Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Άμυνας

Καλώς Ήλθατε στο Διαδικτυακό μας Τόπο


Δελτίο Τύπου αναφορικά με δημοσίευμα της Εφημερίδας «Χαραυγή» με τίτλο «Έμεινε από καύσιμα η Εθνική Φρουρά και χρησιμοποιεί τα αποθέματα»

24/08/2014

Αναφορικά με το πιο πάνω δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγή» στις 24 Αυγούστου 2014, το Υπουργείο Άμυνας επιθυμεί να σημειώσει τα ακόλουθα: Παρά τις δύσκολες συνθήκες για τα δημόσια οικονομικά του κράτους και την ανάγκη για μείωση των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού, η κυβέρνηση αποφάσισε όπως στην περίπτωση του Υπουργείου Άμυνας, οι προϋπολογισμοί για την τριετία 2014-2016 παραμείνουν σταθεροί.

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Σέρβο ομολογό του

22/08/2014

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Σέρβο ομολογό τουΟ Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τον Υπουργό Άμυνας της Σερβίας κ. Bratislav Gašić, στο πλαίσιο της μονοήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κύπρο για να επιθεωρήσει το σερβικό στρατιωτικό απόσπασμα που συμμετέχει στην Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ).

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας της Σερβίας επισκέπτεται την Κύπρο

21/08/2014

Μονοήμερη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί αύριο ο Υπουργός Άμυνας της Σερβίας κ. Bratislav Gašiζ , επικεφαλής αντιπροσωπίας των Ενόπολων Δυνάμεων της χώρας.

περισσότερα ...


Συνάντηση με τον απερχόμενο και το νέο Διοικητή της ΕΛΔΥΚ είχε ο Υπουργός Άμυνας

12/08/2014

Συνάντηση με τον απερχόμενο και το νέο Διοικητή της ΕΛΔΥΚ είχε ο Υπουργός ΆμυναςΟ Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαϊδης είχε σήμερα Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014, συνάντηση με τον απερχόμενο Διοικητή της ΕΛΔΥΚ, Συνταγματάρχη Κουρή Γεώργιο και το νέο Διοικητή της ΕΛΔΥΚ, Συνταγματάρχη Θεοδώρου Εμανουήλ. Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Φωκαϊδης επέδωσε αναμνηστική πλακέτα στον απερχόμενο Διοικητή για τη συμπλήρωση της ευδόκιμης θητείας του ως Διοικητή της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ).

περισσότερα ...


Εθνική Φρουρά & Ιστορία. Εξαμηνιαίο περιοδικό Ιανουάριος - Ιούνιος 2014 - τεύχος 33ο

12/08/2014

Εθνική Φρουρά & Ιστορία. Εξαμηνιαίο περιοδικό Ιανουάριος - Ιούνιος 2014 - τεύχος 33οΜηνυμα Υπουργου Άμυνας Κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη: Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω την 33η έκδοση του περιοδικού «Εθνική Φρουρά και Ιστορία», η οποία συμπίπτει με την επέτειο των πενήντα χρόνων από την ίδρυση της Εθνικής Φρουράς. Η έκδοση αυτή είναι η πρώτη που θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα και σε ηλεκτρονική μορφή σηματοδοτώντας οριστικά την είσοδο των Ενόπλων μας Δυνάμεων στην εποχή της γνώσης και της τεχνολογίας. Στη νέα αυτή εποχή, η επιτυχία κάθε οργανισμού έγκειται στη δυνατότητά του να προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες. Αυτό συνεπάγεται μεταξύ άλλων, συνεχή εκπαίδευση, ευελιξία και προνοητικότητα.

περισσότερα ...


Επιχείρηση ΚΣΕΔ: Αεροδιακομιδή σοβαρά ασθενούς από το δεξαμενόπλοιο «PINK CORAL»

11/08/2014

Επιχείρηση ΚΣΕΔ: Αεροδιακομιδή σοβαρά ασθενούς από το δεξαμενόπλοιο «PINK CORAL»Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), στις 11 Αυγούστου 2014 και ώρα 1.55 μ.μ., μετά από πληροφορία που έλαβε για ρουμανικής καταγωγής ασθενή σε κώμα στο υπό Μαλτέζικη σημαία δεξαμενόπλοιο «Pink Coral», σχεδίασε και συντόνισε την εκτέλεση επιχείρησης αεροδιακομιδής από τη θαλάσσια περιοχή 15 ναυτικά μίλια νότια του Βασιλικού.

