Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Άμυνας

Καλώς Ήλθατε στο Διαδικτυακό μας Τόπο
Διεξαγωγή Mεγάλης Διεθνούς Άσκησης «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ 2015»

23/05/2015

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, διοργανώνει τη διεθνή άσκηση «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ 2015». Η άσκηση, που αρχίζει τη Δευτέρα 25 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 29 Μαΐου 2015, θα διεξαχθεί σε τέσσερις φάσεις σε θαλάσσιο, εναέριο και χερσαίο χώρο της επαρχίας Λάρνακας, εντός του FIR και της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

περισσότερα ...


Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων του ΥΠΑΜ κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη, 23 και 24 Μαΐου 2015

22/05/2015

Σάββατο, 23 Μαΐου 2015 - 11:00 π.μ. Θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στην Πορεία «Περπατώ και Προσφέρω» που διοργανώνεται από τις Λέσχες Lions. Η εκκίνηση της πορείας θα γίνει από το χώρο του Παλαιού Νοσοκομείου στη Λάρνακα. Κυριακή, 24 Μαΐου 2015 - 11:00 π.μ. Θα εκφωνήσει επιμνημόσυνο λόγο στο παγκύπριο μνημόσυνο των Ηρώων του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ που θα πραγματοποιηθεί στο «Ηρώον του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959» στην περιοχή Πελενδρίου – Κ.Αμιάντου.


Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Άμυνας και Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου

22/05/2015

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Άμυνας 
και Ανοικτού Πανεπιστημίου ΚύπρουΜνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης και ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου καθηγητής Κωνσταντίνος Χρίστου. Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, η διεύρυνση του προγράμματος εξ αποστάσεως φοίτησης των εθνοφρουρών, η προώθηση ενός νέου προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης καθώς και η εισαγωγή ενός νέου προγράμματος προώθησης της νεανικής επιχειρηματικότητας.

περισσότερα ...


Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων του ΥΠΑΜ κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη,22 Μαΐου 2015

21/05/2015

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015 - 11:30 π.μ. Θα έχει συνάντηση με τη Διοικούσα Επιτροπή του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας στο Υπουργείο Άμυνας. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις.


Συνάντηση Υπουργού Άμυνας με αντιπροσωπεία Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου

21/05/2015

Συνάντηση Υπουργού Άμυνας με αντιπροσωπεία
Ελληνοαμερικανικού ΙνστιτούτουΟ ρόλος της Κύπρου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και οι συνεργασίες που αναπτύσσει με τα γειτονικά κράτη στην προσπάθεια αντιμετώπισης των νέων προκλήσεων και απειλών σε μια προσπάθεια προαγωγής συνθηκών ασφάλειας και σταθερότητας συμβαδίζει πλήρως με τις επιδιώξεις των ΗΠΑ, ανέφερε κατά τη σημερινή συνάντησή του με αντιπροσωπεία της ηγεσίας του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου, ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαϊδης.

περισσότερα ...


Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων του ΥΠΑΜ κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη,21 Μαΐου 2015

20/05/2015

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015 - 9:30 π.μ. Θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία του Ελληνο-αμερικανικού Ινστιτούτου (American Hellenic Institute).


O Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς συμμετείχε στην Τακτική Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης

19/05/2015

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες η Τακτική Σύνοδος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) σε επίπεδο Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων. Στη Σύνοδο παρέστη ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Μπασιακούλης Γεώργιος. Το κύριο θέμα που απασχόλησε τη Σύνοδο ήταν η Επιχείρηση στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας (ΚΠΑΑ) για παρεμπόδιση των δικτύων παράνομης διακίνησης ανθρώπων στη Νότια Κεντρική Μεσόγειο.

περισσότερα ...


Συμμετοχή του Υπουργού Άμυνας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

19/05/2015

Πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες, η Σύνοδος του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων σε σύνθεση Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας. Το Συμβούλιο απασχόλησαν θέματα Εξωτερικής Ασφάλειας και Άμυνας και ενέκρινε Συμπεράσματα Συμβουλίου επί της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ). Της Συνόδου προήδρευσε η Ύπατη Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας της ΕΕ κα Federica Mogherini, ενώ, σε ένα μέρος των εργασιών, ήταν παρόν και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Jens Stoltenberg.

περισσότερα ...


Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Άμυνας και Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου

15/05/2015

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Άμυνας 
και Ευρωπαϊκού ΠανεπιστημίουΜνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα ο υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης και ο πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου καθηγητής Κώστας Γουλιάμος. Η συμφωνία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την από κοινού συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, τη συνεργασία για προαγωγή της εκπαίδευσης και της κατάρτισης του προσωπικού της Ε.Φ. και γενικά την αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

περισσότερα ...


Συμμετοχή Υπουργού Άμυνας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

15/05/2015

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης αναχωρεί την Κυριακή για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου, σε σύνθεση Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας. Πριν την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου, ο κ. Φωκαΐδης θα παρευρεθεί σε συνάντηση των Υπουργών Άμυνας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ενώ στη συνέχεια θα συμμετάσχει στη σύνοδο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας.

περισσότερα ...


Παρουσία Υπουργού Άμυνας στη διάλεξη με θέμα «Η άμυνα της Κύπρου ως παράγοντας επιβίωσης του Κυπριακού Ελληνισμού»

14/05/2015

Παρουσία Υπουργού Άμυνας στη διάλεξη με θέμα «Η άμυνα της Κύπρου ως παράγοντας επιβίωσης του Κυπριακού Ελληνισμού»Ο Υπουργός Άμυνας, κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, μίλησε χθες το βράδυ σε διάλεξη με θέμα «Η άμυνα της Κύπρου ως παράγοντας επιβίωσης του Κυπριακού Ελληνισμού», η οποία πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Λάρνακα. Η διάλεξη διοργανώθηκε από την Επαρχιακή Επιτροπή Λάρνακας/Αμμοχώστου του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥ.ΚΕΜ).

περισσότερα ...


Διεξαγωγή Άσκησης «ΟΝΗΣΙΛΟΣ – ΓΕΔΕΩΝ -1/2015»

14/05/2015

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι σήμερα, 14 Μαΐου 2015, από τις 07:00 – 13:00, πραγματοποιείται προγραμματισμένη άσκηση με την επωνυμία «ΟΝΙΣΗΛΟΣ – ΓΕΔΕΩΝ – 1/2015» από τις ένοπλες δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ, μέσα στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος συνεργασίας για κοινές ασκήσεις μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών. Η άσκηση διεξάγεται εντός του FIR Λευκωσίας, στην ευρύτερη περιοχή Πάφου – Τροόδους, και σε αυτή συμμετέχει προσωπικό και μέσα της Εθνικής Φρουράς, καθώς και αεροσκάφη διαφόρων τύπων της Ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας.


Αποτελέσματα Προκαταρκτικών Εξετάσεων των υποψηφίων για τις Στρατιωτικές Σχολές

13/05/2015

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει τα αποτελέσματα των Προκαταρκτικών Εξετάσεων των υποψηφίων για εισδοχή στις Στρατιωτικές Σχολές. Επισυνάπτεται ο Πίνακας με τους επιτυχόντες (με αριθμό ταυτότητας).

περισσότερα ...


Παρουσία Υπουργού Άμυνας στη γιορτή της πολύτεκνης μάνας

11/05/2015

Παρουσία Υπουργού Άμυνας στη γιορτή της πολύτεκνης μάναςΟ Υπουργός Άμυνας, κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, παρευρέθηκε χθες σε εκδήλωση για τη γιορτή της πολύτεκνης μάνας και απεύθυνε χαιρετισμό, εκ μέρους του Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η γιορτή, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Χίλτον Παρκ στη Λευκωσία, διοργανώθηκε από την Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων. Στη γιορτή τιμήθηκαν 200 μάνες οι οποίες γέννησαν και μεγάλωσαν έξι παιδιά καθώς και μάνες οι οποίες πρόσφεραν στην Εθνική Φρουρά τέσσερις στρατιώτες.

περισσότερα ...


Παρουσία και Χαιρετισμός Υπουργού Άμυνας σε εκδήλωση για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

08/05/2015

Παρουσία και Χαιρετισμός Υπουργού Άμυνας σε εκδήλωση 
για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο Πραγματοποιήθηκε σήμερα εκδήλωση με την ευκαιρία της 70ής επετείου της Νίκης των Συμμάχων κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στο ξενοδοχείο Χίλτον Παρκ στη Λευκωσία. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Πολεμιστών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

περισσότερα ...


