώτου. Στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής, στελέχη και οπλίτες της Εθνικής Φρουράς συμμετείχαν σε καθαριότητες σε χώρους κοινής ωφελείας σε όλη την Κύπρο.

περισσότερα ...


Κοινή Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης SAREX “CYPUSA - 01/15”

26/04/2015

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι, την Κυριακή, 26 Απριλίου 2015, κατά τις πρωινές ώρες διεξήχθη διεθνής Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης (Ε-Δ) με την ονομασία “CYPUSA-01/15”. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ), με τη συμμετοχή Αεροναυτικών (Α/Ν) δυνάμεων της ΚΔ και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ).

περισσότερα ...


Κοινή Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης SAREX “CYPUSA - 01/15”

25/04/2015

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι την Κυριακή, 26 Απριλίου 2015, κατά τις πρωινές ώρες, θα διεξαχθεί διεθνής Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης (Ε-Δ) με την ονομασία “CYPUSA-01/15”. Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί σε θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ), με τη συμμετοχή Αεροναυτικών (Α/Ν) δυνάμεων της ΚΔ και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ). Τον πλήρη συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των Α/Ν Μέσων που θα λάβουν μέρος στην άσκηση, θα έχει το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία με τη 6η Μοίρα Αμφιβίων Επιχειρήσεων του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

περισσότερα ...


Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων του ΥΠΑΜ κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη,25, 26 και 27 Απριλίου 2015

24/04/2015

Σάββατο, 25 Απριλίου 2015 - 11:15 π.μ. Θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στον Αγώνα Ανώμαλου Δρόμου (CISM Day Run 2015) που διοργανώνει το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Εθνικής Φρουράς σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στο Στρατόπεδο «Στέλιου Μαυρομμάτη» στην περιοχή Σταυροβουνίου. Κυριακή, 26 Απριλίου 2015 - 10:30 π.μ. Θα παρευρεθεί και θα προσφωνήσει τους πεζοπόρους της 40ης Πορείας Χριστοδούλας που διοργανώνει ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου. Η εκκίνηση της πορείας θα γίνει από την Πλατεία Ευρώπης στη Λάρνακα. Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015 - 2:00 μ.μ. Θα αναχωρήσει για την Αθήνα όπου θα παρευρεθεί και θα μιλήσει στην επετειακή εκδήλωση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 χρόνων από την έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955.

περισσότερα ...


Επίσημος Εορτασμός Αγίου Γεωργίου, Προστάτη του Στρατού Ξηράς

23/04/2015

Επίσημος Εορτασμός Αγίου Γεωργίου, Προστάτη του Στρατού ΞηράςΟ Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης παρευρέθηκε σήμερα στον επίσημο εορτασμό του προστάτη του Στρατού Ξηράς, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, στο Στρατόπεδο «Ανδρέα Σουρούκλη», στη Λάρνακα. Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο Υπουργός Άμυνας είπε: «Είναι μια μεγάλη γιορτή σήμερα για τον Στρατό μας. Γιορτάζουμε τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο, Προστάτη του Στρατού και τιμούμε τις Ένοπλες Δυνάμεις εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της πολιτείας προς όλο το προσωπικό, άνδρες και γυναίκες, που σε καιρούς δύσκολους συνεχίζουν να επιτελούν την αποστολή τους με αφοσίωση, συνέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης υπερασπιζόμενοι την ασφάλεια της χώρας και το εθνικό συμφέρον».

περισσότερα ...


Επίσημη Επίσκεψη του Εκτελεστικού Διευθυντή Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας στην Κύπρο

23/04/2015

Επίσημη Επίσκεψη του Εκτελεστικού Διευθυντή Ευρωπαϊκού 
Οργανισμού Άμυνας στην ΚύπροO Υπουργός Άμυνας, κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης είχε σήμερα συνάντηση στο ΓΕΕΦ με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (ΕΟΑ) κ. Jorge Domecq. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη του κ. Domecq στο νησί μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Αφού έτυχε ενημέρωσης για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Κύπρου, ο κ. Domecq είχε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας και στη συνέχεια ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών.

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας μεταβαίνει αύριο στο Κάιρο

22/04/2015

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης αναχωρεί αύριο για το Κάιρο, όπου θα εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην επίσημη τελετή των θυρανοιξίων του ανακαινισμένου Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στο Κάιρο.

περισσότερα ...


Επίσημος Εορτασμός Αγίου Γεωργίου, Προστάτη του Στρατού Ξηράς

22/04/2015

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί, στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη, ο επίσημος εορτασμός του προστάτη του Στρατού Ξηράς, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στο Στρατόπεδο «ΑΝΔΡΕΑ ΣΟΥΡΟΥΚΛΗ», στη Λάρνακα.

περισσότερα ...


Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων του ΥΠΑΜ κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη,22 και 23 Απριλίου 2015

21/04/2015

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015 - 9:00 μ.μ. Θα παραθέσει δείπνο προς τιμή του νέου Εκτελεστικού Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας κ. Jorge Domecq ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο. Το δείπνο θα πραγματοποιηθεί στη Λέσχη Αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς. Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015 - 8:30 π.μ. Θα υποδεχθεί στο γραφείο του στο ΓΕΕΦ το νέο Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας κ. Jorge Domecq όπου και θα πραγματοποιηθούν οι επίσημες συνομιλίες.

περισσότερα ...


Επίσημη Επίσκεψη Εκτελεστικού Διευθυντή Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας στην Κύπρο

21/04/2015

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι ο νέος Εκτελεστικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (ΕΟΑ) κ. Jorge Domecq θα πραγματοποιήσει αύριο επίσημη διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, θα υπογραφεί Συμφωνία Κοινής Προμήθειας Δορυφορικών Επικοινωνιών (EU Satellite Market Joint Procurement Arrangement – EU SATCOM MARKET JPA). Σκοπός της συμφωνίας, είναι η παροχή εμπορικού τύπου δορυφορικών επικοινωνιών (σταθερών και κινητών), καθώς και συναφών υπηρεσιών για καθημερινή χρήση, αλλά και για τις επιχειρήσεις.

περισσότερα ...


Παρουσία Υπουργού Άμυνας στην τελετή αναστήλωσης κρησφύγετου της ΕΟΚΑ

20/04/2015

Παρουσία Υπουργού Άμυνας στην τελετή αναστήλωσης κρησφύγετου της ΕΟΚΑΠραγματοποιήθηκε χθες η τελετή αναστήλωσης κρησφύγετου της ΕΟΚΑ στο τρίγωνο Λυμπιών – Ψευδά – Κόσιης με πρωτοβουλία του Αθλητικού Σωματείου «Απόλλων» Λυμπιών και με την ευγενή χορηγία του αγωνιστή της ΕΟΚΑ κ. Μάριου Ανδρέου Ολυμπίου. Στην τελετή παρευρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό, εκ μέρους του Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Υπουργός Άμυνας, κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης.

περισσότερα ...


Αγώνας Ανώμαλου Δρόμου 2015 (CISM Day Run 2015)

16/04/2015

Αγώνας Ανώμαλου Δρόμου 2015 (CISM Day Run 2015)Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Εθνικής Φρουράς (ΑΣΑΕΦ), σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου (ΚΟΕΑΣ), θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 25 Απριλίου 2015 τον 6ο αγώνα ανώμαλου δρόμου (CISM Day Run 2015), απόστασης 5χλμ., στο Στρατόπεδο «Στέλιου Μαυρομάτη» στην περιοχή Σταυροβουνίου. Ο αγώνας «CISM Day Run» έχει καθιερωθεί ως θεσμός και πραγματοποιείται κάθε χρόνο από αρκετά κράτη μέλη του Διεθνούς Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού (CISM), με σκοπό τον εορτασμό της επετείου ίδρυσής του. Το CISM αποσκοπεί στην προώθηση και ανάπτυξη του αθλητισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις των κρατών μελών του, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης και συνεργασίας.

περισσότερα ...


Εντοπισμός δράστη για απώλεια στρατιωτικού τυφεκίου G3 από Ε.Φ.

15/04/2015

Το ΓΕΕΦ ανακοινώνει ότι έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες που είχαν διαταχθεί μετά την απώλεια ενός στρατιωτικού τυφεκίου G3A4 από Μονάδα της Εθνικής Φρουράς στις 6 Απριλίου 2015, με τον εντοπισμό του δράστη, ο οποίος και ομολόγησε την πράξη του. Ο δράστης είναι εθνοφρουρός και έχουν κινηθεί σε βάρος του όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Σημειώνεται ότι το τυφέκιο είχε ανευρεθεί στις 7 Απριλίου, μετά την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών της Ε.Φ και με τη συνδρομή της Αστυνομίας.


Ο Υπουργός Άμυνας συνόδευσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

08/04/2015

Ο Υπουργός Άμυνας συνόδευσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, συνόδευσε σήμερα τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας σε επισκέψεις στο 2ο Μηχανοκίνητο Τάγμα της ΕΛΔΥΚ στο στρατόπεδο «Ανδρέα Ζάκου» στην Αθαλάσσα και στην ΧΧ Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία στο στρατόπεδο «Σταύρου Στυλιανίδη» στον Κόρνο, με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα.

περισσότερα ...