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε σχηματισμούς και μονάδες της Εθνικής Φρουράς

08/08/2014

Ο Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε σχηματισμούς και μονάδες 
της Εθνικής ΦρουράςΟλοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος επισκέψεων του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη σε μεγάλους Σχηματισμούς και Μονάδες της Εθνικής Φρουράς. Στις επισκέψεις εργασίας τον Υπουργό συνόδευε ο νέος Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης.

περισσότερα ...


Επιμνημόσυνος λόγος του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη στο μνημόσυνο πεσόντων Τεθωρακισμένων

06/08/2014

Επιμνημόσυνος λόγος του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη στο μνημόσυνο πεσόντων ΤεθωρακισμένωνΜε αισθήματα συγκίνησης, δέους και εθνικής υπερηφάνειας συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ, στο χώρο του μνημείου Πεσόντων και Αγνοουμένων Πεσόντων στο Στρατόπεδο Σταύρου Στυλιανίδη, για να αποδώσουμε τον πρέποντα φόρο τιμής και τον προσήκοντα σεβασμό στους ηρωικώς πεσόντες των Τεθωρακισμένων και να αναπέμψουμε δέηση για την ανεύρεση των αγνοουμένων Αξιωματικών και Οπλιτών.

περισσότερα ...


Καταπλέει στο λιμάνι της Λεμεσού το Ελληνικό Αρματαγωγό «ΙΚΑΡΙΑ»

06/08/2014

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 08 Αυγούστου 2014, θα καταπλεύσει στο λιμάνι Λεμεσού το Αρματαγωγό (Α/Γ) «ΙΚΑΡΙΑ» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των μαθητών της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού. Το πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι Λεμεσού μέχρι τις 10 Αυγούστου 2014 και το κοινό θα μπορεί να το επισκεφθεί στις 08 και 09 Αυγούστου από τις 5:30 μ.μ. έως τις 8:00 μ.μ..


Επιχείρηση έρευνας – διάσωσης μετά από πτώση υπερελαφρού αεροσκάφους στην περιοχή Ακάμα

05/08/2014

Επιχείρηση έρευνας – διάσωσης μετά από πτώση υπερελαφρού αεροσκάφους στην περιοχή ΑκάμαΤο Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι στις 5 Αυγούστου 2014 και ώρα 19:50, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε επείγουσα κλήση, μέσω του Γενικού Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς, σχετικά με πτώση υπερελαφρού αεροσκάφους στην περιοχή ‘’Fontana Amoroza’’ του Ακάμα, με ένα επιβαίνοντα.

περισσότερα ...


Επαύξηση των ελέγχων και αυστηρή τήρηση των συμβολαίων σε σχέση με την προμήθεια τροφίμων στην Εθνική Φρουρά

05/08/2014

Το Υπουργείο Άμυνας, με αφορμή τα τελευταία περιστατικά προμήθειας τροφίμων εκτός προδιαγραφών σε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς, κρίνει σκόπιμο να επισημάνει στις προμηθεύτριες εταιρείες όπως τηρούν επακριβώς τις προδιαγραφές των τροφίμων και των κριτηρίων ελέγχου παραλαβής των προμηθευόμενων υλών, όπως αυτά προβλέπονται στους όρους των συμβάσεών τους.

περισσότερα ...


Συλλυπητήρια του Υπουργείου Άμυνας για το θάνατο του Χριστόδουλου Πασιαρδή, πρώην Υπουργού Άμυνας

05/08/2014

H πολιτική ηγεσία, το προσωπικό του Υπουργείου Άμυνας καθώς και τα στελέχη της Εθνικής Φρουράς, εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για το θάνατο του πρώην Υπουργού Άμυνας Χριστόδουλου Πασιαρδή και απευθύνουν τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους προς την οικογένεια του εκλιπόντος. Ο αείμνηστος Χριστόδουλος Πασιαρδής διετέλεσε Υπουργός Άμυνας κατά τα έτη 2007-2008 και εργάστηκε για την ενδυνάμωση και αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς. Στην κηδεία, η οποία θα τελεστεί αύριο, 5 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο Σοφίας, θα παραστεί ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, ενώ η Εθνική Φρουρά θα του αποδώσει τις πρέπουσες στρατιωτικές τιμές.