Δήλωση Υπουργού Άμυνας μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας

07/05/2015

Είχαμε τη δυνατότητα σήμερα να ενημερώσουμε την Επιτροπή Άμυνας της Βουλής για τους Kανονισμούς που αφορούν προαγωγές, ιεραρχία και αφυπηρετήσεις των υπαξιωματικών. Είναι ένας κανονισμός που εκκρεμεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια και δεν είναι ο μόνος από μια σειρά νομοθετημάτων που εκκρεμούσαν και αφορούν την εύρυθμη λειτουργία της ΕΦ αλλά και την αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων σε σχέση με το μόνιμο προσωπικό.

περισσότερα ...


Επίσημη επίσκεψη Υπουργού Άμυνας στο Σουλτανάτο του Ομάν

05/05/2015

Επίσημη επίσκεψη Υπουργού Άμυνας στο Σουλτανάτο του ΟμάνΟλοκληρώνεται, σήμερα, η επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη στο Σουλτανάτο του Ομάν. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη υπουργού Άμυνας της Κύπρου στο Ομάν και εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η Κυβέρνηση για προώθηση του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος στην ευρύτερη περιοχή.

περισσότερα ...


Επίσκεψη Υπουργού Άμυνας στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας

04/05/2015

Επίσκεψη Υπουργού Άμυνας στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας Ο Υπουργός Άμυνας, κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, επισκέφθηκε σήμερα το Λύκειο Αγίου Γεωργίου στη Λάρνακα όπου συμμετείχε σε συζήτηση μαθητών στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «EU Back to School» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Διεύθυνση και οι μαθητές του Λυκείου Αγίου Γεωργίου ετοίμασαν παρουσίαση για τα μαθητικά χρόνια του Υπουργού στο Λύκειο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και αντιπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.

περισσότερα ...


Παρουσία Υπουργού Άμυνας στο Επαρχιακό Συνέδριο κατά των Εξαρτήσεων

04/04/2015

Παρουσία Υπουργού Άμυνας στο Επαρχιακό Συνέδριο 
κατά των ΕξαρτήσεωνΟ Υπουργός Άμυνας, κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, παρευρέθηκε την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 και χαιρέτησε τις εργασίες του Επαρχιακού Συνεδρίου κατά των Εξαρτήσεων. Το Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο οίκημα του P.A. College, «Αμφιθέατρο Τάσου Μητσόπουλου» στη Λάρνακα, τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Άμυνας.

περισσότερα ...


Παρουσία Υπουργού Άμυνας στην εκδήλωση του Κοινοτικού Συμβουλίου Μια Μηλιάς

03/05/2015

Παρουσία Υπουργού Άμυνας στην εκδήλωση του 
Κοινοτικού Συμβουλίου Μια Μηλιάς Τελέστηκε χθες στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου το μνημόσυνο των 23 φονευθέντων και αγνοούμενων Μιαμηλιωτών και του αγνοούμενου Τάσου Μάρκου και των 95 στρατιωτών του που πολέμησαν στη Μια Μηλιά. Επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, ο οποίος και εκφώνησε τον επιμνημόσυνο λόγο.

περισσότερα ...


Τελετή λήξης του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Ασφάλειας και Άμυνας στην Κύπρο

30/04/2015

Τελετή λήξης του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου 
Ασφάλειας και Άμυνας στην ΚύπροΟλοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Ασφάλειας και Άμυνας (ESDC) που φιλοξένησε το Υπουργείο Άμυνας στη Λάρνακα. Σε χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας υπογράμμισε ότι τέτοιες δραστηριότητες συμβάλλουν στην ανάπτυξη της κοινής μας αντίληψης σχετικά με την κατεύθυνση της ΕΕ στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας.

περισσότερα ...


Πρώτος Κύκλος Διαλέξεων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου που Διοργανώνει το Υπουργείο Άμυνας

29/04/2015

Εγκαινιάζεται απόψε ο πρώτος κύκλος διαλέξεων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου που διοργανώνει το Υπουργείο Άμυνας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ο θεσμός του Ελεύθερου Πανεπιστημίου λειτουργεί από φέτος στο πλαίσιο του Mνημονίου που έχει υπογραφεί από το Υπουργείο Άμυνάς και το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο απευθύνεται τόσο στα μόνιμα στελέχη της Εθνικής Φρουράς, όσο και στο πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Άμυνας.

περισσότερα ...


Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Άμυνας και Ασφάλειας στην Κύπρο

27/04/2015

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Ασφάλειας και Άμυνας (ESDC) που φιλοξενεί το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου στη Λάρνακα από τις 27 μέχρι τις 30 Απριλίου. Στο Συνέδριο συμμετέχουν εκπρόσωποι από τα κράτη μέλη της ΕΕ και για πρώτη φορά συμμετέχει, κατόπιν πρόσκλησης, και αντιπροσωπεία από το Ισραήλ.

περισσότερα ...


Παρουσία Υπουργού Άμυνας στον Αγώνα Ανώμαλου Δρόμου (CISM Day Run 2015)

27/04/2015

Παρουσία Υπουργού Άμυνας στον Αγώνα Ανώμαλου Δρόμου 
(CISM Day Run 2015)Ο Υπουργός Άμυνας, κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, παρευρέθηκε το Σάββατο 25 Απριλίου 2015, και χαιρέτησε τον 6ο Αγώνα Ανώμαλου Δρόμου (CISM Day Run 2015) ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο «Στέλιου Μαυρομάτη» στην περιοχή Σταυροβουνίου. Ο αγώνας διοργανώθηκε από το Συμβούλιο Αθλητισμού Εθνικής Φρουράς (ΑΣΑΕΦ) σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου.

περισσότερα ...


Συμμετοχή Υπουργού Άμυνας στην Πορεία Χριστοδούλας

27/04/2015

Συμμετοχή Υπουργού Άμυνας στην Πορεία ΧριστοδούλαςΟ Υπουργός Άμυνας, κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, συμμετείχε χθες, Κυριακή 26 Απριλίου 2015, στην καθιερωμένη πορεία Χριστοδούλας που διοργανώνεται από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου. Ο Υπουργός Άμυνας προσφώνησε τους πεζοπόρους και συμμετείχε στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα με σημείο αφετηρίας την Πλατεία Ευρώπης στις Φοινικούδες.

περισσότερα ...


Κοινή Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης SAREX “CYPUSA - 01/15”

26/04/2015

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι, την Κυριακή, 26 Απριλίου 2015, κατά τις πρωινές ώρες διεξήχθη διεθνής Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης (Ε-Δ) με την ονομασία “CYPUSA-01/15”. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ), με τη συμμετοχή Αεροναυτικών (Α/Ν) δυνάμεων της ΚΔ και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ).

περισσότερα ...


Συμμετοχή της Εθνικής Φρουράς στην Εκστρατεία Καθαριότητας «Let’s do it Cyprus!»

26/04/2015

Συμμετοχή της Εθνικής Φρουράς στην Εκστρατεία Καθαριότητας «Let’s do it Cyprus!»Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 26 Απριλίου 2015 η καθιερωμένη εκστρατεία καθαριότητας «Let’s do it Cyprus! – Καθαρίζουμε την Κύπρο σε μια Μέρα» που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Ιωάννας Παναγιώτου. Στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής, στελέχη και οπλίτες της Εθνικής Φρουράς συμμετείχαν σε καθαριότητες σε χώρους κοινής ωφελείας σε όλη την Κύπρο.

περισσότερα ...


Κοινή Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης SAREX “CYPUSA - 01/15”

25/04/2015

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι την Κυριακή, 26 Απριλίου 2015, κατά τις πρωινές ώρες, θα διεξαχθεί διεθνής Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης (Ε-Δ) με την ονομασία “CYPUSA-01/15”. Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί σε θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ), με τη συμμετοχή Αεροναυτικών (Α/Ν) δυνάμεων της ΚΔ και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ). Τον πλήρη συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των Α/Ν Μέσων που θα λάβουν μέρος στην άσκηση, θα έχει το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία με τη 6η Μοίρα Αμφιβίων Επιχειρήσεων του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

περισσότερα ...


Καλύτερα 2014

Εκστρατεία για την πρόληψη των πυρκαγιών

Εγκόλπιο - Υπηρετώντας την Πατρίδα

Διαδικασία εξασφάλισης διαβουλεύσεων πριν την
υποβολή αίτησης για πολεοδομική αδεία

Αντιναρκωτικό  Συμβουλίο Κύπρου

Υπηρεσία Αντιναρκωτικού  Συμβουλίου Κύπρου

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς

Κύπρος

Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης

ΚΣΕΔ - Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης

112 - Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Κλήσης Έκτακτης Ανάγκης

Δημόσιες Συμβάσεις

Κάντο Ηλεκτρονικά

Τελευταία Ενημέρωση στις: 23/05/2015 03:47:12 PM
 

© 2011 - 2015 Κυπριακή Δημοκρατία,
Υπουργείο Άμυνας