Ο πρώτος κύκλος του Ελεύθερου Πανεπιστημίου

08/04/2015

Ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Άμυνας με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, θα λειτουργήσει φέτος ο θεσμός του Ελεύθερου Πανεπιστημίου που θα απευθύνεται τόσο στα μόνιμα στελέχη της Εθνικής Φρουράς, όσο και στο πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Άμυνας. Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο θα απονέμει διπλώματα μετά από παρακολούθηση σειράς διαλέξεων, σε θέματα που επικεντρώνονται στους τομείς της άμυνας, της ασφάλειας, των διεθνών σχέσεων, της διπλωματικής ιστορίας ή συναφούς θεματολογίας.

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας επισκέφτηκε σήμερα φυλάκια στην περιοχή Τηλλυρίας για δώρα και πασχαλινές ευχές

07/04/2015

Ο Υπουργός Άμυνας επισκέφτηκε σήμερα φυλάκια στην περιοχή Τηλλυρίας για δώρα και πασχαλινές ευχές Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Γεώργιο Μπασιακούλη, μετέβη σήμερα με ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς, στην περιοχή Πύργου Τηλλυρίας, όπου επισκέφθηκε φυλάκια της Γραμμής Καταπαύσεως του Πυρός και παρέδωσε δώρα στους στρατιώτες. Απευθυνόμενος στους εθνοφρουρούς ο Υπουργός Άμυνας τόνισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: «Είμαστε εδώ σήμερα, στην ακριτική και απομακρυσμένη αυτή περιοχή για να στείλουμε το μήνυμα πως όχι μόνο δεν ξεχνούμε αλλά η πρώτη μας μέριμνα μας είναι σ’ αυτούς που υπηρετούν στα προκεχωρημένα φυλάκια της γραμμής αντιπαράταξης.

περισσότερα ...


Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Άμυνας και Πανεπιστημίου Λευκωσίας

06/04/2015

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Άμυνας και Πανεπιστημίου ΛευκωσίαςΠραγματοποιήθηκε σήμερα τελετή υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Το Μνημόνιο θέτει τους βασικούς άξονες και θεσμοθετεί τη σχέση μεταξύ των δύο μερών, η οποία έχει ως στόχο την προώθηση μιας αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας όσον αφορά την εκπαίδευση και την έρευνα στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας γενικότερα.

περισσότερα ...


Παρουσία Υπουργού Άμυνας στην τελετή έγερσης του Αγίου Λαζάρου

06/04/2015

Παρουσία Υπουργού Άμυνας στην τελετή έγερσης του Αγίου ΛαζάρουΟ Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης παρευρέθηκε το Σάββατο 4 Απριλίου 2015 στην τελετή έγερσης του Αγίου Λαζάρου η οποία εορτάστηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου στην Λάρνακα. Μετά το πέρας της λειτουργίας έγινε περιφορά της Αγίας Κάρας και των Ιερών Λειψάνων στους κεντρικούς δρόμους της Λάρνακας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής, θρησκευτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου.

περισσότερα ...


Τελετή απονομής διακριτικών σημάτων του 75ου Σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφέων

03/04/2015

Τελετή απονομής διακριτικών σημάτων του 75ου Σχολείου 
Υποβρυχίων ΚαταστροφέωνΟ Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης παρευρέθηκε σήμερα στην τελετή απονομής των πτυχίων και των διακριτικών σημάτων στους απόφοιτους του 75ου Σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφέων. Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας, αφού τόνισε ότι η σημερινή τελετή αποτελεί το επιστέγασμα της σκληρής εκπαίδευσης και της επίμοχθης προσπάθειας που κατέβαλαν οι νέοι βατραχάνθρωποι και αφού εξήρε το ψυχικό σθένος και το υψηλό τους φρόνημα, ανακοίνωσε σημαντικά μέτρα για την ενίσχυση των ΟΥΚ.

περισσότερα ...


Συνεργασία Υπουργείου Άμυνας με Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας για υποβολή και ανάπτυξη προτάσεων για προγράμματα τεχνολογίας διπλής χρήσης

03/04/2015

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία υποβολής προτάσεων αναφορικά με την ανάπτυξη προγραμμάτων στον τομέα της τεχνολογίας διπλής χρήσης, όπως για παράδειγμα συστημάτων επικοινωνίας, λογισμικών συστημάτων, συστημάτων αυτοματισμού, αισθητήρων υψηλής ευαισθησίας, αλλά και γενικά συστημάτων τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για στρατιωτικούς και για πολιτικούς σκοπούς.

περισσότερα ...


Προκαταρκτικές εξετάσεις των υποψηφίων για εισαγωγή στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και στις στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών της Ελλάδας για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016

03/04/2015

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει για πληροφόρηση των υποψηφίων για εισαγωγή στα πιο πάνω Ιδρύματα/Σχολές ότι οι προκαταρκτικές εξετάσεις που γίνονται από το Υπουργείο Άμυνας, θα διεξαχθούν στους πιο κάτω χώρους και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ακολουθεί:

περισσότερα ...