Αυστηροί έλεγχοι και έγκαιρη παρέμβαση του Υπουργειου Άμυνας για απόσυρση τροφίμων εκτός προδιαγραφών

04/08/2014

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της επαύξησης των ελέγχων που διεξάγει στα τρόφιμα που παραδίδονται στην Εθνική Φρουρά, ζήτησε από τα αρμόδια όργανα του κράτους όπως διενεργήσουν εργαστηριακό έλεγχο σε δείγμα παρτίδας κατεψυγμένων κοτόπουλων, που αφορούσε στην περιεκτικότητά τους σε νερό, βάσει του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 543/2008.

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε επετειακή εκδήλωση για τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στη Γλασκόβη

04/08/2014

Ο Υπουργός Άμυνας εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε επετειακή εκδήλωση για τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στη  ΓλασκόβηΟ Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης παρέστη σήμερα σε εκδήλωση που διοργάνωσε στη Γλασκόβη η Βρετανική Κυβέρνηση, για την επέτειο των 100 χρόνων από την έναρξη του Ά Παγκόσμιου Πόλεμου, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

περισσότερα ...


Ο Υπουργός Άμυνας παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων της 2014 Β’ ΕΣΣΟ στη Λάρνακα

01/08/2014

Ο Υπουργός Άμυνας παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων της 2014 Β’  ΕΣΣΟ στη ΛάρνακαΟ Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη, παρακολούθησε σήμερα το πρωί, στο νέο στάδιο του ΓΣΖ στη Λάρνακα, την επίσημη τελετή ορκωμοσίας των νεοσύλλεκτων οπλιτών της 2014 Β΄ ΕΣΣΟ του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) Λάρνακας, αλλά και των νεοσυλλέκτων που εκπαιδεύτηκαν στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Μονάδων Καταδρομών (ΚΕΜΚ), στο στρατόπεδο «Στέλιου Μαυρομμάτη» στο Σταυροβούνι.

περισσότερα ...


Δήλωση εκπροσώπου του Υπουργείου Άμυνας, κ. Στέφανου Στεφανίδη, για τροποποίηση της Απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου

30/07/2014

Το Υπουργείο Άμυνας επιθυμεί να προβεί σε δήλωση σε σχέση με το ζήτημα που προέκυψε αναφορικά με το κριτήριο της όρασης κατά την επιλογική διαδικασία στις Ειδικές Δυνάμεις. Καταρχάς, διευκρινίζεται ότι κατά την επιλογική διαδικασία για τις Ειδικές Δυνάμεις, φέτος, υπήρξε πλήρης εφαρμογή και συμμόρφωση με τα κριτήρια όπως προβλέπονται στη σχετική Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

περισσότερα ...


50 Χρόνια Εθνική Φρουρά - Έκθεση ιστορικών κειμηλίων και τεκμηρίων

21/05/2014

50 Χρόνια Εθνική Φρουρά - Έκθεση ιστορικών κειμηλίων και τεκμηρίωνΤο Υπουργείο Άμυνας διοργανώνει Έκθεση Ιστορικών Κειμηλίων και Τεκμηρίων, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την ίδρυση της Εθνικής Φρουράς. Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη της ιστορίας, του ρόλου, του έργου και της προσφοράς της Εθνικής Φρουράς από ιδρύσεώς της. Τα εγκαίνια θα τελέσει, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης την Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014, η ώρα 19.00. Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 30 Μαΐου 2014 μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2014 (ώρες λειτουργίας: Δευτέρα –Παρασκευή 09.00 – 16.00 και Σάββατο 09.00 – 13.00).

περισσότερα ...


Εισαγωγή φοιτητών στις θέσεις Στρατιωτικών Σχολών

11/03/2014

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι με έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου, έχουν διατεθεί θέσεις για κάθε Ίδρυμα/Σχολή ως εξής:

περισσότερα ...Εκστρατεία για την πρόληψη των πυρκαγιών

Διαδικασία εξασφάλισης διαβουλεύσεων πριν την
υποβολή αίτησης για πολεοδομική αδεία

Εγκόλπιο - Υπηρετώντας την Πατρίδα

Ευρωπαϊκές Εκλογές 22-25 Μαΐου 2014

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κύπρος

Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς

ΚΣΕΔ - Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης

Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης

112 - Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Κλήσης Έκτακτης Ανάγκης

Δημόσιες Συμβάσεις

Κάντο Ηλεκτρονικά

Τελευταία Ενημέρωση στις: 26/08/2014 11:27:13 AM
 

© 2011 - 2014 Κυπριακή Δημοκρατία,
Υπουργείο Άμυνας