Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Άμυνας

Καλώς Ήλθατε στο Διαδικτυακό μας Τόπο


Πρώτη επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας της Κύπρου στην Κίνα μετά από δώδεκα χρόνια

11/09/2014

Πρώτη επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας της Κύπρου στην Κίνα μετά από δώδεκα χρόνιαΤην πρώτη μετά από 12 χρόνια, επίσημη επίσκεψη Υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, πραγματοποιεί ο Υπουργός κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ολοκληρώθηκε η πρώτη επίσημη συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, Στρατηγό Xu Qiliang, δεύτερο στην τάξη μετά τον Πρόεδρο της χώρας.

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας συμμετείχε στην Άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της Ε.Ε. στο Μιλάνο

10/09/2014

Ο Υπουργός Άμυνας συμμετείχε στην Άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της Ε.Ε. στο ΜιλάνοΤην επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης της ορατής απειλής που προκύπτει για την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο από την χωρίς προηγούμενο βίαιη και ειδεχθή δράση του ούτω καλούμενου Ισλαμικού Κράτους, υπογράμμισε κατά την παρέμβαση του στη χθεσινή πρώτη ενότητα της Άτυπης Συνόδου των Υπουργών Άμυνας της Ε.Ε. στο Μιλάνο, ο Κύπριος Υπουργός κ. Χριστόφορος Φωκαίδης. Αφού σκιαγράφησε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ε.Ε. από τις κρίσεις που σοβούν στη νότια και ανατολική περιφέρειά της, ο Κύπριος Υπουργός τόνισε την ανάγκη ανάληψης συντονισμένης δράσης για αποτροπή της διάχυσης των συνεπακόλουθων και συνεπειών των κρίσεων αυτών στο εσωτερικό της Ε.Ε..

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας θα συμμετάσχει στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας της ΕΕ στο Μιλάνο

08/09/2014

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης μεταβαίνει αύριο στο Μιλάνο, προκειμένου να συμμετάσχει στην Άτυπη Συνάντηση των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), που θα πραγματοποιηθεί στις 9-10 Σεπτεμβρίου 2014, στα πλαίσια της Ιταλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

περισσότερα ...


Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη στην ημερίδα με θέμα «Παρατήρηση Γης»

05/09/2014

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη
στην ημερίδα με θέμα «Παρατήρηση Γης»Είναι με ιδιαίτερη χαρά που χαιρετίζω τη σημερινή ημερίδα με θέμα: «Παρατήρηση Γης», η οποία διοργανώνεται από κοινού από το CYPRUS REMOTE SENSING SOCIETY, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου, το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (ΤΗΕ) του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων, το Υπουργείο Άμυνας, και θα ήθελα θερμά να συγχαρώ τους διοργανωτές για αυτή την εξαιρετική πραγματικά πρωτοβουλία.

περισσότερα ...


Ομιλία του ΥΠΑΜ κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη - "Προσφορά μαθημάτων προπτυχιακού επιπέδου σε εθνοφρουρούς της ΕΦ από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου"

04/09/2014

Ομιλία του ΥΠΑΜ κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη -  Θα ήθελα θερμά να ευχαριστήσω τον συνάδελφο Υπουργό Παιδείας και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο για την πολύ εποικοδομητική και καρποφόρα συνεργασία που είχαμε το τελευταίο διάστημα και που μας επιτρέπει σήμερα να ανακοινώσουμε αυτό το πολύ πρωτοποριακό μέτρο.

περισσότερα ...


Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη στην τελετή διαβεβαίωσης των σπουδαστών στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και στις Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών της Ελλάδας

04/09/2014

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη στην τελετή διαβεβαίωσης των σπουδαστών στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και στις Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών της Ελλάδας Θέλω κατ’ αρχάς να σας εκφράσω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια για την επιτυχία σας και να σας ευχηθώ καλές και παραγωγικές σπουδές. Η σημερινή διαβεβαίωση αποτελεί το επιστέγασμα των σκληρών προσπαθειών σας, και σηματοδοτεί την έναρξη της ενεργούς προσφοράς σας προς τις Ένοπλες Δυνάμεις. Επιλέξατε να βάλετε την τιμημένη στολή του στρατιωτικού και να υπηρετήσετε την ύψιστη αποστολή της προάσπισης της ελευθερίας και της κυριαρχίας της πατρίδας, με ευπρέπεια, θάρρος, και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

περισσότερα ...


Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη, στην παράδοση δύο ημιφουσκωτών σκαφών Έρευνας και Διάσωσης

01/09/2014

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη,
στην παράδοση δύο ημιφουσκωτών σκαφών Έρευνας και ΔιάσωσηςΩς αρμόδιος Υπουργός για την Επιχειρησιακή λειτουργία του συστήματος Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα ήθελα να εκφράσω τη μεγάλη μου ικανοποίηση για τη σημαντική συμβολή των ναυαγοσωστικών Ομάδων των Δήμων και Επαρχιακών Διοικήσεων, στην προσπάθεια δημιουργίας ενός πλήρως αποτελεσματικού συστήματος Έρευνας και Διάσωσης.

περισσότερα ...


Επιμνημόσυνος Λόγος στο μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ Μιχαλάκη Παρίδη

31/08/2014

Επιμνημόσυνος Λόγος στο μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ Μιχαλάκη ΠαρίδηΑκουμπώντας με ευλάβεια στον προφητικό λόγο του ήρωα Μιχαλάκη Παρίδη, όπως αυτός αποτυπώνεται στο ποίημά του που μόλις διάβασα, και με αισθήματα βαθιάς συγκίνησης και υπερηφάνειας, συγκεντρωθήκαμε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, για να αποτίσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής και τον προσήκοντα σεβασμό στο άξιο τέκνο της λεβεντομάνας γης της Αναφωτίας. Της ηρωοτόκου κοινότητας της Αναφωτίας, που μέσα στα σπλάχνα της ανέθρεψε και ανέδειξε μεγάλους και δοξασμένους άνδρες.