Εορτασμοί για την εθνική επέτειο της 1ης Απριλίου 1955

02/04/2015

Εορτασμοί για την εθνική επέτειο της 1ης Απριλίου 1955Τελέστηκε χθες στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη πανηγυρική δοξολογία για την εθνική επέτειο της 1ης Απριλίου 1955, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου. Στη δοξολογία παρευρέθηκε και ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, ο οποίος συνόδευε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη. Ακολούθησε τρισάγιο στους τάφους των ηρώων στα Φυλακισμένα Μνήματα και κατάθεση στεφάνων.

περισσότερα ...


Δεύτερη μέρα επίσημης επίσκεψης Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας

31/03/2015

Δεύτερη μέρα επίσημης επίσκεψης Προέδρου της Ελληνικής ΔημοκρατίαςO Υπουργός Άμυνας, κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης συνόδευσε σήμερα το μεσημέρι το νέο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, σε επίσκεψή του στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αφού έτυχε ενημέρωσης από το Διοικητή της Δύναμης Συνταγματάρχη κ. Θεοδώρου, ξεναγήθηκε στο πολεμικό μουσείο και στη συνέχεια μίλησε στους οπλίτες της ΕΛΔΥΚ.

περισσότερα ...


Εβδομάδα αιμοδοσίας εις μνήμη Τάσου Μητσόπουλου

30/03/2015

Εβδομάδα αιμοδοσίας εις μνήμη Τάσου ΜητσόπουλουΟ Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης παρευρέθηκε σήμερα στην εκδήλωση αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο Ηλία Παπακυριακού στην Αθαλάσσα. Η αιμοδοσία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εις μνήμη του τέως Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου σε όλους τους σχηματισμούς της Εθνικής Φρουράς σε όλη την Κύπρο από 30 Μαρτίου μέχρι 3 Απριλίου 2015.

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας συνόδευσε το νέο Έλληνα Πρόεδρο

30/03/2015

Ο Υπουργός Άμυνας συνόδευσε το νέο Έλληνα ΠρόεδροO Υπουργός Άμυνας, κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης συνόδευσε σήμερα το νέο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, σε επίσκεψή του στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, όπου κατέθεσε στεφάνι. Άγημα και η Φιλαρμονική της Εθνικής Φρουράς απέδωσαν τιμές.

περισσότερα ...


Δεντροφύτευση εις μνήμη πεσόντων της περιοχής Ακροπόλεως και Δασουπόλεως

29/03/2015

Δεντροφύτευση εις μνήμη πεσόντων της περιοχής Ακροπόλεως και ΔασουπόλεωςΟ Υπουργός Άμυνας παρευρέθηκε χθες και χαιρέτησε εκδήλωση δεντροφύτευσης εις μνήμη των ηρωικώς πεσόντων της περιοχής Ακροπόλεως και Δασουπόλεως κατά τη τουρκική εισβολή του 1974 και κατά τη διάρκεια των γεγονότων του 1963-64. Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην οδό Λασηθίου πίσω από το Ιατρικό Κέντρο «ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ» στη Δασούπολη, τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Άμυνας.

περισσότερα ...


Αποκαλυπτήρια προτομών των ηρώων του χωριού Πολιτικού

28/03/2015

Αποκαλυπτήρια προτομών των ηρώων του χωριού ΠολιτικούΠραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 από τον Υπουργό Άμυνας κ. Χριστόφορο Φωκαΐδη τα αποκαλυπτήρια των προτομών των ηρώων του χωριού Πολιτικού, Κωνσταντίνου Κίτα, Κώστα Νικολάου και Χάριτου Χαρίτου. Σε χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας, αφού εξήρε το μεγαλείο της θυσίας των ηρώων, τόνισε ότι η πράξη των αποκαλυπτηρίων αποτελεί υπόμνηση αυτοσυνειδησίας για όλους μας.

περισσότερα ...


Καλύτερα 2014

Εκστρατεία για την πρόληψη των πυρκαγιών

Εγκόλπιο - Υπηρετώντας την Πατρίδα

Διαδικασία εξασφάλισης διαβουλεύσεων πριν την
υποβολή αίτησης για πολεοδομική αδεία

Αντιναρκωτικό  Συμβουλίο Κύπρου

Υπηρεσία Αντιναρκωτικού  Συμβουλίου Κύπρου

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς

Κύπρος

Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης

ΚΣΕΔ - Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης

112 - Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Κλήσης Έκτακτης Ανάγκης

Δημόσιες Συμβάσεις

Κάντο Ηλεκτρονικά

Τελευταία Ενημέρωση στις: 28/04/2015 09:32:03 πμ
 

© 2011 - 2015 Κυπριακή Δημοκρατία,
Υπουργείο Άμυνας