περισσότερα ...


Τελετή παράδοσης ημιφουσκωτών σκαφών από το ΚΣΕΔ για σκοπούς έρευνας και διάσωσης

28/08/2014

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα, 01 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί, στην παρουσία των αρμοδίων Υπουργών, Άμυνας και Συγκοινωνιών και Έργων, τελετή παράδοσης δυο ημιφουσκωτών σκαφών από το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), προς τον Δήμο Λάρνακας και τη Μονάδα Υποβρύχιων Καταστροφών της Διοίκησης Ναυτικού του ΓΕΕΦ. Η τελετή θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Λάρνακας.

περισσότερα ...


Δελτίο Τύπου αναφορικά με δημοσίευμα της Εφημερίδας «Χαραυγή» με τίτλο «Έμεινε από καύσιμα η Εθνική Φρουρά και χρησιμοποιεί τα αποθέματα»

24/08/2014

Αναφορικά με το πιο πάνω δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγή» στις 24 Αυγούστου 2014, το Υπουργείο Άμυνας επιθυμεί να σημειώσει τα ακόλουθα: Παρά τις δύσκολες συνθήκες για τα δημόσια οικονομικά του κράτους και την ανάγκη για μείωση των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού, η κυβέρνηση αποφάσισε όπως στην περίπτωση του Υπουργείου Άμυνας, οι προϋπολογισμοί για την τριετία 2014-2016 παραμείνουν σταθεροί.

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Σέρβο ομολογό του

22/08/2014

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Σέρβο ομολογό τουΟ Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τον Υπουργό Άμυνας της Σερβίας κ. Bratislav Gašić, στο πλαίσιο της μονοήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κύπρο για να επιθεωρήσει το σερβικό στρατιωτικό απόσπασμα που συμμετέχει στην Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ).

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας της Σερβίας επισκέπτεται την Κύπρο

21/08/2014

Μονοήμερη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί αύριο ο Υπουργός Άμυνας της Σερβίας κ. Bratislav Gašiζ , επικεφαλής αντιπροσωπίας των Ενόπολων Δυνάμεων της χώρας.

περισσότερα ...


Εθνική Φρουρά & Ιστορία. Εξαμηνιαίο περιοδικό Ιανουάριος - Ιούνιος 2014 - τεύχος 33ο

12/08/2014

Εθνική Φρουρά & Ιστορία. Εξαμηνιαίο περιοδικό Ιανουάριος - Ιούνιος 2014 - τεύχος 33οΜηνυμα Υπουργου Άμυνας Κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη: Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω την 33η έκδοση του περιοδικού «Εθνική Φρουρά και Ιστορία», η οποία συμπίπτει με την επέτειο των πενήντα χρόνων από την ίδρυση της Εθνικής Φρουράς. Η έκδοση αυτή είναι η πρώτη που θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα και σε ηλεκτρονική μορφή σηματοδοτώντας οριστικά την είσοδο των Ενόπλων μας Δυνάμεων στην εποχή της γνώσης και της τεχνολογίας. Στη νέα αυτή εποχή, η επιτυχία κάθε οργανισμού έγκειται στη δυνατότητά του να προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες. Αυτό συνεπάγεται μεταξύ άλλων, συνεχή εκπαίδευση, ευελιξία και προνοητικότητα.

περισσότερα ...


50 Χρόνια Εθνική Φρουρά - Έκθεση ιστορικών κειμηλίων και τεκμηρίων

21/05/2014

50 Χρόνια Εθνική Φρουρά - Έκθεση ιστορικών κειμηλίων και τεκμηρίωνΤο Υπουργείο Άμυνας διοργανώνει Έκθεση Ιστορικών Κειμηλίων και Τεκμηρίων, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την ίδρυση της Εθνικής Φρουράς. Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη της ιστορίας, του ρόλου, του έργου και της προσφοράς της Εθνικής Φρουράς από ιδρύσεώς της. Τα εγκαίνια θα τελέσει, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης την Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014, η ώρα 19.00. Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 30 Μαΐου 2014 μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2014 (ώρες λειτουργίας: Δευτέρα –Παρασκευή 09.00 – 16.00 και Σάββατο 09.00 – 13.00).

περισσότερα ...


Εισαγωγή φοιτητών στις θέσεις Στρατιωτικών Σχολών

11/03/2014

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι με έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου, έχουν διατεθεί θέσεις για κάθε Ίδρυμα/Σχολή ως εξής:

περισσότερα ...Εκστρατεία για την πρόληψη των πυρκαγιών

Διαδικασία εξασφάλισης διαβουλεύσεων πριν την
υποβολή αίτησης για πολεοδομική αδεία

Εγκόλπιο - Υπηρετώντας την Πατρίδα

Ευρωπαϊκές Εκλογές 22-25 Μαΐου 2014

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κύπρος

Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς

ΚΣΕΔ - Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης

Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης

112 - Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Κλήσης Έκτακτης Ανάγκης

Δημόσιες Συμβάσεις

Κάντο Ηλεκτρονικά

Τελευταία Ενημέρωση στις: 13/09/2014 04:36:48 PM
 

© 2011 - 2014 Κυπριακή Δημοκρατία,
Υπουργείο Άμυνας